Trochu vím, všechny ty, co jsi psal, jsem měl v ruce. Tohle je foto někdy z prosince, na webu mám i foto toho Inno3D a Phantomu v case, ale nebudu dělat reklamu.

Dnes zase používám nejčastějši GIGABYTE GAMING (ten na foto není), za tu cenu super karta. Všechny bych doporučil, jsou si teplotně a hlučností dost podobné, tedy dobré teploty i hlučnost. Konkrétní teploty jádra, hot spotu nebo pamětí ti teď neřeknu, ale kdyby bylo nějak mimo, tak bych si to pamatoval, to jsem u každé testoval. U žádné z nich jsem nezaznamenal žádný divný zvuk ventilátorů nebo vysoký coil whine. Vše naprosto v normě.
Například ta Inno3D má trochu menší chladič a vzhledově je dost obyčejná, Phantom zase má, řekl bych, nejmasivnější chladič, trochu více než GIGABYTE WINDFORCE nebo GAMING a hezčí RGB. Ale zase se RGB ovládá externě přes kabel do desky a tedy přes desku, to mi moc nevyhovuje a mám radši řízení přes soft karty. Ale vzhledově tím masivním chladičem a pěkným RGB bych asi bral ten Gainward Phantom GS, pokud ti nevadí ten kabel. A Palit GameRock je vlastně Gainward Phatom, stejný výrobce, ale vzhledově dost odlišný karta.
OC a UV jsem nijak extra netestoval. Ale snad všechny 4090 dávaj mých oblíbených +100 Mhz jádro a +1000 (2000) Mhz paměti v Afterburneru. S PL se taky dá pohrát.
Osobně bych nepřiplácel za dražší modely, ale zase někdo jiný (třeba Kin) to vidí jinak.
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | 9100 PRO | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s