No, vypadá to, že po dlouhém týdnu můžu toto téma uzavřít se statusem "vyřešeno". Problém byl ale samozřejmě o několik centimetrů vedle od grafického čipu.

Ještě před tím, než jsem zde toto téma vůbec nakousnul, už jsem chlazení notebooku čistil a samozřejmě i měnil teplovodivou pastu. Na každý čip jsem tedy kápnul trochu Revolteca (ano, žádný etalon v pastách to není, ale v podstatě nikdy jsem s ní neměl špatné zkušenosti), rovnoměrně rozetřel a připlácnul chladič - a už tady nastal první problém, procesor se zvládal uchladit s přehledem, ovšem grafická karta po krátké zátěži dosáhla teploty 109 °C a nechtělo to klesnout. Tudíž jsem notebook znovu rozebral, odmontoval chladič a zjistil jsem jednu dost podstatnou věc: na měděné ploše, která patří grafickému čipu, vůbec nebyla vidět stopa od teplovodivé pasty. Takže jsem opět všechny plochy očistil isopropylalkoholem, na každý čip jsem opět udělal bobík teplovodivé pasty a přimlasknul na to chladič, že se to nějak rozprostře. Teploty procesoru byly v pořádku a teploty grafické karty byly v zátěži o něco nižší: ~98 °C. Po ukončení zátěže však klesaly poměrně rychle, tudíž jsem to bral jako vyřešené. Vůbec mě však nenapadlo, že by se chladič nemusel dotýkat grafického čipu.
Jakmile jsem se však zeptal zde a byla mi zde předložena recenze, kde nedosáhli ve FurMarku vyšší teploty než 85 °C (nebo tak nějak), opět jsem zpozorněl. Že by nekvalitní pasta? Že bych blbě utáhl chladič? No, zkrátím to... po několikátém přepastování a přimontování chladiče jsem si všiml, kde je problém: chladič na GPU čip vůbec nedoléhal a mohly za to tlusté teplovodivé podložky na grafických pamětech, které tam nějaký i̶d̶i̶o̶t̶... pardon, inženýr z HPčka narval a tudíž to nadzvedávalo celý chladič. Nakonec tedy stačilo podložky vyrazit, opět nanést tenkou vrstvu pasty na všechny čipy, přišroubovat a teploty jsou přesně tam, kde jsem potřeboval, aby byly:

Čili tuhle situaci, která mi dopřála několik bezesných nocí pokládám za vyřešenou, každopádně jednu otázku si neodpustím: je potřeba, aby ty paměti měly na sobě tu teplovodivou žvýkačku a byly chlazené, nebo to tam není potřeba? Momentálně tam nejsou a nepozoruji nějakou nestabilitu nebo tak něco...