Klávesnice a myš

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod adamh133 12. 2. 2013 12:44

adamh133
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dr.ZUBR 12. 2. 2013 12:45

NwT17 píše:Tak jo, tak jsem doma PYTHONe, měl jsi pravdu. G700 je boží. Do ruky mi sedla nádherně.

...

Doporučuji koupit nové kluzné plošky, s nimi myš klouže opravdu skvěle http://www.czc.cz/corepad-skatez-pro-lo ... 45/produkt

V kombinaci razer scarab podložkou fakt super.
S idiotem nelze diskutovat, musíme se spokojit pouze s faktem, že je to idiot.
Dr.ZUBR
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 12. 2. 2013 12:48

Adame opravdu ?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod rob.9991 12. 2. 2013 14:10

po letech zkoušení všeho možného jsem se vrátil k myšce na provázku a klasické klávesnici se spínači taky na drátě. Dovedlo mne k tomu, když jsem po letech dostal do ruky Dell 610.
Všechny ty nízkozdvihové klávesnice jsou sice krásné, ale rychleji se zanesou, omačkají, dnes už se i tlačítka rozpadají po několika měsících práce.
S myškou mám tu zkušenost, že méně je více a tak se nijak nepídím po různých monstrech a kabel mi vadí míň, jak vybitá baterie v myši.
Jistě se najde plno odpůrců, já však nikomu svůj názor nevnucuji. O:-)
rob.9991
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod NwT17 12. 2. 2013 15:18

Doporučuji koupit nové kluzné plošky, s nimi myš klouže opravdu skvěle http://www.czc.cz/corepad-skatez-pro-lo ... 45/produkt

V kombinaci razer scarab podložkou fakt super.

Díky za radu, určitě si kluzné plošky dokoupím. Co se podložky týče, já celý život používám pouze svůj stůl. Tedy klasickou nelakovanou dýhu.

Aktuální skluz myši mi celkem dost vyhovuje mám nastavený NORMAL + 1000 DPI a HW akceleraci mám vyplou a to jak v SETPOINTu tak jsem se pro jistotu díval i do OVLÁDACÍCH PANELŮ a tam je také vyplá.

Ale i tak ještě jednou díky za rady.
Ignoruješ pravidla/mě, já ignoruji Tebe.
NwT17
Junior

Odeslat příspěvekod davkol 12. 2. 2013 15:53

elipsoid píše:Klávesnice HP Wireless Elite
http://klavesnice.heureka.cz/hp-wireles ... d-fq480aa/

+ co se zdvihu týče, je to nejlepší klávesnice, co jsem kdy měl
+ velký enter
+ velký delete
+ oddělené bloky F-kláves
+ ovládání hlasitosti + sleep
+ na aukru španělská verze za cca 300 Kč (na popisky stejně nekoukám)

- krátký levý shift (pokud si nedovezeš US verzi)
- myš nijak zajímavá (skončila v šuplíku)
- velký receiver, co navíc bliká při stisku každé klávesy (duct tape)
- ovládání multimédií přes FN klávesu (play/pause jsem namapoval na NumLock)

Měla by být i nová verze, ale tu jsem nezkoumal.

To je sice asi nejtišší klávesnice, jako jsem kdy měl, ale psalo se mi na ní příšerně. Mé *extrémně* nízký zdvih a skoro žádnou odezvu na stisk klávesy.

adamh133 píše:Klávesnici rozhodně Apple wired keyboard: http://www.czc.cz/apple-keyboard-with-n ... 59/produkt

Tady určitě platí, že se musí zkusit před koupí. Třeba mě z ní strašně bolí prsty, jak má ty klávesy s velmi krátkou trajektorií při stisku přimontované na kovovém plátu, špatně se mi na ní orientuje po hmatu (nemá profilované klávesy) a z rozložení jsem zoufalý (především kvůli šíleně úzkému Enteru na mezinárodní verzi, ale vlastně vůbec kvůli tomu rozložení spefickému pro OS X, které se v GNU/Linuxu i MS Windows musí složitě přenastavovat).
davkol
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 2. 2013 16:48

Napriklad Logitech illuminated se nerozpada ani po napsani vice nez 30MB textu. Preberte si to, jak potrebujete.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod AmPere 12. 2. 2013 17:18

pro dlouhodobou pohodlnou práci na počítači používám již mnoho let osvědčnené kombo velmi nestandardních klávesnic, a nemohu si to vynachválit. žádná "obyčejná" klávesnice se tomuto nemůže vyrovnat.
Obrázek
(takto s numerickou klávesnicí uprostřed to používám já.
http://ergonomicinfo.com/reviews/kinesi ... rd-review/

+ tato "myš" k tomu pasuje výborně: 
http://ergo.contour-design.com/products ... ouse-free2

(mimochodem, mám na prodej použitý rollermouse PRO a rollermouse Free. oboje za 500kč/ks)

velmi užitečná vychytávka je namapování stisku tlačítka myši na tlačítko klávesnice (klávesnice kinesis pro to má velmi vhodné tlačítko v uplně levém dolním rohu - tím způsobem jedna ruka pohybuje kurzorem a druhá kliká - právě od klkání je nejvíce zdravotních potíží).

celkové shnrutí - žádná ruka nemusí často cestovat doleva ani doprava, zátěž na ruce je rovnoměrná - v "myšování" i v mačkání num. kláves se střídají.
Specializovaný prodejce sluchátek.
Finalista ceny kvality ShopRoku 2012 - www.shoproku.cz
AmPere
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sumix 15. 2. 2013 02:13

Nechci kvůli svému dotazu zakládat speciálně další vlákno, tak bych ho s dovolením dal sem. Potřeboval bych radu, jakou vybrat myš pro "kancelářské" použití. Podmínkou je dobrá ergonomie (pro celodenní práci), mechanická odolnost (aby se nestalo třeba že tam za chvíli začne blbnout tlačítko) a dobrý snímač (mám žalostné zkušenosti se 2 laserovýma myšima od Logitechu, z nichž jedna (bohužel typ teď z hlavy nevím) nejezdí pořádně snad po ničem a druhá (Logitech M705) snad jedině po černé textilní podložce, jinak kurzor přeskakuje) - tj. asi optickou nebo BlueTrack?. Co se týká připojení, tak klasika kabelem přes USB, cenově bych to viděl cca kolem 500 Kč, případně víc, pokud to bude adekvátně vyváženo kvalitou nebo ergonomií.

Co se týče značky, tak nemám přesnou představu, jako nástřel bych uvažoval Microsoft nebo možná Logitech, ale ten mě zklamal - viz ty laserové myši a pak ještě u té M705 blbnoucí levé tlačítko po cca roce používání (půjde na reklamaci) a dle mého názoru kolečko s příliš tvrdým stiskem a naopak pravé tlačítko až moc citlivé (ale na to jsem si zvyknul). Zaujala mě třeba Microsoft Comfort Mouse 6000 USB, ale v jedné recenzi jsem četl, že to je spíš pro lidí s dlouhými prsty, tak nevím :-).

Předem díky :-)
To jsou viry psí... ty na počítač nejdou...
sumix
Junior

Odeslat příspěvekod davkol 15. 2. 2013 07:34

Jako obvykle záleží na preferovaném gripu, citlivosti, potřebném počtu tlačítek atp.
  • CM Storm Xornet (pogumovaný povrch, slušný sensor, fantastický tvar na claw grip)
  • A4Tech X7 (překvapivě solidní, slušný sensor, dobrá cena, celkem mi vyhovoval na palm grip)
  • Logitech TrackMan Marble (není to myš, nýbrž v ČR nejsnáze dostupný prstový trackball, ale vřele doporučuji: symetrický (dají se střídat ruce), snadno stisknutelná tlačítka na palci a prsteníčku/malíčku, z principu prakticky žádná námaha ukazováčku, zápěstí a celé ruky, akorát kolečko je třeba softwarově emulovat)
  • Logitech G400 (dražší, ale výborná na palm grip, fantastický senzor)
davkol
Junior

Odeslat příspěvekod Dr.ZUBR 15. 2. 2013 07:35

sumix píše:Nechci kvůli svému dotazu zakládat speciálně další vlákno, ...

Doma mám myš Logitech G700 (+nové kluzné plošky) s podložkou Razer Scarab (stůl mám ze skla) a na běžnou kancelářskou práci set Logitech MK520, který obsahuje asi jednu z nejlevnějších laserových myší Logitech M310 (+na cesty menší myš Logitech M505). Používám přímo na stole a bez problémů. Ani v jednom z případů jsem nezaznamenal nějaké problémy - levná myš samozřejmě má svoje specifika a je znát rozdíl stůl/podložka. Ale snímače ve všech případech fungují bez problémů.

P.S. Kurzor přeskakuje pokud se v dosahu nachází třeba hodně vytížené AP (přenos dat) a je slabší baterie. Třeba Logitech G700 pořádně nefungovala, když jsem měl příjmač vzadu na PC a PC pod stolem. Na stole bylo Wifi AP a to to zabilo. Unifying adaptéry to dělají hodně při slabé baterce
se vzrůstajícím využitím wifi pásma a snižujícím se stavem nabití baterie dochází častěji k zasekávání kurzoru.
S idiotem nelze diskutovat, musíme se spokojit pouze s faktem, že je to idiot.
Dr.ZUBR
Junior

Odeslat příspěvekod sumix 15. 2. 2013 16:05

Díky za nasměrování...

davkol: Jestli jsem dobře pochopil, že grip je způsob, kterým myš uživatel drží... tak nevím, popravdě nad tím jsem nikdy ani nepřemýšlel :). Otázka je, co je nejlepší z hlediska ergonomie, asi ten palm grip (tj. jestli si to dobře vykládám, tak že myš držím celou dlaní)? Co do počtu tlačítek, tak tam bohatě stačí levé+pravé+kolečko :).

Tu A4Tech X7 se mi nepodařilo najít, pod tímhle označením jsem našel spíš klávesnice, asi to chce přesnější specifikaci. Máš s tou G400 nějaké větší zkušenosti? Zajímalo by mě, jak tvrdý má stisk kolečko, pravé a levé tlačítko a jestli je stisk u L a P tlačítka zhruba rovnoměrný (u mojí M705 jde pravé stisknout o poznání lehčeji, až moc).

Dr.ZUBR: Já mám právě s Logitechem poněkud smíšené zkušenosti. Jako první výrobek Logitechu jsem měl cestovní optickou myš k notebooku (byla jako bonus) - typ už nevím, dal jsem jí sestře - a ta už je stará přes 7 let a pořád pracuje perfektně. Dál jsem koupil do rodiny asi troje sluchátka s mikrofonem, úplně bez problémů, jen tam odchází molitany (což je ale asi "normální") a jedny se po různém tahání s notebookem trochu rozpadají, ale vzhledem k tomu, že cenově to byl low-end, se nedá moc namítat.

No a pak ty špatné zkušenosti - první s laserovou Logitech RX1000 (drátová, USB), přímo na desce stolu pořádně nefunguje, na černé podložce taky celkem bída, a i na jiných površích bída. Naštěstí ji nepoužívám já, protože bych ji asi po půl dni prohodil oknem (právě za ni sháním náhradu). A pak ta M705 (bezdrát, laser) - u ní jsem si myslel, že když stojí kolem 900 Kč a je to Logitech, tak nemůžu šlápnout vedle. Vypadala ergonomicky (což taky celkem pro mě je, to jí upřít nemůžu) a celkově když jsem ji vybíral se zdála OK. Ovšem po cca roce začalo blbnout levé tlačítko, takže dělat operace typu drag&drop, označovat text, atd. je občas utrpení, protože se to chová, jako bych tlačítko několikrát stisknul a zase pustil (co jsem googloval, tak nic až tak zvláštního, bohužel - půjde na reklamaci). Kolečko je celkem tuhé a pravé tlačítko má zase až moc lehký stisk - to mi dělalo zpočátku velké problémy, ale už jsem si tak nějak zvyknul a dál to neřeším. No a konečně - snímač - není to úplná hrůza, ale mohlo by to být daleko lepší (tu 7 let starou zmiňovanou optickou myš jsem bez problémů používal přímo na stole). Co jsem zkoušel, tak nejlepších výsledků (bez uskakování kurzoru) jsem dosáhnul na obyč. černé podložce z Ikey za 25 Kč :D. Aby to nevypadalo, že na ní jen házím špínu - jinak jsem s ní spokojený (setrvačníkové kolečko s přepínáním volné otáčení/krokování, ergonomie, snad i výdrž baterií), jenom mě ty neduhy zklamaly vzhledem k ceně.

Jak jsi zmiňoval to rušení nebo stav baterie, tak u té "drátové" to je z principu vyloučené, a u té M705 jsou baterie rok staré (měly by údajně vydržet "až" 3 roky) a navíc se takhle chovala hned od začátku a v závislosti na typu povrchu :-/.
To jsou viry psí... ty na počítač nejdou...
sumix
Junior

Odeslat příspěvekod davkol 15. 2. 2013 18:36

sumix píše:davkol: Jestli jsem dobře pochopil, že grip je způsob, kterým myš uživatel drží... tak nevím, popravdě nad tím jsem nikdy ani nepřemýšlel :). Otázka je, co je nejlepší z hlediska ergonomie, asi ten palm grip (tj. jestli si to dobře vykládám, tak že myš držím celou dlaní)? Co do počtu tlačítek, tak tam bohatě stačí levé+pravé+kolečko :).

Nejlepší je to, co ti připadá přirozené. Pro mě je to palm grip při střední citlivosti nebo fingertip grip při vysoké citlivosti, příp. takový podivný mix.

Pokud bychom se vážně bavili o ergonomii, bylo by nejlepší se podívat po ergonomické myši (tím myslím např. HandShoe Mouse nebo Evoluent Vertical Mouse) nebo lépe třeba velkém trackballu — u většiny myší, o kterých se tu bavíme, je přízvisko "ergonomická" jen marketingový buzzword.

Tu A4Tech X7 se mi nepodařilo najít, pod tímhle označením jsem našel spíš klávesnice, asi to chce přesnější specifikaci.

A4Tech XL-718 apod.

Máš s tou G400 nějaké větší zkušenosti? Zajímalo by mě, jak tvrdý má stisk kolečko, pravé a levé tlačítko a jestli je stisk u L a P tlačítka zhruba rovnoměrný (u mojí M705 jde pravé stisknout o poznání lehčeji, až moc).

Doma ji nemám, rovnoměrnost nevím. Tlačítka extra tuhá nejsou, ale extra lehká taky ne. Nicméně obvykle jde myš rozebrat a vyměnit spínače za lepší.

Nedoporučuji myši jako M500/G500/..., pokud hodně mačkáš kolečko. Já z toho měl bolesti ukazováčku — proto jsem si nechal jenom xornet na příležitostné hry a jinak používám prstový trackball a střídám ruce.

Já mám právě s Logitechem poněkud smíšené zkušenosti.

Když nic jiného, mají na lepší myši tří-/pětiletou záruku (a minimálně na západ od našich hranic naprosto špičkovou uživatelskou podporu + často velkorysé vyřizování reklamací).
davkol
Junior

Odeslat příspěvekod piginko 18. 2. 2013 23:55

Ja uz rok a pol intenzivne pouzivam mysku Logitech G700 a klavesnicu Logitech Iluminated ... maximalne spokojny ... Mozem odporucit.
Klavesnicu by som bezdratovu neriesil, pride mi to hlupe a zbytocne, bezdratova myska je zasa pohodlnejsia.
piginko

Předchozí stránka