Problém s Radeon 9600 pro

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Hopi 27. 1. 2006 23:12

Zdravím, mám velký problém s nově koupenou kartou ATI radeon 9600 pro. Zapojil jsem ji, nainstaloval ovladače z CD a karta mi normálně fungovala. Když jsem ale spustil nějakou hru, nebo benchmark na otestování výkonu, PC se zasekl a vypnul se monitor ( jednou zůstala celá obrazovka bílá). Musel jsem natvrdo restartovat. I během spouštění windows se mi monitor na pár sekund vypne ale zase zapne.
Předtím jsem používal kartu radeon 9000 a vše fungovalo v pohodě. Základní deska: MSI KT4V, procesor Athlon XP 1700+, paměť 512 + 256 MB, 2 disky a 2 CD/DVD mechaniky, Win XP. Myslel jsem, že mám slabý zdroj. Zkusil jsem vypojit disk, ale nic se nezlepšilo.
Nevíte někdo co s tím? Kartu jsem zatím netestoval v jiném PC, snad po víkendu. Díky
Hopi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod decried 27. 1. 2006 23:33

Chipsety Via, konkretne KT400 a 600 mali casto problemy z tymito grafickymi kartami, skusil by som dat AGP na 4x a vypnut fastwrites, bud v biose alebo v ovladacoch, zalozka smartgart. A nainstalovat najnovsie ovladace chipsetu.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
decried
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Hopi 27. 1. 2006 23:57

fastwrites jsem vypnul. zkusím dát ještě AGP 4x. Díky za radu
Hopi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hopi 28. 1. 2006 00:06

Tak už karta funguje v pohodě. Musel jsem vypnout fastwrites a nastavit AGP 4x. Díky moc za radu, už jsem se bál, že ji budu muset reklamovat. 8)
Hopi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drak 28. 1. 2006 17:29

stará věc tyhle Radeony - já měl problémy i na nForce2 a jel na stejný nastavení - vyp.fast write i AGP 4x.Jedna z nejhorších karet, co jsem měl.
drak
Junior

Odeslat příspěvekod wolf00 29. 1. 2006 12:55

no vida a me jela ati 9550 naprosto v pohode na ga-7va coz je kt400 via chipset .. jde o jaky chytnes kus :)
wolf00
Junior

Odeslat příspěvekod Honny 29. 1. 2006 14:13

já projistotu vždycky nastavím agp4x a fw off... na výkonu se to neprojeví a zbavím se případnejch problémů
x_X
Honny
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duri BB 29. 1. 2006 18:32

Honny píše:já projistotu vždycky nastavím agp4x a fw off... na výkonu se to neprojeví a zbavím se případnejch problémůp/quote]

To sa mi zda pekny nezmysel. To AGP 4x, 8x tam nie je preto, zeby sa zasadne zmenilo nieco v prenose dat, ale sa meni napajacie napatie. Co ovsem moze mat dopad na stabilitu karty, ale zbytocne prazit do karty vysie napatie je nerozum.
Fastwrite sa vykonovo na dnesnych systemoch vobec neprejavuje, tak to mas uplne jedno ci zapnes alebo nie.
Inac 9600 pro na nForce 2 u mna nemal vobec ziadny problem s FW, a ani som o tom nepocul.
(super karta cca skoro dva roky dozadu)
Duri BB
Junior

Odeslat příspěvekod Honny 29. 1. 2006 23:22

Duri BB píše:To sa mi zda pekny nezmysel. To AGP 4x, 8x tam nie je preto, zeby sa zasadne zmenilo nieco v prenose dat, ale sa meni napajacie napatie. Co ovsem moze mat dopad na stabilitu karty, ale zbytocne prazit do karty vysie napatie je nerozum.
Napájení se nemění... mění se režim přenosu.
x_X
Honny
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duri BB 30. 1. 2006 00:46

Honny píše:Napájení se nemění... mění se režim přenosu.
Duri BB
Junior