GTX1080, 1070, 1060 - infa, recenze, zkušenosti

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod komplikator 25. 7. 2016 11:38

navíc proč plýtvat těžko dostupné HBM2 na herní titan za pár stovek, když to NV potřebuje do Tesly za 129 tisíc.
i7-8700k@5GHz DELID, RTX 2070 Super, 32GB RAM, custom liquid cooling
komplikator
Junior

Odeslat příspěvekod LV426 25. 7. 2016 12:40

FatalError.. jak ta karta vypadá je uplně jedno, radši napiš zkušenost jak se ten Zotac chová. Moje MSI GamingX zatím nešla v dlouhodobé zátěži přes 1400ot (70°C) - kupodivu u ne tak náročného Mad Maxe (kde to lítá cca 140fps), u ostatních her, co jsem zatím s tím hrál (Doom, Division), to jede na nějakých 1200ot +- a karta prakticky není slyšet.
Ve vesmíru váš křik nikdo neuslyší.
LV426
BAN Živě.cz

Odeslat příspěvekod D3VL3R 25. 7. 2016 12:50

Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO​/USB3 | CPU: AMD Phenom II X6 3.9GHz | GPU: Gigabyte GTX1060 OC 6GB | RAM: Hyper X 16GB DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256 GB, WD 1 TB | Power: Corsair RM550x | OS: Windows 10 64b
D3VL3R
Junior

Odeslat příspěvekod Pan_Filuta 25. 7. 2016 13:41

Autor recenze píše:
V maximálním zatížení tato hodnota s testovanou grafikou stoupla na 37 dBA, což je velmi slušná hodnota.
A v závěru chválí chlazení. Ale když to porovnáním s MSI 1060 ( https://www.techpowerup.com/reviews/MSI ... _X/23.html ) tak ta má 28 dBA v loadu.

To je hlučnost grafik tak subjektivní? Nebo jak to mám chápat? Díky:)
Pan_Filuta
Junior

Odeslat příspěvekod Bumerang 25. 7. 2016 14:13

Skor by som to videl na rozdielnu metodologiu, predsa len zalezi ako to meraju, obcas to meraju 100cm od grafiky obcas rovno na grafike, niekto to meria v zavretej bedni niekto nie, niekto meria hluk za celu zostavu a niekto len grafiku. Su experti co to meraju v bytovke s otvorenym oknom:)
Bumerang
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 7. 2016 14:18

Podle realne zkusenosti bych tedy chlazeni na GB kartach moc nechvalil. Ale pravda je, ze vetsina lidi zna (a ma) TAK hlucne sestavy, ze klidne chvalit budou. (Nemirim na nikoho konkretniho, jde o pouhy povzdech.)
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod motley 25. 7. 2016 15:14

Jak se ted rozhoduju mezi GTX 1060 a 1070, docela vyhodne vychazi verze SC Gaming od EVGA ( cca 7500 vs 13500 kc ), navic se tam da pomerne levne rozsirit zaruka ze 3 na 5 let. Co na ne rikate ? Pocitam, ze pasivne se v nizke zatezi uchladit zvladnou ?
motley
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 7. 2016 15:19

Pokud mluvime o tomto:
Obrázek

... dodam, ze single_fan kartu bych (za predpokladu, ze na ni zustane stock chlazeni a ze ji nesmim prodat) zvazoval POUZE pokud by nekdo jeste MNE ZAPLATIL za to, ze si ji vezmu a strpim.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod LV426 25. 7. 2016 15:31

Mno já měl doma na přímé srovnání 70tky MSI GamingX a GB G1 Gaming a nechal jsem si perfektní MSI, protože ten GB chladič je hrozný šunt, povím to takto, kde MSI točí 1200ot (což je její strop u mě, krom dnešních veder, kdy je v pokoji strašně dusno a jde to na 1400ot), tak tam GB točila i 2000ot a hučela jak kráva a to prosím i v nejslabším režimu, ta GIGABYTE je STRAŠNĚ HLUČNÁ, rozhodně nekupovat.

ad EVGA: ze 2 let na 5 mám pocit záruka, ne ze tří ... a ty jednovětřákové chladiče viz Kineczek taky nebrat.
LV426
BAN Živě.cz

Odeslat příspěvekod motley 25. 7. 2016 15:54

KineCZek píše:
Pokud mluvime o tomto:
Obrázek

... dodam, ze single_fan kartu bych (za predpokladu, ze na ni zustane stock chlazeni a ze ji nesmim prodat) zvazoval POUZE pokud by nekdo jeste MNE ZAPLATIL za to, ze si ji vezmu a strpim.

Jojo, v pripade 1060 jsem mel na mysli tu kratkou. Jako primarne mi jde o to, aby se chladila pasivne v nizke zatezi (office), jedinou vyssi zatez predstavuji hry a to mam na usich vetsinou sluchatka... Jako spis se zatim priklanim k 1070 vzhledem k tomu, ze budu hrat v 1440p a nerad bych hned ze startu stahoval detaily na medium u novejch her, nebo se pletu ? Ona by ta 1060 davala zase vetsi smysl z ekonomickyho hlediska, pokud se bavime o kartach v cene okolo 7500 s DPH...

Mimochodem, sly by u tech karet, kdyby nahodou, vymenit ventilatory za Noctui pri zachovani puvodniho chladice ? Jde o to, ze u sve skrine nemuzu moc presahnout puvodni tloustku, takze Accellero apod. nelze.
motley
Junior

Odeslat příspěvekod LV426 25. 7. 2016 16:16

Jestli hraješ 1440p, tak je 60 podle mě málo, pokud chceš u velkých Ačkových her typu nová Lara apod. hrát na nejvyšší detaily a mít stabilních 60fps i při náročných scénách, tak určitě ber 70.. a co teprv za rok, dva ... to bude 60 velmi rychle out, přeci jen výkonnostní rozdíl mezi 60 a 70 je poměrně velký (cca 40 procent nahoru).

A piš si, že takový hučící křáp uslyšíš večer i přes ty sluchátka...
LV426
BAN Živě.cz

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 7. 2016 17:44

Jak říká LV426.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 25. 7. 2016 17:47

Ani tu kratkou 1060 nemas sanci pres sluchatka slyset. Rozhodne bych sel do 1070 SC, 1060 je potato a do budoucna to bude jen horsi. Mam 1080 FTW a je neuveritelne ticha. Prime srovnani s MSi nemam, ale uz predchozi generace chladicu ACX a TwinFrozr se od sebe lisily minimalne co se hlucnosti tyce. Navic zaruka 3 roky (+ 2) a dokonalej zakaznickej support. Vetsina reklamaci resena vymenou za novy kus - mohou si to dovolit, protoze reklamaci je minimum. MSi je zde protezovany ze znamych duvodu. Tim vsak nerikam, ze MSi jsou spatny. Osobne ale lepsi zkusenost s EVGA.
loleCZeQ
Junior

Odeslat příspěvekod motley 25. 7. 2016 18:16

No myslel jsem si to... Vezmu 1070, da se v dohledny dobe ocekavat nejaky zlevneni nebo nema smysl cekat ?
motley
Junior

Odeslat příspěvekod LV426 25. 7. 2016 18:34

Podle mě nemá smysl čekat, MSI má navíc rozumnou cenu (oproti podle mě ne lepšímu Strixu, který je o litr dražší), to bys a) mohl čekat furt b)v dohledné době to nebude nějak výrazně polevovat, protože není důvod, konkurence nula, karty jdou na dračku a i kdyby to za měsíc dva třeba spadlo o pětikilo... stejně to jednou spadne (a když se podíváš jak dlouho si předchozí karty držely svoji cenu... vždyť 970 jsem před dvěma lety kupoval za rovných 9, když to byla novinka apod tu cenu se dostala až někdy letos na jaře.

A hlavně to ber tak, že ještě nedávno se 980Ti prodávaly za 20+tis kč, teď máš rychlejší, efektivnější, s vícero pamětíi kartu za 14tis .. takže podle mě před těma 2ma měsícema mělo smysl čekat na novou generaci, teď má naopak smysl kupovat :) Můj názor ...

Já obecně nechápu lidi, kteří brečí třeba, že 60tka stojí v porádní MSI G edici 9500kč, vžyť ještě měsíc zpět 980 stála 14-15tis, teď mají stejně rychlou kartu, s menší spotřebou a +2GB VRAM za o 5tis kč menší cenu a stejně je jim to málo... to prostě hlava nebere, pro mě osobně jsou ceny nových karet docela milé překvapení, kdyby nV napálila vyšší ceny a obkecala to náklady na vývoj a kdesicosi (vlastně ona nic obkecávat nemusí, ber nebo nech být), nikdo by nemohl říct ani popel, kor, když AMD je neschopná jakkoli reagovat.
LV426
BAN Živě.cz

Předchozí stránkaDalší stránka