Nedari se zprovoznit obraz na TV pres notebook.

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod 0x 18. 7. 2006 15:42

Zdarec, nejde mi hodit BAREVNY obraz na Panasonic Vieru, je stale cernobily... Vsak zkouknete screeny. Je to dobre propojeny a uz fakt nevim kde nastavit, aby obraz byl barevny. V notebooku mam grafiku: ATI Radeon X700 256MB.

Obrázek Obrázek

Diky za rychlou reakci.

S pozdravem 0x.
0x
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 21. 7. 2006 00:24

Kdesi se to tu řešilo, proč je někdy obraz černobílý, zkus hledat, kdo hledá, možná najde :D
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod wojta 21. 7. 2006 09:19

Nemá ta TV náhodou dva SCART vstupy? Jestli ano, tak to zkus dát na ten druhý.
Bývá to právě v těch špatných konektorech na televizi, ale je to zvláštní, protože tahle TV vypadá docela nově.
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 22. 7. 2006 10:29

A jak to máš řešený? Hádám, že tvůj notebook má stejně jako můj TV výstup VIVO. A jak to řešíš dále? Máš to jako já? Kablík s redukcí VIVO na cinch a pomocí SCART redukce, do které cinch píchneš to pak vedeš do TV? Já to řeším takto a obraz funguje v pohodě a to mám na notebooku Asus A6U o dost horší grafiku jak ty - SiS M760GX - integrovaná, 128 MB sdílená paměť. Zkus si pak kdyžtak pohrát s nastavením karty - já bych to spíše viděl na softwarový problém.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod swarm 28. 7. 2006 10:36

Já teda nevim, ale nebylo by do toho lepší dostat obraz spíš přes DVI/HDMI (takový notebook myslim má DVI výstup) nebo přes VGA? Použí S-Video/kompozit kabel mi přijde jako zhovadilost. Teda pokud nemáš nějakou fakt hodně moc ***** televizi, co nemá žádný jiný výstup.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milsimr 28. 7. 2006 11:35

To swarm: No nevím, DVI výstup mají pouze dražší notebooky, zbytek má vobyč VGA výstupy a jeden VIVO - takhle to mám já. Takže tady nemůže bejt řeč o žádném DVI... leda že by jsi to chtěl dělat přes VGA/DVI redukci.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 28. 7. 2006 11:47

Rekl bych, ze mate S-Video vystup (vypada podobne jako PS/2 nebo je soucasti proprietarniho konektou NTB) a na nem (nevhodnou) redukci na SCART, ktery ale bere jen luminanci a chroma se ztraci. Pokud mate sanci (=redukce) dostat z NTB klasicky koaxialni (zluty cinch) vystup zacnete timto!

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod swarm 28. 7. 2006 17:11

milsimr píše:To swarm: No nevím, DVI výstup mají pouze dražší notebooky, zbytek má vobyč VGA výstupy a jeden VIVO - takhle to mám já. Takže tady nemůže bejt řeč o žádném DVI... leda že by jsi to chtěl dělat přes VGA/DVI redukci. /quote]
Tak ale i přesto bývá na televízích i VGA konektor pro vstup (nebo DVI-I, kam stačí píchnout redukci, jako se dává ke grafickým kartám).

Krom toho DVI jsem tipoval, protože tam na obrázku je desktop replacement notebook od ACERu a tam už většinou jsou VGA a DVI vedle sebe.
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel