Myš pro programátora

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod hexxisek 8. 6. 2012 17:09

Ahoj, už nějaký ten pátek se plácám ve výběru vhodné myši do práce. Mam ruku na myši 8 hodin denně, proto nechci výběr podcenit, a když už tedy něco kupuji tak ať je to tip top. Mám větší ruku, takže žadnou pidi myš nechci, ale zase nějaký pádlo by to taky nemuselo být. Rád bych drátovou, a cenově nemám vůbec představu kolik asi tak, ale kdyby se to vešlo do 1500,- bylo by to cajk, ale fakt nevím kolik je potřeba investovat do dobré myši. Jedná se mi taky o materiál, měl jsem zkušenost s pár krysama, který byly z takového naprd materiálu, ruka se potí a ta myš pak byla jak mucholapka, takže bych rád aby se ta myš pohodlně držela i po 5 hodinách. Ve značkách se nějak extra nevyznám takže zbytek bych nechal na vás zda mi poradíte. V okolí mají známí dobré zkušenosti se značkou A4Tech (X7) není ani drahá co jsem koukal, pak jsem ještě koukal po Razor Abyssus, ale ta je už 2x dražší, proto bych tedy rád věděl zda to má význam investovat, a včem jsou tedy rozdíli když dpi mají skoro shodné. Díky předem za všechny rady ;-)
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 8. 6. 2012 17:14

tohle můžeš uspokojivě vyřešit jedině tak, že půjdeš a všechny ty myši si na fleku vošaháš...

vlákno se promění jen v pokřikování zrovna toho jednoho jedinýho favorita každýho jednotlivýho soudruha, ale o tvým uspokojení to nevypoví zhola nic...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 6. 2012 17:18

Zkus Logitech G700. Kabelove fungovat umi (opravdu funguje i bez vysilace, ryze po dratech), neni superobri, neni ale ani mala. Ma nastavitelnou citlivost, cenove je za patnact stovek.

Razer vynech, tam kvalita ani zdaleka NEODPOVIDA cenovce.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod hexxisek 8. 6. 2012 17:29

kernel_panic: to by asi bylo nejlepší řešení, ale nemají nikde u nás takovy "extra" výběr jako na eshopu, no a ani by mě asi nenechali sáhnout na všechno na co si ukážu, jedná se mi hlavně o to se alespoň trochu zorientovat v těch značkách atd. Jak třeba píšu A4tech x Razor, skoro stejné parametry ale ceny nebe a dudy, zajímá mě jestli vtom jsou nějaké znatelné rozdíli, a zda má cenu kupovat cenově něco za 1500,- nebo zda mi v práci bohatě poslouží 500,-

KineCZek: Ok, Razor vynechám, o to mi jde, zjistit čemu se vyhnout a co se draze jenom tváří, jinak si nejsem zcela jistý zda bych využil všechny ty tlačítka okolo. Přece jenom pro funkčnost mi stačí levý+pravý+kolečko :-D
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 6. 2012 17:48

G700 ma na kolecku patentovanou vychytavku pro rychle rolovani. Jde o kovove kolecko, ktere muze, ale nemusi fungovat jako setrvacnik, s tim, ze chovani teto funkce je nastavitelne. Za mne velke plus.

BTW: Razor 1911 je crackerska skupina. Mysi a klavesnice vyrabi RazEr. :)) Neplest. :))

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Gint 9. 6. 2012 11:12

Pokud to nechce na hry tak si myslím, že je G700 zbytečná, přeci jen je to herní myš. Doporučil bych M500 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... Z01Q000PBZ

Jejího předchůdce mx400 (nebo tak nějak) mám už přes 6 let a byla to nejlepší volba kterou jsem mohl tenkrát udělat, narozdíl od těch ostatních optických myší, které jsem během půl roku vystřídal 3.
Gint
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 9. 6. 2012 12:01

Gint: no co koukám tak má jenom 1000dpi, není to moc málo?
hexxisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 9. 6. 2012 13:32

na hedšoty je to málo, na programování až až...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 6. 2012 14:15

Pro programatora by stacilo i 400dpi. Pokud nehrajes, na citlivost nema vyznam hledet. Urcite ne jako na urcujici kriterium.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod hexxisek 10. 6. 2012 12:55

Dobře, já jen že se bojím toho, že by mi u myši vytekli nervy, mám doma starší trustku, a občas než se trefím abych označil text tak u toho zestránu o 10 let.
hexxisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 6. 2012 13:33

To je tim, ze TRUST vyrabi mysi smejdske uz jako nove. Natoz kdyz je 10roku stara.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN