UPC anténní kabel - co je to zač?

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ondrasheq 8. 8. 2010 14:27

Ahoj :)
kabel mezi UPC kabelovým modemem a zásuvkou - je to jakoby SMA koaxiál se samci na obou koncích. Nedaří se mi ho ale na netu najít (pes mi ho překousal, potřebuju nový) - nevíte pod jakým označením hledat? Je to nějaká jejich specialita?
Díky! Ondřej
ondrasheq
Junior

Odeslat příspěvekod soban 8. 8. 2010 21:01

Nevím co tam máš ale pokud je to do normální účastnické zásuvky jako u společných antén tak je to normální koaxiál, kde na druhém konci je nalisován normální šroubovací konektor (ten do modemu).

Hledej F konektor.

Dá se koupit normální koaxiál k TV a potom ta redukce a nemusíš schánět někoho s kleštěma.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 8. 8. 2010 21:10

Jasně, tam je zásadní rozdíl jednak v tom, že je ten konektor šroubovací a taky že vnitřní vodič je slabší než u klasický antény. Čili by měla jít sehnat redukce no normální antenní kabel...?
ondrasheq
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 8. 2010 08:12

Je to úplně normální koax na který jsou nandané ty F zásuvky. Mají je v každém OBI/Bauhausu. Technici toho mají metry, akorát to uštípnou a na místě osadí.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 9. 8. 2010 09:45

ondrasheq píše:Jasně, tam je zásadní rozdíl jednak v tom, že je ten konektor šroubovací a taky že vnitřní vodič je slabší než u klasický antény. Čili by měla jít sehnat redukce no normální antenní kabel...?

A nebo kup někde kabel a nech si tam ten konektor nacvaknout, možná ti to někde udělají. (tak jako někde dělají UTP kabely)

Redukce jsou ovšem nemají je všude.

PS. Nemáš někoho kdo montuje antény ? Ten ti ten kabel udělá a nacvakne konektor.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hekrhy 9. 8. 2010 10:10

Mimochodem servisní výjezd technika UPC stojí 302,- což vyjde možná levněji, než cesta do obchodu+kabel nebo koncovka+ztracený čas ;-)
hekrhy
Junior