Přátelé,
k tomotu příspěvku mě vede zkušenost moje i mých přátel. Nevím, jestli jsme smolaři nebo jestli je Creative skutečně firmou, která absolutně kašle na podporu svých produktů a tedy i na své zákazníky
Je to asi rok, kdy jsem si chtěl koupit Audigy SE. Spolubydlící říkal "nekupuj Creative, varuju tě!". Na neurčitou kritiku bez argumentů nejsem a tak jsem Audigy SE koupil. Výsledek? Pod Win 7 (na PC viz podpis) praskání zvuku, nehorázné lagy (všechny audio formáty bez rozdílu přehrávače nebo kodeku se samovolně zrychlují, zpomalují...). Podobné to bylo u kamarádů s Extigy a Audigy 2 - lagy, crackling, zatuhávání Windows...
Že nejsme zdaleka jediní s podobnými problémy jsem zjistil po chvíli googlování - plná fóra stížností na problémy a anomálie všeho druhu, driver pack od fanouška, který sám říkal "když už neumí pořádné drivery udělat samo Creative, budeme si je muset dělat sami". Není to ale dlouho, co svoji snahu vzdal. Řada z vás asi bude vědět, o koho jde, já už jméno nepamatuju.
Kus pravdy na tom všem asi určitě bude - mrzí mě to ale o to víc od firmy, která nám dala legendární SB 16, SB AWE 32.
Emgeton, který je navíc často jen OEM prodejcem (např. pro Meizu), zásobuje své zákazníky novými firmwary pro své produkty měsíc co měsíc se spoustou bugfixů, novými překlady... Lidem naslouchá. A kolik z vás by dřív, nebo i nyní, řeklo, že je to jen jeden z asijských šmejdů...? Co je mi známo, Emgeton samozřejmě zvukové karty nevyrábí, srovnávám jen přístup na úrovni podpory.
Co si o tom myslíte? Máte podobné zkušenosti?
Prosím, vyvarujte se příspěvků typu "mám xxxxx od Creative a šlape v pohodě" - v takovém případě buďte na výsost spokojeni a rádi.
PS. Prodám Creative Audigy SE, do PCI slotu - kdo mi za ní dá aspoň dvě stovky?