Jakou herní grafiku k 2x Xeon E5 2640 V3?

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jilekk 14. 3. 2022 20:09

Jelikož GK začaly konečně klesat na rozumnou hodnotu, chci se zeptat jakou GK k výše uvedenému. Vyhlížím 3060 Ti nebo 3070 Ti nebo zkusit počkat na GK od Intelu?
jilekk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 6. 4. 2022 09:55

Kup to na co máš peníze právě teď, rozhodně nedoporučuji čekat. Doba je zlá.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Milanr1 6. 4. 2022 13:01

Tohle je serverový CPU, 10 let starý:
jilekk píše:Xeon E5 2640 V3

Server obvykle nesežere každý VGA, zvlásť pokud je to značkový server, ne stavěný.
Nesdělil jsi hw sestavu.
Pro správnou volbu VGA je podstatné:
1) typ a konfigurace MB;
2) nastavení BIOSu;
3) typ zdroje.
V případě značkového serveru pak ještě znalost White|Black listu výrobce.
Typ CPU je pro výběr VGA naprosto irelevantní.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cyperpunk2077 7. 4. 2022 16:48

S kolegou souhlasit nemohu, protože se nejedná o 10 let starý CPU. Nicméně RTX 3060Ti je stále rozumná volba, ale bude tam bottleneck 20 - 30% v 1080p ve spektru her 10+ nicméně fungovat to bude, ale tady bych asi byl už ostražitý.
Good Morning America
Cyperpunk2077
BAN Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 7. 4. 2022 19:56

1. Je to 8 let od vydání, ale vychází z 10let staré architektury. Takže Milan na pravdu. Kam jsi mířil? Jakože 8 let starý CPU je v pohodě, ale 10 už je stará vykopávka?
2. O jakých hrách se bavíme? 20 až 30% při jakém nastavení? Co je "spektrum 10+"?
3. Radši bys měl věnovat více času rešerši inzerátů, páč množství podvodů na které jsou naletěl je enormní... a tohle nechat zkušenějšímu.

PS: tryska CPU mají ve spojení s čínskými deskami ještě co říct... Stojí to pár peněz spolu s různou RAM a funguje to.

Viz https://youtu.be/xaL5u3AYgRE
A studuj.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Cyperpunk2077 8. 4. 2022 18:49

No já se s tebou hádat nebudu :-) Jirko jestli čekáš, že tady budu psát nějakou obhajobu tak to ne. Za svým si stojím a ty se hoď do klidu :-)
Good Morning America
Cyperpunk2077
BAN Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 4. 2022 09:32

Už se mám dvakrát hodit do klidu ty... no jméno neznám... ale píšeš tady prostě obecné kecy které nikomu reálně nepomůžou. Radši se věnuj studování inzerátů :)

Když si vezmu jak dlouho tady jsi a jaký jsi pokládal ještě před pár měsíci dotazy... no a najednou je tady z tebe erudovaný rádce na základě pochybných webů co tady hází procentama bez nějakého vysvětlení a kontextu, no. Bavím, královsky se bavím.

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Cyperpunk2077 10. 4. 2022 13:52

Tak samozřejmě o tom vím, že i tak zkušený uživatel jako já se spálil. Nicméně aktivně to řeším a již dva podvody se objasnili a částka se mi vrátila. Třetí podvod zatím řeší PČR.
To máš pravdu no. Bohužel se s tímhle "roztrhl pytel" a nedá se nic dělat.

Jinak mám tu desítky osobních vzkazů. Jsou to převážně hráči kterým jsem poradil ohledně her. Ty "kecy" jak tomu ty říkáš vedou jistým způsobem ke zprovoznění nebo nahrání starých SAVE her. Já se jen snažím radit v rámci možností a hlavně předávat cenné zkušenosti.

Zatímco ty se také snažíš, ale jsi toxický vůči lidem Jirko. Přitom na FB reaguješ úplně normálně a možná to nevíš, ale tam jsme si i padli do noty. To jen tady jsi takove jinej.

Hlavně buď v pohodě třeba jako na FB a bude to v pohodě :-)
Good Morning America
Cyperpunk2077
BAN Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 4. 2022 19:05

Hlavně je zůstat anonymní a někomu tykat, to je fest férové jednání. :)

Co sem motáš SAVY ze hry? :oboze

Na FB vystupuji stejně jako tady, to se nemušíš bát, jen to asi jinak vnímáš.

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod jilekk 19. 4. 2022 20:28

Nejde o server, ale o workstation Fujitsu CELSIUS R940 a zatím mám Ge Force GTX 1050Ti
jilekk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cadjobss 12. 5. 2022 09:07

ja zneuziju tema. Kdyz teda mam starsi pevnou stanici s Xenonem a chtel bych vymenit nevykonnou CAD grafickou kartu za neco rychlejsiho. Tak tomu nic moc nebrani? Treba rychlost sbernice atd?
Nechci tam zadnou 3050 ale stacilo by neco na urovni treba 1650 nebo i pomalejsi.
Konkretne mam Dell T1600
cadjobss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 12. 5. 2022 09:27

Rychlosti sběrnice jsou to poslední, co budeš řešit. Primárně tě zajímá, zda-li to utáhne ten zdroj, protože zdroje ve značkových sestavách jsou stavěný na míru tomu stroji.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod cadjobss 12. 5. 2022 19:54

cadjobss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 13. 5. 2022 05:19

Zapomeň na ten šílený nápad.
Značkové GWKS nejsou stavebnice.
Musel bys vyměnit i zdroj.
IMHO investice do 11 let staré platformy Intel LGA 1155 nemá žádný smysl.
Co s tím?
Používej to k práci.
Milan
Milanr1
Pokročilý