Chyba firmwaru v myši?

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 26. 11. 2007 23:13

Mám myš Logitech MX620 - bezdrát

Zjistil jsem že občas mi vynechá kolečko "o jeden zoubek" prostě při otočení nezareaguje, ale až při otočení na dva zoubky..
Někdy se stává když delší dobu kolco nepoužívám že taky nezareaguje, ale dneska jsem si všmil zajímavého úkazu:

To kolco vynechá skoro vždy když myš trošku při práci nadvzvednu, občas si myš trošku nadzvedávám pro snadnější manipulaci atd.
A vždy jak ji trošku nadzvednu nebo naopak položím, tak kolco je hluché.
Už jsem to viděl jako mechanickou vadu - při nadzvedávání něco někde ztratí kontakt, ale ne.
Dal jsem si ji do ruky a jedním prstem otáčel kolcem, v poho reagovalo, jak jsem ale druhým prstem přiložil ruku ke snímači dole, tak vždy jak jsem ji přiložil a oddálil prst od snímače tak to vynechávalo taky.
Vypadá to spíše na vlastnost řídícího firmwaru myši...

Pozorujete někdo podobný úkaz?
To občasné vynechání je celkem nepříjemné.
Ale potěšilo mě že to je SW problém - a v Logitechu něco špatně naprogramovali, a že to není HW závada mého kusu.
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
Internet: garantovaná linka 4 Mbps
Disky: 200 GB Seagate, 250 GB Seagate, 640 GB Western Digital
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod dnv 27. 11. 2007 01:24

pri bezdrátovom prenose môže byť signál rušený nejakým iným signálom,takže povely z myši sa môžu občas dostávať do prímača signálu oneskorene alebo môžu vypadávať úplne,stačí mať niekde nablízku mobilný telefon ap.
dnv
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 27. 11. 2007 07:53

vzhledem k tomu, že to dělá jen při nadzvednutí nebo zakrytí snímače, tak bych tvoji verzi vyloučil.
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
Internet: garantovaná linka 4 Mbps
Disky: 200 GB Seagate, 250 GB Seagate, 640 GB Western Digital
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod ondra1 27. 11. 2007 08:10

Taky jsem měl problém s kolečkem u myšky Genius, kolečko vynechávalo při posunu stránky dolu.Chtěl jsem jí vyhodit,ale nejříve jsem jí rozdělal, vyčistil a kolem kolečka jsem to prostříkl WD40kou, no a ono to pomohlo a myšku pohužívám už 1/2 roku bez vynechání kolečka.
ondra1
Junior