Jakou klávesnici? Zkušenosti?

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod LukasTermer 9. 11. 2011 15:23

Ahoj, mám problém, už nějakou dobu bojuji s výběrem klávesnice, nicméně stál nevím. Potřebuji klávesnici, která je nízkoprofilová, pokud možno, klávesy odděleny od sebe (obdoba Apple), výhodou by bylo podsvícení, nedaří se mi najít tu správnou, potýkám se s problémy typu: malý backspace, zbytečně velké enter, malý shift, apod.
Pracuje se mi skvěle na klávesnici, která je kratší, typická ukázka notebookové klávesnice.
Momentálně používám tuto: http://www.alza.cz/genius-luxemate-i220-d262047.htm, ale odchází mi, takové rozložení je naprosto parádní, ale... Píši sice poslepu, ale podsvícení bych ocenil.
Můj současný favorit je tahle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=95097, klávesy jsou zajímavě odděleny, nic navíc a vše jak má být. Jen není podsvícená. Zda bude bezdrátová, nebo drátová, nebo cena nerozhoduje. Samozřejmě budu raději, bude-li kolem 1000Kč, ale co nadělám...
Ještě další je tato: http://interlink.tsbohemia.cz/logitech- ... 31323.html, ale má příliš malé klávesy, jinak taky ideální.
Máte někdo zkušenosti? Nebo svého favorita? Potřebuji, aby byla černá, šedivá, nebo prostě tmavá, na bíle neumím klikat :D A podobné rozložení kláves jako u té od ASUSU.

Moc děkuji!
LukasTermer
Junior

Odeslat příspěvekod Poltergeist 10. 11. 2011 01:52

já bych vzal Logitech, mám cordless desktop, ze setu s myší (myš jsem vyhodil ta je divná) za 700 Kč, uplně normální bezdrátová klávesnice, žádné výstřelky, žádné nástavce nebo podložky, klasické rozložení, velký Enter, kalsický zdvih, nemám si na co stěžovat, standartní Logitech, měl jsem možnost zkusit i klávesnice za 3 tisíce, třeba tu z Návratu do budoucnosti a zahodil jsem to všecko, na tohle se mi píše / hraje akční hry jako GTA IV a další absolutně výborně, jediné co tam je že při akčních hrách někdy nefunguje najednou tolik stisknutch kláves, jinak je všecko ok, včetně prodlev, jsou neznatelné, takže bezdrát nevadí, je napájená standartníma dvěma bateriema AAA
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod Kroxigor 10. 11. 2011 06:53

Zkušenosti mám bohaté měnil jsem klávesnice často až jsem si pořídil Apple Wireless Keyboard. Ta mě naprosto vyhovuje mám ji už víc jak rok, tak dlouho jsem u žádné jiné nevydržel...
Kroxigor
Junior

Odeslat příspěvekod LivingPool 10. 11. 2011 12:00

Po zkušenostech s ostatníma kouskama jsem si tenkrát vybral - Microso​ft Natura​l Ergono​mic Keyboa​rd 4000 CZ černá - a jsem nadmíru spokojen ;-)
viz. - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33645
La vita é bella ...
LivingPool
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 10. 11. 2011 12:02

tady bude tezko radit protoze ty na ktere se pta tazatel maji naprosto priserny rozlozeni.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod activer 10. 11. 2011 13:21

Dva roky mám k plné spokojenosti Logitech Illuminated. Je elegantní, ergonomická a bez zbytečností. Můžu doporučit.
Každý problém ma své jednoduché, lákavé - a naprosto špatné řešení. (A.C. Clarke)
activer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jetelina 10. 11. 2011 13:27

Doporučil bych Logitech Illuminated Keyboard
- Nevýhoda je celkem drahá.
- Podsvícení je fakt paráda.
- Jsem rozhodně příznivce kabelu - odpadají problémy s nabíjením, vybitím když to nečekáte, bezdrátovým přenosem, rušením, ztraceným donglem, odposlechem, atd. Obyč USB ušetří kopu starostí. Nevýhoda je jen drobek menší pohodlí. Sám bezdrátovou mám, ale ze stolu ji sundávám jen když uklízím. Naopak mě každé 2 týdny naštve když se nabíjecí akumulátory samo-vybijí, a vybíjí se vždycky když se rýpu v BIOSu, pak půl hodiny zkoumám co jsem *****, že nefunguje DEL pro přístup do BIOSu... Zlatej kabel.
jetelina
Junior

Odeslat příspěvekod radioanebja 10. 11. 2011 19:49

Já jsem vystřídal plno klávesnic, ale nejvíce se mi osvědčila TATO. Píše se na ní lépe jak na notebookové klávesnici, nikde nic nevrže, tlačítka se ani po roce a pul používání nezasekávají, na stole ji drží pět gumových špuntíků, takže se ani nehne! Prostě paráda. Nevýhoda je zúžený blok home/end/šipky (viz obr. v odkaze; zvykl sem si a v pohodě!), pro někoho i umístění přehlásky/apostrofu (v pravo od pravého šiftu (nejde se ale překliknout, to teda ne)). Nedám na ni dopustit! a pro rejpaly, Sice se již neprodává, jsou však v prodeji "kolegyně" ze stájí I-TEC (např. set bezdrát s myší) se stejným rozložením kláves a stejnou ergonomií ;-]!
radioanebja
Kolemjdoucí