Jakou grafiku k i5-12600K ?

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod meda2016 2. 5. 2022 13:49

Jen připomenu pro @RossiD, že na přetřes tu skříň Torrent přišla i s odkazem na recenzi a komentovaným postupem montáže viewtopic.php?style=2&f=938&t=1319274
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod RossiD 2. 5. 2022 15:24

Pánové děkuji za cenné rady i odkazy, velmi si vážím vaší ochoty poradit ! Vše si pilně zapisuji "za uši", skříň je aktuálně již zabalená a připravena k odeslání (CZC).
-= Jestli neumíš udělat chybu, neumíš nic =-
RossiD
Junior

Odeslat příspěvekod RossiD 2. 5. 2022 17:26

Jak je to vůbec se správným umístěním radiátoru AIO, aktuálně mám hadice "nahoře" (viz fotografie na straně 1), viděl jsem to však i zcela obráceně s hadicemi dole a dokonce s ventilátory před radiátorem (nebo z obou stran). Narazil jsem i na montáž radiátoru na spodek skříně (u Torrentu místo oněch 3 dolních ventilátorů). AIO mělo u mě a FD7 compactu premiéru, byl jsem vždy zastáncem vzduchu, proto tyto laické dotazy a žádost o osvětu neb diskuze jsou dosti rozporuplné, každý preferuje něco jiného - mám v tom trošku zmatek ...

-- 2. 5. 2022 17:48 --

Vidím to správně, že se radiátor u Torrentu montuje na vestavěné ventilátory (pomocí přiložené redukce) ? To znamená, že jsou "za sebou" ? Omlouvám se za neznalost, ale netušil jsem, že to takto funguje, pokud se tedy dobře dívám. Myslel jsem si že dvě řady ventilátorů těsně za sebou mít nelze. Mám se na stará kolena co učit ....
RossiD
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 2. 5. 2022 17:50

Já koukal už minule na https://support.arctic.de/lf2-240r6
...licquid freezer /verze/ Intel 1700 socket/ preparation...
Tam je pomyslné vodorovne děleni procházející CPU chladící dilem(hadicemi). K tomu je spravné a špatné umístění radiátoru. Výše je vždy lépe.

Logika říká, že pokud by vznikly plynové bublinky, nesměly by se držet v chladícím dílů procesoru a v pohonu.

Edit....t...t..... Můj cit pro konstrukci mi říká, že ventilator by měl chladný vzduch přes radiátor tlačit, ne z něj ohřátý odsávat. :hm
Naposledy upravil meda2016 dne 2. 5. 2022 18:01, celkově upraveno 1
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 5. 2022 17:51

Hadice dole.

AIO se takhle dava odjakvzdycky, push-pull.

Obrázek

... tady je to dobre videt. A cim nizsi otacky, tim vyraznejsi benefit ta konfigurace prinasi.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod RossiD 2. 5. 2022 18:28

Ano vidím, opět jsem o něco chytřejší, děkuji. Na mou omluvu, opravdu napříč diskuzemi (nejen u nás) panují zcela rozporuplné názory na tuto problematiku, zmátlo mě to. Tedy u mě v současné době zcela "blbě" nainstalováno, ještě že to budu předělávat do nového. To jsem si zase uřízl ostudu ... :-(
RossiD
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 2. 5. 2022 18:52

Nepodceňuj se, manuál Celsius+ S24 Dynamic uvádí dokonce všechny polohy jako možné. Fakt je, že praktici typu Python a Kineczek mají účinnost a trvanlivost vyzkoušenou.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod RossiD 2. 5. 2022 19:52

@meda2016: Praxe je holt praxe .... AIO jsem před nákupem sice "študoval", ale jak je vidět značně povrchně. Do Compactu se mi vodník jevil jako super řešení oproti velké vzduchové věži, proto jsem vkročil do vod pro mě doposud nepoznaných.
RossiD
Junior

Odeslat příspěvekod dodiken 2. 5. 2022 21:10

Pardon za OT, ale zrejme je táto RossiD-ho téma celkom sledovaná, tak sa opýtam tu.
Rieši sa tu AIO chladič a zaujímalo by ma, ako veľmi počuť pumpu?
K čomu by sa to dalo prirovnať v klasickej vzduchom chladenej zostave?
Resp. počuť pumpu viac ako keď sa roztočí ventilátor v RM550x?
Define R4, Corsair RM 850x ATX 3.1, Gigabyte B660 Gaming X AX D4, i5-12500 - Fortis 5, ASUS RTX 4070 DUAL 2xP12, Kingston Fury 2*16GB-3600MHz, Kingston KC 2500 1TB, CT1000MX500, WD20EZBX, SyncMaster 2494LW, Icon uDAC v 2, SHP8900, Tascam VL-A5
dodiken
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 5. 2022 21:42

Treba u ALF je opravdu ticha. ASETEKy jsou hlucnejsi a chladi trosicku hur.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod RossiD 2. 5. 2022 21:42

Za mě a AIO od Fractalu - nic neslyším, ale ono také bude dost záležet i na odhlučnění skříně ... Teploty CPU v klidu okolo 27-30C, při hře GTA5, nastavení automat 5120x1440/120Hz okolo 50-60C,tolik postřeh laika.
RossiD
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 5. 2022 22:27

Obecně AIO ušly za těch deset roků neuvěřitelný kus cesty.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod RossiD 3. 5. 2022 14:38

Torrent doma, zatím tedy ještě v krabici a nerozbalen ... bohužel aktuálně moc práce a málo času :-( Grafika je prý na cestě ....
RossiD
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 3. 5. 2022 16:22

Nikde to tu nevidím, proč sis nevzal i5-12600KF místo toho i5-12600K..?
Máš ext. grafiku, tak je zbytečná ta grafika v CPU. Nevím, jenom se tak ptám..
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 3. 5. 2022 16:30

Občas se sice iGPU hodí, ale asi bych v tomto případě též ušetřil.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka