Crowdsourcing: slim klávesnica

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Georgo 13. 2. 2011 15:23

Ahoj,
po rokoch spokojného používania ma moja ideálna klávesnica - UMAX WK711 - začína opúšťať, a keďže sa už nevyrába, som nútený hľadať náhradu. Zo skúsenosti už viem, že z obrázku nie je možné posúdiť, aká tá klávesnica skutočne bude, ale než sa pokúsim obehnúť obchody, rád by som sa spýtal na tipy od diskutérov.

Požiadavky:
  • čo najmenší zdvih kláves - ideálne úplne "notebookový" (viz WK711 odkazovaná vyššie)
  • hw klávesy pre hlasitosť - fyzické, nie len senzorová plocha
  • netradičný layout nie je problém
  • menšie rozmery sú vítané, ale numpad musí byť
  • radšej USB ako wireless

Ergonómiou by mi viac-menej vyhovovala Apple Wired Keyboard, len mi tam chýba tá regulácia hlasitosti (kombinácia Fn+Fx je nepohodlná)
Ako dočasnú náhradu momentálne používam Genius SlimStar Pro, ktorá nie je zlá, ale nie je to úplne ono. Pri druhom počítači mám Genius SlimStar 330, a tá bola fiasko - senzorové ovládacie prvky, ktoré hlasito pípajú, a ešte si tým človek často nechtiac uspí počítač... Genius tie klávesnice fakt veľmi nevie.

Budem vďačný za tipy a prípadné skúsenosti.
Počítačová bezpečnosť stojí a padá na užívateľoch - blbosť a pohodlnosť s ňou nie je kompatibilná.
Georgo
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 13. 2. 2011 15:43

Než jsem si koupil Maca tak jsem měl na klasickém PC Apple Wired Keyboard a ta je báječná. Hlasitost se dá řešit programem který umí právě namapovat klávesy tak, aby se fx nemuselo mačkat, případně někde byl návod jak tam nacpat rozložení z BootCampu, pak se dalo nastavit jestli fn = F tlačítko, nebo fn = ta volba nad ním. Mně osobně se to ale nepovedlo rozchodit, jen ta první možnost, nadefinovat Fka která jinak stejně nepoužívám.
anonymni

Odeslat příspěvekod Georgo 13. 2. 2011 15:55

Mal by som sa k jednej Apple klávesnici dostať, takže to skúsim, díky.
Počítačová bezpečnosť stojí a padá na užívateľoch - blbosť a pohodlnosť s ňou nie je kompatibilná.
Georgo
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 13. 2. 2011 17:17

Ja bych tedy dal Logitecha. Pokud mam byt konkretni, tak Logitech Illuminated. Pokud nepotrebujes BL, tak UltraX, coz je temer to same, jen v jine barve a bez podsvitu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod The Shitman 13. 2. 2011 17:36

Oba linkované Logitechy znám. Z Illuminated teď píšu a neměnil bych. Ani za toho Appla a to je co říct.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod pejay 13. 2. 2011 17:40

Doporučuji Logitech UltraX zmiňovanou výše. Před 3 lety jsem měl možnost otestovat asi 6 rádoby "slim" klávesnic různých výrobců a žádná se logitechu kvalitou ani nepřiblížila. Mám ji 3 roky a jsem naprosto spokojen. Zkoušel jsem také UltraX Premium (zmenšená verze bez MM kláves), ale ta mi naprosto nevyhovovala rozložením kláves a taktéž nemá tak hladký a příjemný chod. Škoda že se UltraX neprodává v černé barvě, stříbrná plocha se celkem rychle ošoupe na černý plast a nevypadá to hezky.
Audinst HUD-mx1, Pro-Ject Debut III, Yamaha A-S700, Q Acoustics 2050i
pejay
Junior

Odeslat příspěvekod Georgo 13. 2. 2011 18:07

Podsvietenie nevyužijem - na klávesnicu počas práce bežne vôbec nevidím.
Georgo
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 13. 2. 2011 18:14

To osoupani neumim potvrdit, ani vyvratit. Sam pisu tento prispevek TAKTEZ z illuminated. UltraX ma ale stejne hladky a jemny chod.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod lC 13. 2. 2011 18:37

http://www.dk-obchod.cz/zbozi/Klavesnic ... il/p-7637/

Mám už druhou, lebo tu první sem zničil vlastní vinou :)... Příjemná, nízký profil, a hlavně celkem dobré rozložení kláves (CZ verze má velký enter).
lC
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 13. 2. 2011 19:03

S LAbtecem moc fajn zkusenosti nemam. S danym modelem zadne.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod lC 13. 2. 2011 19:49

Já sem naprosto spokojen. Narozdíl od mnoha placek od geniusu logitechu a podobně.
lC
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 13. 2. 2011 19:53

S Logitechem bych si srovnani asi nedovolil. Ale nerikam, ze jeden konkretni vyrobek od neprilis dobreho vyrobce nemuze byt kvalitni.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 2. 2011 00:03

Já zastávám Apple Wired Keyboard. Dá se pořídit už za "rozumnou" tisícovku, a můj vztah k Apple začal jednoznačně u klávesnice. Třeba myš od nich nemůžu doporučit, nevyhovuje mi, ale ta klávesnice se prostě povedla zdvihem a pohodlností. Její problém tkví však v tom, že nedoporučuju silně rozebírat, byl to ten nejblbější nápad co jsem kdy dostal a díky tomu už moc nešlape mezerník dobře, a ty USB (má USB hub, z každé strany jedno) je úplně k ničemu protože nedodává dostatečný proud ani pro USB Flash Disk. Maximálně mi to utáhlo myš...
anonymni