5x restart před úspěšným nabootováním

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod trz 22. 4. 2006 07:56

Ahoj,
mám menší problém. Při zapnutí PC mi vždycky při bootování vytuhne a jedinou možností je restartovat.. Tohle musím dělat cca 5x než úspěšně nabootuje.. Už jsem resetnul CMOS, zkusil vyměnit zdroj za silnější..
Zjistil jsem, že se mi při prvním zapnutí netočí větrák na grafice - tzn. že by nebyla napájena? - samozřejmě monitor nejede..
Po druhém bootu se větrák točí strašně pomalu a taky se sekne.. Ještě bych měl říct že se to sekne vždycky když se ukáže GRUB - tzn. když musí grafika více zapracovat?

Měl bych tedy podezření na zdroj, ale když jsem tam dal 450W tak to musí stačit.. (P3-800, GF2-GTS, 512RAM, 2x optická mechanika, 1 disk, 1 síťovka a zvukovka.. Tohle musí 450W rozjet.. (když tam bylo původně 250W..) )

Děkuji za rady..
trz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maxicek 22. 4. 2006 08:14

Mozno vadna grafika. Skus ju vymenit na chvilu a zistit ci to robi aj s tou druhou.
Maxicek
Junior

Odeslat příspěvekod cyro3 22. 4. 2006 09:22

pozri ci ju mas dobre zastrcenu v slote a potom skus vymenit tu grafiku za cokolvek aj staru PCI aby si zistil ci ti to ide.
cyro3
Junior

Odeslat příspěvekod Markk 22. 4. 2006 09:46

a netreba naolejovat ventilator grafiky ? neprehrieva sa ta karta ? sice hned po zapnuti nato este nema dovod. hmm
Markk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod trz 22. 4. 2006 12:00

Mno zkusím to s tou jinou grafikou..

BTW o přehřívání by nemělo jít, měl jsem tam předtím i jiný větrák..
Špatně zastrčená taky asi není, jsem ji minule strkal pořádně :)

Spíše je divné, že se někdy po zapnutí grafika nerozjede.. Jako laik bych řekl, že má málo energie.. - jako kdyby se ze začátku musely nabít všechny kondenzátory a na grafiku nezbylo.. A po restartu už je proudu dost :D - ježiš, to je flame :DD

Zkusím vyměnit tu grafárnu a pak dám vědět..
trz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Do3ki* 22. 4. 2006 18:52

no zkusil bych prohlídnout kondenzátory, jestli nejsou vypouklé ;-)
Do3ki*
Junior

Odeslat příspěvekod drak 22. 4. 2006 19:09

No mně grafárna po startu nenajede a PC píská a vesele najíždí do win bez grafiky s monitorem - dle jednoho názoru jsem při výměně chladiče na grafárně trefil nějakej kondík - po restartu v pohodě najede a vše funguje jak má - je to otravné.
drak
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 22. 4. 2006 23:05

Neviem ci je to spravne miesto, ale mam podobny problem, len mne nenabehne PC a nezapne sa monitor asi raz za tyzden. Na druhy-krat sa vzdy bez problemov zapne.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod kotyz 23. 4. 2006 06:53

zkontroluj kondenzatory jak na grafice tak na zakladovce.
to co popisujes by sedelo na nafoukly/vytekly kondenzatory - nenabootuje to dokud se plne nenabijou coz muze trvat dlouho ...

mam s tim zkusennosti na starym pc, tam to chce taky aspon 2x restartovat nez nabehne, vim, kterej to dela, nekdy ho zkusim vymenit ...
kotyz
Junior

Odeslat příspěvekod Svobik7 23. 4. 2006 11:05

Mel sem podobny problem nekdy mi Wokna naskocili treba az na po 6. Poradili mi ze mam zkusit zvysit napeti na pametech, protoze bios nastavil 2,80 a moje RAMky maj default 2,90. Pak to bylo v pohode. Kdyz to nebude tou grafikou, zkus tohle.
Ale tohle je internet woe...to je vyrešený...ty woe ty si eskamotér!!!
Svobik7
Junior

Odeslat příspěvekod Do3ki* 23. 4. 2006 11:51

NJN ale to by byl problém jne po tom, co by taktoval PC, já to fakticky vidim na ty kondenzátory.
Kdo nic nedělá, nic nezkazí.
Do3ki*
Junior

Odeslat příspěvekod Aloha 23. 4. 2006 12:34

No tak ja mam taky podobny problem! Po zapnuti pocitace se mi normalne rozjedou disky vsechno, ale nezapne se monitor jak kdyby do nej nesel signal, ale na restart to nereaguje tak to musim treba petkrat vyndat z elektriky a znovu zapnout nez to konecne najede. Nejaky napad cim by to mohlo byt? Je to AthlonXP1700->2000,Epox EP-8RDA+, 2x256MB ram, WD 120GB a Hitachi 160GB, Radeon 9100 a Tv karta zdroj 300W Fortron!
exVW Golf 7 1,4TSi
exŠkoda Octavia 1,8TSi
Aloha
Junior