Bludy na BonusWebu aneb Složí čip G71 od nVidia ATI Techno.?

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Lausien 20. 7. 2005 16:44

Kdo z vás sleduje info na BonusWebu, jistě ste si mohli přečíst článek o novém čipu nVidia G71. Taky tam autor psal o tom, že by se snad ATI měla pod tímto náporem ze strany konkurence položit a dokonce rozprodat. Kecy! Autor ani nenapsal, okduk bere informace a navíc ATI na tom neni tak špatně ve srovnání s AMD, takže by se jako měla položit a rozprodat taky nebo co? Více informací o všem všudy najdete tady
Lausien
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JakubL 20. 7. 2005 17:05

Ono jde taky o to, že nVidia nedělá jen grafiky, ale už dlouho dělá i špičkové čipsety. Tím jen chci říčt, že nVidia není uplně závislá na výrobě grafik. Jinak to, že ATI konči je blbost. Tohle je nemůže položit.
-
JakubL
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lausien 20. 7. 2005 17:10

Mě by ale taky zajímalo, kde Michal Šuráň (ten autor, co to napsal) vzal ty informace. Atifan mu snad i napíše a bude požadovat, kde ty infa vzal. Jen tak si něco napsat je fakt zajímavý.
Zase ale třeba ATI si to podle většiny lidí podělal Catalystama 5.7 Většina řiká, že sou nejhorší. Na druhou stranu (až bude) co ten Radeon R250?
Lausien
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 21. 7. 2005 10:55

Radeon 520? Prý hodně nadupaná karta. Problémy s výtěžností už mají vyřešeny, jen to doda výrobcům a hup s tím na trh.

Ty Catalysty 5.7 u mě vedly ke snížení skore v 3D Marku 2001SE o více než 10%, o cca 1% v 2003 a ke zvýšení v 05 o cca 8-10% (nevím přesně kolik bylo původně). Hry jedou v pohodě, jen BF2 dělá problémy, ale možná to pořeší patch. Uvidíme, jak pofrčí další tituly, ještě jsem to moc nezkoušel. Možná se vrátím zpět k 4.11.
Check your six!

Linux je nejlepší operační systém. Za ty peníze. :-D
Příjmení a jméno
Junior

Odeslat příspěvekod Lausien 21. 7. 2005 21:29

Já bohužel sám za sebe říct nemůžu, jak sou na tom Catalysty 5.7, protože sice mám toho 9200se, ale mám pouze Win98, takže mám smůlu
Lausien
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 21. 7. 2005 23:20

No nevím. Nový poznatek. Nějak se mi začalo trhat video při nahrávání z tuneru, CPU na 60-70%, RAM max. 470 MB z 512. Vrátil jsem tam 4.11 i když takoví Brothers in Arms se mi zdáli svižnější. Ale jestli to bylo drivery nevím, zítra zjístím.
Check your six!

Příjmení a jméno
Junior

Odeslat příspěvekod tucnak 28. 7. 2005 14:17

Ja mam catalysty 5.7 (radeon 9600) a vše mi jede bez problému. Zjistil jsem že BF2 jede o 4,5 fps rychleji
Prožívejte, každý den tak, jako by byl poslední a neoddávejte se naději, že zítra bude všechno lepší.
Mail neexistuje
tucnak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nupix 28. 7. 2005 23:43

Když jste založili thread, tak se držte jeho tématu, jinak pokud si chcete pokecat o Catalyst 5.7, není nic jednoduššího, než založit nový thread :wink:
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz ve výslužbě
nupix
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 29. 7. 2005 08:40

2 nupix: Tady se nejedná pouze o diskusi na téma Catalyst 5.7, ale o příčinnou souvislost mezi kvalitou VGA, výkonem VGA a kvalitou jejich ovladačů, jakožto některých rozhodných faktorů pro poptávku po produktu, která ná podstatný vliv na ekonomické výsledky firmy a tím její konkurenceschopnost. Tak proto i ovladače tady a ne v jiném threadu.
Check your six!

Příjmení a jméno
Junior

Odeslat příspěvekod sheba 29. 7. 2005 09:56

kazdy web si pridava , ci nektery "spisuje sve myslenky a domenky" , jsou to domenky autora , nechapu jak je mohou vydat za oficialni stanovisko ale je to jejich volba , to mate to same jako totalne nesmyslne a chybne clanky na tiscali , ci obcas hlod na PCT , situace u ATI neni ale opravdu dobra , jak sami vite ATI je na prodej a myslim , ze si tuto spolecnost chtela podmanit AMD ci INTEL ted si nejsem jisty , zatimco NV vydava nove grarfiky a chysta dalsi chipy , ATI nevydalo nic a v dobe kdy je nahlaseno vydani ATI tj r520 vyda NV novou GK , musite si uvedomit, ze skluz x mesicu je celkem velky problem , presne toto polozilo 3DFX :)
sheba
Junior

Odeslat příspěvekod Lausien 29. 7. 2005 19:31

No, ted vydala ten novej radeon.............ehm...........jak se jmenuje...............X800GT? Jo, myslim že tak. No, ale tim asi nVidii jen tak nepoloží. Každopádně ohledně toho BonusWebu, Michal Šuráň už vystvětlení podal a to se nacházelo na ATIFANu. Vše už je v klidu, ale to, že nVidia má navrh, je tvrdý fakt
Lausien
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 29. 7. 2005 22:10

No nemyslím si, že by byla ve finančích problémech. 2 roky nadvlády 9800 ji musely dost vynést, dále má velice slušné zastoupení v noteboocích, dělají i chipy na MB. Je fakt, že v současnosti má nVidia navrch, ale otázka zní, jaká bude situace po uvedení R520.
Check your six!

Příjmení a jméno
Junior

Odeslat příspěvekod sheba 30. 7. 2005 21:42

[quote="Příjmení a jméno"uNo nemyslím si, že by byla ve finančích problémech. 2 roky nadvlády 9800 ji musely dost vynést, dále má velice slušné zastoupení v noteboocích, dělají i chipy na MB. Je fakt, že v současnosti má nVidia navrch, ale otázka zní, jaká bude situace po uvedení R520.u/quote]

firma na tom neni vubec dobre , jak sami vite , jedna se o financni situaci jako u AMD , takze nic ruzoveho , proc si jinak myslite , ze je na prodej?
sheba
Junior

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 31. 7. 2005 15:41

2 sheba: Odkud čerpáte informace, že je na prodej?
Check your six!

Příjmení a jméno
Junior

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 4. 8. 2005 11:18

Jen posun, otázka zůstává stejná.
Check your six!

Příjmení a jméno
Junior

Další stránka