OK, tak mi teda rekni, jak chces udelat z chipu R9100 R9500 nebo dokonce R9550! Vzdyt je to holy nesmysl.
FAKTA:
http://www.svethardware.cz/art_doc-D647 ... 8B2FE.html -specifikace nekolika jader
http://www.svethardware.cz/art_doc-38ED ... 955FE.html
9550 vychazi z 9600 a je vyrabena 0,13 mikronovym procesem, kdezto starsi 9500 a 9100 jsou vyrabeny 0,15...
Jak rikam, kdyz mluvis o uprave 9100 na 9500, tak je to jak mluvit o predelani GF3Ti na GF FX...
No, pokud jsem dobre cetl, tak salat chtel nejlepsi kartu kolem 3000, takze nechapu, co nechapes. Sestavu sice neuvedl, ale ma v profilu P4 1,6GHz a i kdyz to je pekne stary kus, tak proc si tam nedat trosku naddimenzovanou grafiku, zvlast kdyz je za dobre penize a dost povedena.
Všichni ji opěvujete jako bohyni ale v compech máte velké kulové s kartou máte chabé zkušenosti a každému ji cpete potom si každá lamka mylí že si nemůže pořídit compa protože si bude myslet že si bez 6600 stovky ani neškrtne - vytváříte umnělý tlak na prodej předraženého hardwéru a prodejci se smějí / hlupáci platí. Jestliže někdo vlastní XP 2000, 512 pamětí desku s AGP tak mu bude dobrou volbou 9600 a všechny její klony. Já znám rullery co maj Pentium III, G Force 2 Ti, myš za kilo a hrají ligu v COD a takovým threadům se jen smějí, potažmo o takových jako seš ty a já si myslí že jsme z jiného světa.h/quote]
tohle mam brat jako osobni utok? Precti si otazku a na ni odpovidej, ano? GF6600 imho vzhledem ke svym schopnostem odpovida cene a je to v kategorii kolem 3000 jedna z nejrozumnejsich koupi. Brat dneska z kseftu novou obsoletni R9600 mi prijde prasteny. To uz si raci sezenu nejakou R9500 (co ma BTW vyssi vykon jak 9600) v bazaci. jestlize ma treba nekdo desku ASUS A7V600 a k tomu asus 9600, tak si dost pravdepodobne neskrtne... nejedou spolu. Proc sem tahas hrace s P III? To je nejaka druha liga ce nema na masiny?
Samozrejme souhlasim, ze k CPU patri i odpovidajici grafika, potazmo grafika podle specialnich naroku... ale kdyz do ni chce narvat 3000... tak necht veme 6600 a chybu neudela.
K CPU, omlouvam se. spatne jsem se vyjadril. CPU jsou dneska stabilni vsechny, zadne nedela chyby v deleni a funguji tak jak maji. Jsou chraneny proti zniceni teplotou atd... Mel jsem na mysli treba situaci applebredu, ktere nemely odriznutou cast cache otestovanou - tedy potencialne vadnou.