Creative: kašleme na vás!

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ondrasheq 28. 4. 2010 19:53

Přátelé,

k tomotu příspěvku mě vede zkušenost moje i mých přátel. Nevím, jestli jsme smolaři nebo jestli je Creative skutečně firmou, která absolutně kašle na podporu svých produktů a tedy i na své zákazníky

Je to asi rok, kdy jsem si chtěl koupit Audigy SE. Spolubydlící říkal "nekupuj Creative, varuju tě!". Na neurčitou kritiku bez argumentů nejsem a tak jsem Audigy SE koupil. Výsledek? Pod Win 7 (na PC viz podpis) praskání zvuku, nehorázné lagy (všechny audio formáty bez rozdílu přehrávače nebo kodeku se samovolně zrychlují, zpomalují...). Podobné to bylo u kamarádů s Extigy a Audigy 2 - lagy, crackling, zatuhávání Windows...

Že nejsme zdaleka jediní s podobnými problémy jsem zjistil po chvíli googlování - plná fóra stížností na problémy a anomálie všeho druhu, driver pack od fanouška, který sám říkal "když už neumí pořádné drivery udělat samo Creative, budeme si je muset dělat sami". Není to ale dlouho, co svoji snahu vzdal. Řada z vás asi bude vědět, o koho jde, já už jméno nepamatuju.

Kus pravdy na tom všem asi určitě bude - mrzí mě to ale o to víc od firmy, která nám dala legendární SB 16, SB AWE 32.

Emgeton, který je navíc často jen OEM prodejcem (např. pro Meizu), zásobuje své zákazníky novými firmwary pro své produkty měsíc co měsíc se spoustou bugfixů, novými překlady... Lidem naslouchá. A kolik z vás by dřív, nebo i nyní, řeklo, že je to jen jeden z asijských šmejdů...? Co je mi známo, Emgeton samozřejmě zvukové karty nevyrábí, srovnávám jen přístup na úrovni podpory.

Co si o tom myslíte? Máte podobné zkušenosti?
Prosím, vyvarujte se příspěvků typu "mám xxxxx od Creative a šlape v pohodě" - v takovém případě buďte na výsost spokojeni a rádi.

PS. Prodám Creative Audigy SE, do PCI slotu - kdo mi za ní dá aspoň dvě stovky?
ondrasheq
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 28. 4. 2010 20:03

to ze Audigy SE nie je kompatibilna s Windows 7 zistis na stranke Creative ako aj na stranke Microsoft, tak ze ked si si ju kupil na system s Windows 7 - tvoja chyba.
my name is mond, Redmond.
redmond
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod igor77 28. 4. 2010 20:25

:shock:
Naposledy upravil igor77 dne 29. 4. 2010 01:30, celkově upraveno 1
igor77
Junior

Odeslat příspěvekod koenzim 28. 4. 2010 20:58

Mam rovnaky problem s SB Live! Pristup Creative je naozaj v IT nieco vynimocne, hlavne ked sa ich karty predavali v takych mnozstvach. Zjavne im na zakaznikoch nezalezi, otazka je ako dlho im to vydrzi. To si mame akoze s kazdym novym windowsom kupovat novu kartu, pretoze oni nove ovladace nerobia.
koenzim
Junior

Odeslat příspěvekod ondrasheq 28. 4. 2010 21:22

Redmond> není pravda, oficiální ovladače pro Win 7 existují. Podepsané Microsoftem, mimochodem. Nicméně prosím o URL na stránku, kde je něco takového řečeno. Díky!

-- 28. 4. 2010 22:23 --

koenzim píše:Mam rovnaky problem s SB Live! Pristup Creative je naozaj v IT nieco vynimocne, hlavne ked sa ich karty predavali v takych mnozstvach. Zjavne im na zakaznikoch nezalezi, otazka je ako dlho im to vydrzi. To si mame akoze s kazdym novym windowsom kupovat novu kartu, pretoze oni nove ovladace nerobia.

Právě tak to zatím z jejich strany vnímám... :-(
ondrasheq
Junior

Odeslat příspěvekod ondrasheq 29. 4. 2010 00:00

Ani náznak toho, že by Audigy SE nebyla podporována Win 7 jsem nenašel (hláška od Redmonda se mi nezdála od začátku - Win 7 drivery totiž ochotně nainstalují).
ondrasheq
Junior

Odeslat příspěvekod ondrasheq 29. 4. 2010 16:35

Zajímavé, ostré praskání zvuku se změnilo na duté lupání. :-D
ondrasheq
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 30. 4. 2010 17:20

ondrasheq píše:Ani náznak toho, že by Audigy SE nebyla podporována Win 7 jsem nenašel (hláška od Redmonda se mi nezdála od začátku - Win 7 drivery totiž ochotně nainstalují).

Este na konci minuleho roka bola v nepodporovanom HW, ale pozrel som ze Creative (asi niekedy nedavno) urobil drivre. Zrejme to robili na silu, tak to tak aj vypada, aby sa predavala rada X-FI - tak pravdepodobne kvalita prednesu predchadzajucich modelov bola zamerne znizena.
my name is mond, Redmond.
redmond
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vasam 30. 4. 2010 18:15

Mám Audigy SE a na všech OS, kterými jsem prošel (Windows XP, Vista x86/x64, 7 x64) jsem neměl nikdy sebemenší problém díky neof. driverům. ;-)
Viz třeba zde.
vasam
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 30. 4. 2010 21:01

Moje Sound Blaster Live! 5.1 by mi vydržela i do teď, nebýt toho, že zaboha nelze splašit / neexistují drivery pro Windows 7. Bohužel, devět let se na té kartě nejspíš už asi podepíše :-) Škoda.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor