Ahoj,
předem se omlouvám, vím, že můj dotaz bude asi trochu mimo, ale nikde jsem nebyl schopný najít nějaké srovnání GF 6600 (non GT) a R 9600pro

. Proč mně to ale zajímá: známý si pořídil nové PC a má v něm právě R 9600pro (chtěl jsem mu vnutit 6600 - s Radeony nemám žádnou zkušenost), ale nedal si říct. No, půjčil jsem mu hru Doom 3 v domění, že s nižšími detaily by to měl bez problémů rozjet, ale... ouha

. Ani při 800x600 s nejnižšími detaily se hra nedá hrát - přirovnal bych to ke slideshow. Moje sestava je v profilu a Doom 3 na ni hraju v rozlišení 1024x768 High Detail (+ nějaké úpravy v autoexec.cfg) samozřejmě bez AA.
Jeho sestava (nepamatuju si přesně):
CPU: AMD Sempron 64 2800+ (socket 754)
MB: bohužel nevím
RAM: 768MB DDR 400
VGA: onen Radeon 9600pro 256MB
Bohužel v ATI Catalyst center (verzi také bohužell nevím) jsem se trochu motal, ale AA i AF vypnuto. Vím, že Doom 3 je OpenGL, která více svědčí GF a 6600 je drobátko jiná kategorie, než 9600pro, ale přesto, nemyslím, že by to tento Radeon nezvládl ani při nejnižších detailech

. Jinak PC mu skládal člověk poměrně zkušený (až na tu kartu

, ale to byla zřejmě otázka výsledné ceny sestavy), takže předpokládám, že veškeré ovladače jsou nejnovější resp. ne příliš zastaralé.
No,máte někdo nějaké tipy, jak to zlepšit? Nebo je 9600pro už dnes opravdu za zenitem

?