Klávesnice a myš

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod NwT17 10. 2. 2013 11:28

Dobrý den,

chtěl bych poradit, jaký set si pořídit co se týče myši a klávesnice.

Klávesnici a myš budu využívat hlavně na práci (cca 8-11 hodin denně). Pracuji z domu, takže si občas zahraji nějaké hry.

Připomínky k myšce:
aktuálně mám LOGITECH M500 (trochu už ale zlobí kolečko), takže bych chtěl něco v této velikosti.

Připomínky ke klávesnici:
hodně pracuji, takže bych ocenil asi nižší zdvih kláves a menší odpor při stisku klávesy.

Chtěl bych si tedy od Vás nechat poradit co pořídit. Maximální cena 1 500 až 2 000,- dohromady.

Jestli tento set bude bezdrátový či drátový nechám čistě na Vás. Myš i klávesnice mohou být od různých výrobců např. Myš LOGITECH a klávesnice MICROSOFT.

Pokud se však bude jednat o bezdrátové kousky, pak bych upředňostnoval jednoho výrobce a jeden přijimač.

Aktuálně mám Windows 7 HP 64bit.

Předem děkuji všem za rady a tipy.
Ignoruješ pravidla/mě, já ignoruji Tebe.
NwT17
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 2. 2013 14:32

U počítače sedíš 8-11h denně, živí tě to, a máš na klávesnici a myš jen 2 000Kč?

Myš: Logitech G700 - 1 590,- Kč Bezdrát, lae bezkonkurenčí a pohodlný.

na klávesnici nemáme penízky...

Mechanická klávesnice ! s MX Cherry Brown Jemný stisk, ale cena: 2 200,- Kč

Jsou i jiní výrobci, ale jde o to jestli chceš ty peníze pustit, přeci jen zdraví máme jen jedno že ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod NwT17 10. 2. 2013 16:06

No tak, já tu práci dělám teprve krátce. Jsem ještě ve zkušební době. Takže si zatím co se týče peněz moc vyskakovat nemohu.

Navíc tento měsíc jsem si kupoval monitor, tiskárnu a pracovní stůl na zakázku (rohový, velký a prostorný) a moc peněz mi již nezbylo. :-)

Znáte to, poplatím vše co je potřeba a na měsíc mám pro sebe cca 6 000 Kč, ale to je jedno. Ještě jednou děkuji za tip.

Jinak ty ceny nejsou hrozné, prostě si tento měsíc koupím klávesnici a příští zase myš. Přece jen, já klávesnici využívám mnohem více než myš, ale i ta je neméně důležitá.

A ano máš pravdu zdraví máme každý jen jedno.
NwT17
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 2. 2013 16:21

Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 2. 2013 16:27

Pokud hodně píšeš šel bych do mechanické klávesnice, pokud spíš potřebuješ myš, šel bych do lepší myši. Nejdřív koupi kvalitní to co potřebuji víc.

Zapomněl jsem na jedno ! Jdi do prodejny si myš zkusit, jak ti padne do ruky. Co jednomu sedí druhému nemusí

Já bych třeba šel i do Microsoftu... http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0DV000178C když né mechanika tak dobrá ergonomie.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod NwT17 10. 2. 2013 16:34

Klávesnici jsem si již objednal a dorazí v úterý. Konkrétně jsem objednal MX Cherry Brown (ano klávesnici používám více než myš).

Strach z klávesnice nemám. Pokud klávesnice nemá velký odpor tak mi sedí vždy.

Co se myšky týče tak zítra mám cestu do Olomouce, kde ji má TS Bohemia. Takže si ji vyzkouším. Pokud bude vyhovovat, tak si ji příští měsíc objednám. Pokud ne, snad mi prodavači dokáží poradit co jiného vybrat.
NwT17
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 2. 2013 16:49

Dobrý volba ;) já mám třeba Gigybyte M6880 levná myš, ale jako jedna z mála mi prostě sedla do ruky... V tomhle případě neplatí že drahé = dobré

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod redmond 10. 2. 2013 16:50

Python.p píše:Pokud hodně píšeš šel bych do mechanické klávesnice, pokud spíš potřebuješ myš, šel bych do lepší myši. Nejdřív koupi kvalitní to co potřebuji víc.

Zapomněl jsem na jedno ! Jdi do prodejny si myš zkusit, jak ti padne do ruky. Co jednomu sedí druhému nemusí

Já bych třeba šel i do Microsoftu... http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0DV000178C když né mechanika tak dobrá ergonomie.

Ja mam hernu klavesnicu Razer BlackWidow Tournament Edition co pouziva mechanicke spinace, ale ten zvuk je otrasny, ako keby som pisal na starom pisacom stroji. Nastastie pri hre to nepocujem (lebo mam sluchatka), ale frajerka pinda 8-P
my name is mond, Redmond.
redmond
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 2. 2013 16:51

Ať si pindá, hlavně že to je pohodlné a dobře se na tom píše ne ;)

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod NwT17 10. 2. 2013 17:29

PRO REDMONDa:
hledal jsem dobrou klávesnici, která toho hodně vydrží (myšleno ve smyslu stisku kláves) a bude dobrá ve všech směrech a hlučnost mi absolutně vadit nebude, tím jsem si více než jist.

Navíc žiju sám v rodinném domě. Přítelkyně mám tak říkajíc na pár nocí (většinou max. 3). :-)

PRO PYTHON.P:
Jakmile si něco objednám, tak to málo kdy ruším. :-)
NwT17
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 10. 2. 2013 17:50

Cherry MX je prilis obecne:
- Blue .. hmatova a zvukova odezva
- Brown .. hmatova odezva
- Black + Red jsou linearni (typicky herni)
viz.:
http://www.overclock.net/t/491752/mecha ... oard-guide

Chces-li mechanickou, tak zacni hledat Filco, delaji se i ergonomicke
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod NwT17 10. 2. 2013 18:02

PRO MATYSKA:
měl jsem na mysli tu co mi poslal PYTHON.P.

Konkrétně tuto:
http://shop.tutty.cz/herni-klavesnice-t ... 20911.aspx

Kdybys četl výše tak je tam vše uvedeno.
NwT17
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 10. 2. 2013 18:05

Reagoval jsem primarne na Redmond, link nevidim, ale to neni chyba na Tve strane.

At dobre slouzi
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod davkol 10. 2. 2013 18:09

Náhodou jsem od Olomouce a můžu předvést různé klávesnice mj. se spínači Cherry MX Black, Blue, Red, různými typy kláves, o-kroužky atp. Ale ten durandal s hnědými určitě není vysloveně špatná volba, byť osobně bych do něj rozhodně nešel.

U myši záleží na preferencích ohledně úchopu a senzoru, nicméně ještě bych doporučil zvážit pořízení velkého trackballu. Mě to prakticky zachránilo před RSI.
davkol
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 2. 2013 18:19

Já to bral tak že to je jedna z mála klávesnic co se u nás dá koupit a nemají světýlka a fíčury pro gamery...

Python.p
Je to rebel!

Další stránka