Na všech Radeonech, které jsem zatím zkoušel (naposled to bylo u nějakých karet z řady 200, pak už jsem se na to vykašlal a vrazil do PC GeForce), mi u multimonitoru (3× fullHD + 1× 1440p) na DisplayPortových monitorech vypadával obraz (vždycky to probliklo, jako když se odpojí a zase zapojí. Ne moc často, jak kdy, někdy dvakrát za den, někdy dvakrát do hodiny, ale ani dvakrát denně to nepotěší (kvůli tomu, že Windows na takové odpojení neodpojení monitoru okamžitě reagují).
A třeba u Fiji jsem na 4K metodou pokus-omyl obvykle vystřídal všechny tři DisplayPorty, než mi na nich přestal obdobně chcípat obraz (a speciálně na pytel to bylo v režimu MST, kde se naprosto běžně ztrácela levá nebo pravá půlka obrazu a pomohlo jen vypnout a zapnout monitor, a občas dokonce bylo potřeba vypnout i počítač). A to už jsem byl tak zoufalý, že už jsem vysloveně sháněl co nejlepší kabely s cenou kolem pěti stovek a délkou max. 3 metry, stejně to nebylo moc platné. Trochu lepší to bylo po shození frekvence na 30 Hz, ale ani to nebyl všelék. S GeForce jsem v tomto ohledu zažil mnohem míň problémů, i když se i u ní ten MST trochu zlobil taky.
Edit: ale jo, na ty Radeony RX 480/470/460 bych možná počkal, přinejmenším mi tam už 4K chodí na všech dírách. Ale jestli nevypadává (a co to dělá, když se tam připojí další tři panely), ještě říct nemůžu.

Nicméně minimálně reference má jednu vadu - 3× DP + 1× HDMI, což je u dané konfigurace monitorů dost na pendrek.