USB řadič do PCI a Legacy device support

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod FastIkarus 26. 12. 2007 15:26

Už před nějakou dobou mi naráz odešly všechny USB porty na základní desce, deska po záruce, takže jsem koupil USB řadič do PCI a pohoda, všechno fungovalo
až nyní, jsem při připojení USB klávesnici zjistil, že asi nepodporuje Legacy mód pro klávesnici, protože ji nemohu používat ani v BIOSu, ani v grubu. Nemá někdo nápad řešení (aktuální řadič je jakýsi taiwan za pár korun, dle krabice je to nějaký Kouwell 2580E4, ale na netu o něm není téměř ani zmínka, mělo by to mít čip VIA), nebo tip na nějaký jiný řadič, kde by tento problém určitě nebyl a navíc by nestál to, co nová deska?
FastIkarus
Junior

Odeslat příspěvekod dnv 26. 12. 2007 21:20

legacy support pre usb sa dá nastaviť iba v biose základnej dosky,via usb čip tento mod nepodporuje vôbec a pci usb radiče obvykle nedisponujú vlastným,nastavitelným biosom,pokial došlo k poruche usb portov na základnej doske,legacy support sa nebude dať pravdepodobne vôbec nastaviť
dnv
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FastIkarus 27. 12. 2007 19:28

Toho sem se bál, když sem na netu nemohl o podobném problému najít ani zmínku... no do doby, než mě něco donutí změnit motherboard hold bude stará klávesnice stále na dosah ruky...
FastIkarus
Junior