instalacia RAM-ky

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod bobo181 3. 12. 2009 17:18

Cauko, chcel by som sa opytat. Kupil som si do laptopu novu ramku a uz som ju aj bez akychkolvek problemov osadil, avsak problem mam ten, ze ked si dam Tento pocitac, tak mi vypisuje iba stale tu 1GB a teraz by som mal mat 3GB.

viete mi poradit???
bobo181
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 12. 2009 17:30

Mozna je nedostatecne "docvaknuta" do toho slotu. Zkus ji vyndat a opetovne vlozit zpatky, s tim, ze na ni LEHCE dotlac smerem k patici, melo by to jakoby lehce cvaknout...
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Matysek 3. 12. 2009 18:08

Kompatibilitu jsi určitě prošel a jsi si jistý, že máš takový modul, který podporuje daný výrobce a nejsou limity na notebooku (některé mají jen 2x1GB jako maximum).
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 12. 2009 18:11

Dvougigovka by se mela "v nejhorsim" nahlasit jako jednogigovka, ale mela ... resp. zatim se mi nestalo, aby se "nenasla" pamet vubec.

Budto bezel notebook normalne, s tim, ze modul "sel na polovic", nebo se to alepson sekalo, kousalo, modralo, resetovalo ... proste NEJAKY projev, ze tam ta pamet je.

U ej zadny projev neni, proto mne napado, ze ji mozna nedocvaknul. A nebo muze byt ten modul mrtvy, to je tez moznost.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Matysek 3. 12. 2009 18:19

Ano, měla ... vyrobce tvrdí, že by to mělo fungovat, guru tvrdí, že by to mělo fungovat, google tvrdí, že by to mělo fungovat, ale přesto to nefunguje. Už jsem se u laptopů (Lifebook E83xx/84xxx, Latitude D6xx, Latitude E, HP 62xx, IBM TP T43/p, ... ) přesvědčil několikrát, že se tomu tak není ani u Kingstonu.

Netvrdím, že tomu tak není, postoval jsem jen další možnost, třeba jí opravdu nemá jen docvaklou ... i když částečné docvaknutí a ntb by měl řvát jak pavián. Ovšem to už věštímě z křisťálové koule, když se tazatel neobtěžuje napsat modul ani ntb.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 12. 2009 18:44

To se neobtezuje bohuzel vetsina tazatelu. Hlavne ja pokud necemu nerozumim, i hloupy olej si necham zkontrolovat a nalit od kamarada automechanika. Ja se mu postaram o notebook, on mne o auto.

Chtel jsem rict, ze u mne plati NEROZUMIM TOMU = NEHRABU NA TO. : ))

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Tonda-B 3. 12. 2009 19:37

bobo181 píše:Kupil som si do laptopu novu ramku a uz som ju aj bez akychkolvek problemov osadil, avsak problem mam ten, ze ked si dam Tento pocitac, tak mi vypisuje iba stale tu 1GB a teraz by som mal mat 3GB.

Jaký používáš operační systém?

Mně se v Tento počítač ukáží jen disky a mechaniky....
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Matysek 3. 12. 2009 19:43

Pravomys na Kompjutr -> vlastnosti ... tak jsem to pochopil ja.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod bobo181 3. 12. 2009 23:14

ahojte, dakujem vsetkym za odkazy......ale skutocne prvy bol pravdou, bola velmi slabo pricvaknuta, iank neviem, kam som sa dival.....

Dakujem....dnes uz beham na 4GB....jupiiii
bobo181
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tonda-B 3. 12. 2009 23:38

1GB plus 2GB jsou 4GB?

Pěkné ...

To bych chtěl taky umět.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bobo181 4. 12. 2009 07:50

teraz si ma dostal....takze mal som 1GB, a kupil som si 2x2GB, jeden slot mam odspodu a druhy pod klavesnicou. Mal som iba krizovy sroubovak a dal sa mi odkrutit iba kryt odspodu a teda pridal som si tam jednu z tych RAM-iek. Samozrejme som bol nedockavy a chcel som to vyskusat. Kedze som ju zle pripojil, tak to neslo a zostal som vystresovany :). A tak som napisal do fora. Medzitym mi dosiel dalsi sroubovak a tak som mohol zhodit klavesnicu a nahodit dalsiu RAM-ku a zaroven som pozrel aj tu predoslu a uz som ju pripojil dobre, takze vsetko frcalo. A potom som odpisal sem, ze uz to bezi.

That´s the story. :)

Dakujem.....ahojte
bobo181
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 12. 2009 16:30

Hlavni vec, ze pamet funguje a notebook bezi. : ))

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN