Jakou grafiku k i5-12600K ?

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod RossiD 3. 5. 2022 16:54

"K" CPU jsem bral tak nějak ze zvyku, vždy jej kupuji ... Ta iGPU se mi již jednou vyplatila, když jsem o externí GK přišel a jak mi pak byla dobrá. Již jsem to psal výše, PC je můj pracovní nástroj a musím vzít v úvahu všechny rizikové faktory včetně poruchy jakéhokoliv druhu, takto mám eliminovánu alespoň grafickou kartu ... :-D Samozřejmě mám tu v záloze ještě NTB, ale na tom bych to opravdu asi vše dělat nechtěl ;-)
-= Jestli neumíš udělat chybu, neumíš nic =-
RossiD
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 3. 5. 2022 18:41

K- beru vždy taky, ale zase ne ext. grafiku, takže používám tu integ. grafiku v CPU...jenom mě to zaujalo, nic víc.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod RossiD 3. 5. 2022 19:47

@Abox: Ok ;-)
RossiD
Junior

Odeslat příspěvekod RossiD 5. 5. 2022 10:27

Dnes chvíle času, vybalil jsem tedy case. Myslel jsem, že skleněné bočnice jsou jen u dražší verze s podsvícením, tato "Gray" je má však také, vypadá to opravdu luxusně a vůbec celá skříň vzhledově na jedničku. Jsem dlouholetým příznivcem Fractalu napříč řadou Define Rx přes C/S, 7 Compact až po stále funkční Node 605 (součást obývákové MC sestavy) v neotřelém a stále super HiFi designu a v tomto Torrent podání mě opět nezklamal.
Vše jsem aktuálně "odstrojil" a připravil, jen se do toho pustit. Okolo poledne má dorazit GK, pokud bude ještě čas, dám se do toho.
RossiD
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 5. 5. 2022 11:12

IMO je ta GRAY verze nejhezci z cele Torrent rady. Jen bych chtel spise dark TG. Ale to lze (do)resit i autofolii za par Kacek. ;)
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod RossiD 5. 5. 2022 12:05

Já mám skla kouřová , zabarvení vyhovuje tak akorát ;-) Má "okenní" premiéra (už je těch premiér nějak moc), vždy jsem měl PC s plnými bočnicemi. GK aktuálně dorazila také, půjdu se na to vrhnout.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
RossiD
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 5. 5. 2022 12:48

Jsou tři druhy skel, jmenovitě clear, light TINT a dark TINT verze. Ty bys měl mít jeden bok (u kabelů) dark a z pohledové strany light.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod RossiD 5. 5. 2022 12:50

Až teď jsem si všiml že skla jsou zatmavená různě, levé je světlejší a pravé tmavé ... Je tedy fakt, že na pravé straně není co "okukovat", maximálně tak jaký je kdo detailista a jak si dal záležet na pod-deskovém cable managementu. :-D

-- 5. 5. 2022 12:53 --

@Kin ... to jsme se trefili na stejné téma, než jsem to odeslal už jsi měl odpověď :-D
RossiD
Junior

Odeslat příspěvekod RossiD 6. 5. 2022 02:32

Tak zatím hotovo, myslel jsem, že budu ještě měnit ventilátory, ale nic rušivého se neděje, počítač je absolutně tichý a to při skvělých teplotách. Čekal jsem, že se ozve alespoň GK, ale také ticho po pěšině. Nechám to tedy zatím tak jak to je. Teploty jsou super, při běžné činnosti je CPU na 25-27C a grafika na 45-48C, jsem opravdu mile překvapen. pokud budu mít o víkendu čas zkusím nějakou hru a otestuji jak se HW bude chovat při zátěži.
Cable management jsem vzadu doslova "odflákl" a ani z pohledové strany to není tak jak bych si představoval, není na to bohužel čas. Ještě že je Fractal tolerantní case a spoustu věcí si uklidí sám :-D

Obrázek
RossiD
Junior

Předchozí stránka