Kvalitní bezdrátová myš

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Pinchecoco 1. 10. 2010 13:03

Mohli byste mi doporučit nějákou kvalitní bezdrátovou myš, která bude opravdu fungovat?
Koupil jsem si Genius za 300 Kč, ale byl to krám, tak jsem si koupil Logtech Performance MX za 2500 Kč, ale je to taky krám. Každá drátová myš za 200 je lepší než tohle. Zkoušel jsem ji nastavit v ovládacích panelech i v SetPointu, ale stejně je prakticky nemožný se přesně trefit třeba na křížek. Zkoušel jsem ji i na herní podložce, ale nic.

Takže, je nějáká bezdrátová myš, která opravdu FUNGUJE?
Nejlépe Bluetooth.
Pinchecoco
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 1. 10. 2010 13:27

Problém nebude v myši ;) V mém okolí je jedna Performace MX, dvě MX Revolution (jednu mám já) a jedna MX1000 a s žádnou myší není problém trefit křížek ;)
Kde máš zapojený USB přijímač?

Bluetooth myši jsou na tom ještě hůř, takže to by ses asi netrefil ani na monitor ;)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod amrtin 1. 10. 2010 14:02

Já mám dobrý zkušenosti s hlodavcema od mrkvosoftu,např.: http://www.mironet.cz/microsoft-bluetooth-notebook-laser-mouse-5000--mys--usb+dp79222/ ,ale ta je učená spíš pro ntb(je taková malinkatá :love: ).Doma používám M. Wireless Laser Mouse 5000 a ta má jen jednu malou chybičku-že jí Mironet už nemá v nabídce(jinde jsem nehledal).Ta je fakt super!
amrtin
Junior

Odeslat příspěvekod Pinchecoco 1. 10. 2010 14:42

Příjmač mám v notebooku kousek od myši, ale chová se stejně ať je 10 cm od myši, nebo 2 metry.
Pinchecoco
Junior

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 1. 10. 2010 14:50

V tom pripade bude patrne na vine Parkinson, jestli se opravdu nemuzes presne trefit kurzorem.
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod Pinchecoco 1. 10. 2010 15:03

Parkinson ne :hmm:
Trefim se, to jo, ale pohyb kurzoru není plynulý, takže když na ten křížek najedu a pak o milimetr pohnu myší, tak kurzor najednou odskočí mimo.
A tohle nedělá ani ta nejobyčejnější drátová myš.
Pinchecoco
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 1. 10. 2010 15:47

Ani nejobycejnejsi dratova mys nema POWERSAVING, aby setrila baterie. A proc nema powersaving? Ano, spravne. Nema baterie, kdyz ma drat.

Urcita mira opozdenosti reakce na prvotni pohyb je u WL mysi vlastnost. Je to dan za to, ze nemusis menit kazdy druhy den baterku. Uspava se snimac, uspava se i vysilac v mysce.

Jinak s plynulosti pohybu ("poskakovanim kurzoru") za normalnich podminek bezdratove mysi problem nemaji. Pokud u Tebe ano, na vine bude nejspis nejake ruseni. Doporucil bych proto vyzkouset Logitecha nekde u kamarada. POkud problem zmizi, mas jasno.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Pinchecoco 8. 10. 2010 00:00

S BT myší bych se prej netrefil ani na monitor, ale co třeba tahle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69860

Nemá někdo zkušenosti v porovnání s Logitechem a taky s náchylností na podklad?
Pinchecoco
Junior

Odeslat příspěvekod steffan_vl 8. 10. 2010 05:12

Dobrý den,
plně souhlasím s již zde vyřčeným: s myší od Microsoftu se myslím nespletete, ať už zvolíte jakýkoliv design. Sám jsem po pečlivém výběru a mnoha praktických zkouškách zvolil tuto:

http://www.mironet.cz/microsoft-arc-mou ... a+dp88034/

Ačkoliv (lépe pravě protože) není nijak hrůzostrašně anatomicky tvarovaná je velmi pohodlná i pro mou dlaň velikosti XXXL. Reakce je okamžitá a přesná - dělám s ní i v třeba v Photoshopu, Corelu Draw a pod. Zřejmě díky ocelovému rámu se přes svůj odvážný tvar vůbec neprohýbá a její hmotnost je zvolena naprosto dokonale - není zbytečně těžká a současně to není žádná prázdná plastová krabička při lehkém dotyku přebíhající přes celý stůl. Používám ji denně od 3 do 6 hodin už něco přes čtyři měsíce a stále má původní baterie. Výhodou je i poměrně malý přijímač (i když jsou i menší) netrčící z notebooku. Její snadná přenosnost (v ceně je kožený sáček) je již jenom bonus.

A ještě dodám asi hloupý dotaz: Zkusil jste všechny USB porty? Nevím čím je to zaviněno, ale u mých počítačů třeba Joystick Saitek X52 funguje korektně jenom v některých USB portech.

Přeji Vám šťastnou ruku při výběru.

Vladimír Steffan
steffan_vl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 8. 10. 2010 07:47

S tim nemohu az tak souhlasit. Ja mel kdysi od MS tohle:
http://www.imshopping.com/review/micros ... sktop-3000
A byla to naprosta tragedie. Sice vydrz na baterky byla super, ale klavesnice mela casto problemy detekovat stisk vice klaves najednou (proste nekdy to slo, jindy ne), myska byla zoufale nepresna a uz po dvou letech ji odeslo leve tlacitko. Rekl bych, ze to vse (samozrejme krome tlacitka) mel na svedomi prehnany powersaving, nebot treba myska vydrzela na baterky pres rok, a to pri kazdodennim pouziti.
Treba jsem mel jenom smulu na kus, nicmene takhle to proste bylo.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod WitekCZ 8. 10. 2010 09:14

Mam dve bezdratovky od Logitechu, MK300 (v setu s beztratovou klavesnici) a M305. Obe jsem zkousel na nekolika povrsich vcetne prosteradla a povleceni na postel :) vzdy bez problemu.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=81022
WitekCZ
Junior

Odeslat příspěvekod Pinchecoco 8. 10. 2010 10:13

S těmi USB porty je problém, když zapojím příjmač na levou stranu notebooku, kurzor skáče, zatímco na pravé je to v pořádku. Ale stejně, na notebooku mám jen 3 USB a menší BT myš by se mi líbila víc.
Pinchecoco
Junior

Odeslat příspěvekod Pinchecoco 12. 10. 2010 15:14

Takže jsem si pořídil Razer Orochi
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69860

Okamžité reakce, žádné problémy s příjmem a následné nepřesnosti, můžu doporučit.
Pinchecoco
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 10. 2010 15:39

No vidis to. A jeden jiny clovek tady na Orochi psal minirecenzi, zavrhnul ji, vratil ve 30denni lhute protoze nevyhovovala a koupil Logitecha. Co tim chci rict? Je to jako se zenskyma, kazdemu vyhovuje jina...
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod dnv 15. 10. 2010 08:53

ked už bezdrát,čo tak skúsiť apple magic mouse ? ovládače pre win sú na stránkach apple v supporte, v balení niesu prítomné,treba si ich stiahnuť z webu,jediné mínus je podpora výlučne pre vista a vyššie a možno pre niekoho aj cena,ale pokial sa to porovná s tými rôznymi superhyper razer-mi,tak tá cena nieje v podstate o nič vyššia....
dnv
Mírně pokročilý

Další stránka