Sekání videí při použití EDID emulátoru

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod krystof90 20. 6. 2025 10:11

Ahoj, mám cca 3 roky starý počítač, který mám HDMI kabelem propojený s TV. Používám HDMI EDID emulátor, aby mě neproblikával při spuštění TV monitor na PC. Všechno fungovalo ok, až v posledním měsíci jsem si všimnul, že se mi sekají videa na PC. Zkoušel jsem různá přenastavení, ale nic nepomohlo. Filmy si pouštím přes KODI. Zkoušel jsem i jiné HDMI porty v TV, vyměnil jsem i HDMI kabel, i nový HDMI EMULATOR. Zjistil jsem, že když připojím kabel přímo bez HD EMULÁTORU tak vše funguje, ale myslím že to EMULATOREM není, protože jsem zkoušel jiný. Přeinstaloval jsem i jiné ovladače grafiky a KODI. Zdá se mi, že by mohl být problém někde v Grafice, dá se ta grafika nějak otestovat Je to GeForce RTX 3070. Os je WINDOWS 11. CPU AMD Ryzen 7 5700x.
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod krystof90 30. 6. 2025 21:14

Zjistil jsem, že problém nesouvisí s EDID emulátorem, ale s náhodným poklesem rychlosti vykreslování snímků systému. Týká se to filmů, které mají 23.976 FPS. Když přehrávám film přes HDMI do TV pravidelně je snímkovací frekvence kolem 22.9 FPS což je málo, proto dochází k trhání, přitom zatížení procesoru je nízké cca 3%. Zkoušel jsem pozavírat i aplikace běžící na pozadí, ale také to nepomohlo. Je zvláštní, že se to děje v 90%, ale někdy se stane, že to běží plynule, pak po chvíli se to zase začne kousat. Ovladače grafické karty jsem přeinstaloval. Nevím zda se jedná o hardwarový nebo softwarový problém:
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 1. 7. 2025 06:00

Nějaký proces ti vytěžuje prostředky. To zní obecně a PC není slabý ...ale dnes SW soutěží o vše, co patří uživateli.
meda2016
Pokročilý