Ergonomie pracovního místa

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod sirius1983 10. 7. 2014 09:19

Python.p píše:
sirius1983 píše:Budovatelkou myslíš partnerku/manželku?

Já mám v tomto štěstí, že máme s ženou každý svoji oddělenou pracovnu, takže stůl tam může mít každý podle svých představ.

Jojo,

bohužel máme menší byt a tak to ani dost dobře nejde. Vždy mi řekne až budeme mít větší byt/dům můžeš tam mít pracovnu jak budeš chtít velkou :D

Kvalitní pracovní místo v malém bytě se dělá holt těžko.
Já mám přesně opačný problém - spousta nevyužitého místa v domě :)
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mmmjack 10. 7. 2014 14:01

Eh, tak já Vám dnes vyfotím, jak to mám se svou přítelkou na našem 2+1 v paneláku, máme to ještě z post-studentských let, ve kterých jsme byli ještě do letoška, a možná ještě budeme pokračovat i s prací, takže proto, prostě obývák vypadá jak kancl, chtěl jsem tu dát své "ergonomické" foto už dříve, ale ještě jsem pořád neuklidil a dnes budu malovat kuchyň, tak to prostě blejsknu tak jak to je :D
Tak HIFI byla samozřejmě nadsázka :) ale jak jinak tomuto říkat, když já to beru, že už je to dávno zastaralá a dnes nepoužívaná věc, každej má přece doma ten houm fijétr s dolby didžitl atd.
Já mám za pár stovek ty překližkové Evolve (blues?) a hrajou parádně, akorát v paneláku to stejně moc nevyužiju :D a sluchátka jsou prostě základ!
Intel Core i5-4690K · SPC Fera2 (fan F12PWM) · 16 GB DDR3 · MSI GTX1060 Gaming · Kingston KC400 · Crucial M500 · MSI Z97M Gaming · Fractal Design Define Mini (4xF12PWM) · Corsair RM650 · Dell U2717D
Octavia IV Combi
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfah4ns 11. 7. 2014 00:33

Jenže, aby mi nějaké PC repra tu minivěž přehrály, musel bych už koupit něco ne moc levného. Takže zatím vyčkávám. CD to skoro už nečte a kazetová mechanika blbne (vadný senzor přítomnosti kazety při uzavření, hlásí pak tu a tam no tape), takže to je fakt jen jako ozvučení PC pro filmy a hudbu.

Ale s výměnou počítám, láká mě něco ve stylu Microlab Solo6c, to by se mi tam ještě mohlo vejít.
Sluchátka a LCD ale měly přednost.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod anonymni 11. 7. 2014 06:44

uf ako som pozeral som asi jeden s tych co vedia ako to urobit a predsa to tak nemaju :-)

Uz sa skoro rok chystam urobit poriadok s kablami. Kedze mi odisiel desktop a monitor chvilu som tam mal ntb, teraz som si zo starych veci zase zlozil desktop ale kable...
No coment.

Inak ten nadstavec na stole je ukotveny, bol vo vypredaji ikea za 15€
Přílohy
SAM_0253.jpg
Nastavec nad stolom je ikea, stol s nastavitelnou vyskou ikea. Bordel je moj :-) komponenty technics, cd kenwood, repro cambridge 5.1
SAM_0252.jpg
Pod oknom mam rozlozitelny stol ikea, na rozsirenie plochy na moj bordel, plus stary nemecky ikea stol s priehradkami
SAM_0251.jpg
usporiadanie
anonymni

Odeslat příspěvekod sirius1983 11. 7. 2014 11:01

Ve vší slušnosti je ten bordel teda brutální, ale pokud to někomu vyhovuje a "líbí" se mu to, tak to netřeba nějak řešit.
Osobně by mi vadilo málo místa na nohy, ale používání podložky je určitě dobré.
Stůl není nijak malý, ale celým tím uspořádáním věcí na něm mi přijde, že ve výsledku poskytuje malou volnou pracovní plochu.
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod davkol 11. 7. 2014 13:37

Bordel? Brutální? Heh, slabota.
davkol
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 7. 2014 13:39

Přesně tohle jsem čekal :) Podívej se na Siriusův WorkSpace :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod sirius1983 11. 7. 2014 14:23

Ale tak to zase tak nedramatizujme.
Já mám prostě rád jednak pořádek (někdy se mi špatně usíná, když si po sobě večer v pracovně neuklidím) a minimalistický design (třeba zařízení mého domu by řada lidí označila za "sterilní" a neútulné). Navíc mám lehkou fobii z kabelů.

Stejně jako já nechápu, jak někdo může žít v bordelu, tak někdo druhý nechápe moji potřebu žít v pořádku.

Tajkže základem je to, aby každý žil v tom co mu vyhovuje. Problém nastává až ve chvíli, kdy musíte pracovní místo nebo jinou část životního prostoru sdílet s druhým člověkem (partnerem), který se na věci dívá jinak než vy :)
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 7. 2014 14:30

Já to nemyslel zle, měl to být jen takový malý rýpanec :)

Poslední odstavec je krutá pravda.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod anonymni 11. 7. 2014 17:59

Problem je ze ked upracem kabelaz pride mi robota, ktoru casto nosim domov aby som nemusel byt na prevadzke resp. casto ide o sukromne ksefty.

A dokumenty bohuzial s nimi pracujem. Polovicka ma svoj workspace pekne upratany.
anonymni

Odeslat příspěvekod sirius1983 11. 7. 2014 19:48

Další příklad většího pracovního místa z dílny IKEA.
Obrázek
sirius1983
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LammerOutsider 12. 7. 2014 12:19

to není škaredý. Hodně dojmu IMO udělá tmavej stůl a periferie, hodně to "zútulní"
LammerOutsider
Junior

Odeslat příspěvekod davkol 12. 7. 2014 18:02

sirius1983 píše:Další příklad většího pracovního místa z dílny IKEA.
Obrázek

Budeš tak laskav a přestaneš odkazovat zrcadlené cizí fotky? Uvést zdroj/autora je otázka jednak slušnosti, jednak také zákona.

Ten obrázek je zkopírovaný z galerie x3 Battlestation na imgur, která byla odkazovaná v /r/battlestations.
davkol
Junior

Odeslat příspěvekod Jozeff84 12. 7. 2014 18:34

Tiež by som radšej videl "pracoviská" z ČR-SR ;-) . Zahraničné setupy som nejaký čas obdivoval v tomto topicu:
http://hardforum.com/showthread.php?t=862341&page=1118

Najobľúbenejší je tam jednoznačne IKEA Galant (podľahol som mu aj ja O:-) ).
Jozeff84
Junior

Odeslat příspěvekod peny 12. 7. 2014 20:13

tak aj ja pridam svoje doupě :-))

S5000607.JPG

S5000603.JPG
peny
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka