takže já začnu:
0,5. sem uplně zapoměl na Tridenta

1. Hercules (název už přesně nevim, nějaká EGA!!! karta)
2. S3 Virge GX (nebo tak nějak)
- no, DOOM na tom šlapal dobře

3. S3 Trio 3D 4 MB
- ve 2D solidní karta, ale 3D vůbec neuměla, nevím proč ten název "3D"
4. 3DFX Voodoo 1 4 MB
- no to byl skok, oproti S3 Triu to byl mazec, vyhlazování a hlavně všechno běželo plynule (konečně)
5. 3DFX Banshee 16 MB AGP
- krom zrychlení a vyššího rozlišení sem oproti V1 nic zvláštního nepoznal, ale karta byla solidní
6. 3DFX Voodoo 3 2000 AGP
- sice neuměla 32bit, ale výkon byl v té době výborný, obraz taky mnohem lepší než u V1/V2/banshee. karta mi vydržela dlouho, tak že sem na ní spouštěl nové hry a solidním poměru kvalita/rychlost...
7. GB Geforce 2 MX400 32MB
- oproti V3 uměla akorát 32 bit. barvy, T a L (na který stejně neměla výkon), ale jinak jen o kapánek výkonější... dlouho se u mě neohřála..
8. Inno 3D Geforce 2 Ti 64 MB
- jo to bylo jiné kafe, vylepšený G2 GTS, na svou dobu skoro high end - asi první (a zatim poslední) high end karta co sem v době uvedení měl

9. Hercules Radeon 8500 LE 64 MB
- DX8 efekty, krásné DEMKA od ATI co mě uchvátila. Výkon byl dobrý, akorát tehdy drivery ještě byly u ATI docela o ničem...
10. Inno 3D Geforce 4 Ti 4200 64 MB
- tak tahle karta mi asi vydržela nejdýl ze všech. Výborný výkon/obraz no paráda. Hrál jsem na ni (a ještě hraju) Doom 3,hl2, Far cry a v pohodě. Kdo kartu má/měl ví o čem mluvim. Škoda těch Shaderů 1.1
11. GB Geforce FX5900XT
- no za šílené peníze toho nic moc nepředvedla, spíše zklamala. řada FX byla nepovedená, včetně této... špatná koupě, spíš omyl.
12.Saphire Radeon 9800 PRO 128MB
- ta byla jiné kafe, HL2 v DX9 v pohodě (to si mohla FX5900XT nechat zdát), škoda že se 2x pokazila, jinak taky karta "roku" !
13. GB Geforce 6600GT 128MB AGP
- no koupil jsem ji v době uvedení a to bylo něco.Karta zrovna fičela , takže byla populární. Doom 3 běhal na max, ostatní hry věsměs taky, výkonem jsem byl spokojený....
14. Saphire X800GT 128 DDR PCI-ex
- no, spíš jsem se sekl já, obědnal jsem omylem (já tupec) 128 MB DDR1 verzi(místo 256 DDR3) , která nešla prakticky taktovat. výkon okolo úrovně 6600GT, ale karta dělala strašný kravál... měj jsem ji jen měsíc.
15. nyní: GB Geforce 6600GT silent PCI-ex
- vrátil jsem se zpět k 6600GT, jelikož mi tehdy výkon postačoval (hlavně OPEN GL) a hlavně to ticho (heatpipe místo větráku)... škoda jen té 128-bit sběrnice, takhle výkon leze rychle ke dnu, ale pořád mě stačí a skvěle slouží....
16. ??? co bude nevim, ale každopádně to bude mít nějaký pasiv (heatpipe), možná G7, ale víc se mi teď zamlouvá rodina X1800???
... no ještě uvidím...
PS: Tak taky jste občas ty grafiky střídaly jak ponožky

//Devastor - CPU historie je zde: viewtopic.php?f=917&t=1021195
[nostalgia] Aky bol Vas prvy akcelerator? viewtopic.php?f=919&t=907451