Podle mě nemá smysl čekat, MSI má navíc rozumnou cenu (oproti podle mě ne lepšímu Strixu, který je o litr dražší), to bys a) mohl čekat furt b)v dohledné době to nebude nějak výrazně polevovat, protože není důvod, konkurence nula, karty jdou na dračku a i kdyby to za měsíc dva třeba spadlo o pětikilo... stejně to jednou spadne (a když se podíváš jak dlouho si předchozí karty držely svoji cenu... vždyť 970 jsem před dvěma lety kupoval za rovných 9, když to byla novinka apod tu cenu se dostala až někdy letos na jaře.
A hlavně to ber tak, že ještě nedávno se 980Ti prodávaly za 20+tis kč, teď máš rychlejší, efektivnější, s vícero pamětíi kartu za 14tis .. takže podle mě před těma 2ma měsícema mělo smysl čekat na novou generaci, teď má naopak smysl kupovat

Můj názor ...
Já obecně nechápu lidi, kteří brečí třeba, že 60tka stojí v porádní MSI G edici 9500kč, vžyť ještě měsíc zpět 980 stála 14-15tis, teď mají stejně rychlou kartu, s menší spotřebou a +2GB VRAM za o 5tis kč menší cenu a stejně je jim to málo... to prostě hlava nebere, pro mě osobně jsou ceny nových karet docela milé překvapení, kdyby nV napálila vyšší ceny a obkecala to náklady na vývoj a kdesicosi (vlastně ona nic obkecávat nemusí, ber nebo nech být), nikdo by nemohl říct ani popel, kor, když AMD je neschopná jakkoli reagovat.
Ve vesmíru váš křik nikdo neuslyší.