asus wl-520gu nejde chello.

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jano5 8. 3. 2008 17:16

Ahoj, mam chello easy, a kupil som router asus wl-520gu, pretoze chcem pripojit viac pocitacov. Ale internet mi nefunugje , pripojim sa iba na icq ale na internet nie. prehladal som fora ale ziadna rada nepomohla. V routeri mam aj nastavene dva dns serveri, tak ako vsetci radia. Ale na internet sa mi stale neda pripojit, iba icq.Vyskusal som aj vyflashovat novu verziu firmwaru a nepomohlo. Viete niekdo poradit?
jano5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jardaa 8. 3. 2008 17:38

Naklonuj MAC adresu sitovky, ktera byla predtim pripojena k modemu, nezarucuju, ze to bude funfovat, ale mne to u podobneho problemu s kabelovym pripojenim pomohlo.
Jardaa
Junior

Odeslat příspěvekod Hanák 8. 3. 2008 17:45

Chello overuje pri pripojeni tzv. MAC adresu sietovej karty (aspon na Slovensku). Tym ze si privodny kabel vopchal do routra, overuje sa MAC adresa routra a nie sietovky a ta je ina. Takze neprejde overenie. Nemam asus wl-520gu, ale dnes kazdy dobry router vie klonovat MAC adresu sietovky (prihlasi sa ako predtym). Skoc do nastavenia routra (adresu najdes v manualy) a daj klonovat MAC adresu sietovej karty (maj pripojene len to PC ktore bolo povodne prihlasene na CHello). Da sa vsak aj poziadat Chello o zmenu MAC adresy, ale toto je jednoduchsie.
P.S. Nech tu niekto overi, ci to plati aj na Chello-CZ.
Hanák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod NovaD 8. 3. 2008 17:53

Jednoznacne suhlasim s Hanakom...Je to podobny pripad,ako keby si kabel pripojil na iny PC :wink:
V kazdom pripade nerob paniku,lebo... "Errare humanum est" :)
NovaD
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jano5 8. 3. 2008 18:36

ahoj , o tej mac adrese viem , v nastaveniach nie je nic co by sa volalo ako clonovanie mac adresy ale da sa tam napevno zadat adresa routera ktoru som dal ako mac adresu ktora je zaregistrovana na chelle. Ja myslim ze to funguje spravne lebo na icq sa napojim, takze na chelle o mne vedia, ale na net sa uz nedostanem, nefunguju ani ine protokoly ako ftp alebo dc. Firewall na routeri mam vipnuty, vela ludom robilo to iste ale pomohlo im zadat dns serveri co mne nepomohlo. Ozaj neviem co s tym mam este vyskusat
jano5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hanák 8. 3. 2008 19:26

Hanák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod igo 11. 3. 2008 21:31

dnes som s kupil tiez asus 500w router a ten isty problem. ten asus nejak nevie spravne fungovat ako DNS asi. musel som na PC natvrdo nastavit DNS take ako chello priradilo tomu routru.
igo
Junior

Odeslat příspěvekod chlapcisko 1. 4. 2008 23:00

igo píše:dnes som s kupil tiez asus 500w router a ten isty problem. ten asus nejak nevie spravne fungovat ako DNS asi. musel som na PC natvrdo nastavit DNS take ako chello priradilo tomu routru.

Hm, dnes som kúpil ten istý router a nedokážem sa pripojiť na chello. So SMC routrom ide internet v pohode. Nastavil som aj MAC adresu, ktorú má sieťová karta v notebooku a ktorá bola nastavená aj v SMC routri (a fungovalo všetko) a aj tak sa ASUS nepripojí k internetu. Ako nastavím správne tú DNS? Vďaka za odpoveď.
chlapcisko
Junior

Odeslat příspěvekod igo 3. 4. 2008 18:31

zistis ju tak ze si pozries aku dns pridelilo chello tvojmu routeru a tu potom nastavis v dhcp nastaveniach.
ale odporucam oleg firmware, jednoducho nahrat, v pohode ide, kopec funkcii navysse a nepotrebujes ani klientom nastavit dns pretoze novy firmware ti dns poziadavky spracuje.
igo
Junior

Odeslat příspěvekod chlapcisko 3. 4. 2008 19:57

Hej, uz sa mi to podarilo rozbehat i s original firmware od ASUSu. Pridelene DNS som nasiel na zalozke Status & Log. Medzitym som nahral aj Olegov firmware, funguje dobre az na to, kvoli comu som ho nahral. Chcel som, aby router vedel citat z NTFS harddisku (s originalnym firmware dokaze citat len FAT32 a ext2). Zial, NTFS disk sa mi nepodarilo pripojit k routru ani s Olegovym firmware. Toto som nasiel v System logu:
kernel: NTFS: Unable to set blocksize 512.
kernel: NTFS: Partition cluster size is not supported yet (it is > max kernel blocksize).

Na vikend mam naplanovane vyriesit, ako do Olegovho firmware nainstalovat nejaky novsi NTFS driver.
chlapcisko
Junior

Odeslat příspěvekod igo 4. 4. 2008 19:18

ja som dal ext3 a ziadny problem :) **** na ms produkty :P
igo
Junior

Odeslat příspěvekod chlapcisko 4. 4. 2008 21:05

To sa v mojom pripade neda. Ten disk musi byt citatelny aj pre Windows (nebude stale pripojeny len v routri). Okrem toho, nemam kde zalohovat to, co je na nom (subor velky cca 500GB) a nedestruktivna konverzia z NTFS na ext2 neexistuje.
chlapcisko
Junior

Odeslat příspěvekod igo 4. 4. 2008 22:10

citatelny bude aj vo win, staci si doinstalovat driver. s tou konverziou je to asi horsie. osobne to riesim tak ze k routru mam pripojeny iba 8 gb klucik s ext3 a nan sa stahuje a ked ej odstahovane tak si to presuniem na HDD do PC. tak aspon nepotrebujem napajat disk a mat taky disk pripojeny k routeru je zabijak kedze ta zbernica na nom je velmi pomala.
igo
Junior

Odeslat příspěvekod macko1974 4. 4. 2009 00:10

Ak ti ide ICQ a podobne, musis v UPC preregistrovat MAC adresu. Otvor si internet explorer a do riadku adresy zadaj: chello.upc.sk bez www. Zadaj prihlasovacie udaje do chello ( e-mail a heslo mas v papieroch od UPC ) a potvrd zmenu MAC adresy. Potom restartuj modem a router v tomto poradi. Potom by to uz malo ist.
macko1974
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod igo 9. 4. 2009 21:02

tak si uzi ten router kym ti ide, ja som dal na ten moj wrt - fakt spickovy firmware, len mi akosi po nejakom nastaveni router odisiel do vecnych lovist
igo
Junior

Další stránka