Zvuková karta do 2tis kč - stereo

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 27. 10. 2014 10:12

Ahoj,

má někdo přehled v aktuálních zvukovkách? Cena ideálně tak 1500 +-. Zaměření víceméně výhradně analog/stereo - budou k tomu klasické bedny k PC/monitory něco takového.. 5.1 zde nepotřebuju. Sluchátka občas, ale sluchátkový zesilovač má dnes už snad každá. Hlavně mi jde o to stereo.

Za ty prachy mám zatím tohoho favorita - dobrá volba?

http://www.czc.cz/creative-sound-blaste ... 54/produkt

Díky

PS: podmínka je PCIe, jelikož zvukovka je většinou na dlouho a PCI mám pocit, že už snad ani třeba v nových H-E není jestli se nepletu.
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 10. 2014 12:34

Ja pouzivam toto: http://www.hifi-audio.cz/audioquest-dra ... 1-2-p7229/ Kvalita zvuku ve sluchatkach je nesrovnatelne vyssi, nez z libovolne SoundBlaster karty, co jsem kdy slysel.

S kartickami okolo dvojky mam zkusenost s SB Recon, coz je de facto to same, jako to, co linkujes. Proti integrovane karte to sice hraje bez debat lepe - o tom zadna. Ale na druhou stranu nezle rict, ze by to byla extra vyhra.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 27. 10. 2014 12:42

Za tu cenu bych vzal nejspíš Xonar Essence, nicméně ta cena je mimo, repro bude tak do 5tis a k tomu nemá cenu dávat zvukovku za stejné peníze. Teď je otázka jestli usb nebo klasickou, já se teda víc klaním ke klasickým.

Co je ale hlavní o sluchátka mi nejde jak jsem psal, potřeba to bude hlavně na bedny. Dnešní zvukovky jsou všechno 5.1 atd. spousta kravin na upravy zvuku, co nepotřebuju, jde mi jen o kvalitu zvuku ve stereu při hraní. To ale asi nemá smysl řešit, protože tyhle "3D, 5.1 apod." věci už má prostě každá...

Já na to Ztko četl chválu, v retailu se dá koupit za 2ku, což je tak strop, co bych do toho chtěl dát. Nevím no. Měl jsem doma základního Xonara DG za 7 stovek, oproti mé integrované byl (Realtek 892) tam byl mírný, ale opravdu jen mírný rozdíl (v šumu určitě, při zesílení začaly repro šumět později), pokud to nebylo placebo, ale říkám si, že za těch 1500+ by už rozdíl mohl být znatelný.
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 10. 2014 13:10

Jednim slovem a ciste subjektivne vzato se Xonar na Dragonfly nehrabe ani hodne z dalky, prime srovnani jsem mel. Ovsem porad je Xonar lepsi, nez Creativy.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Bespi_ 27. 10. 2014 13:20

No ja nevim, ale kdyz se nekdo pta na neco do 2 tisic a odpovedi je vec za vic jak 4 tisice tak pri vsi ucte nevim co si o tom myslet. Navic aby ten rozdil bylo slyset tak je treba mit take adekvadni repro/sluchatka a ty budou cenove take hodne vysoko (10k+).
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 27. 10. 2014 13:23

Za ty prachy bych si koupil kdy už, tak Eseence. Je to stejně jedno, protože by to chtělo tím pádem i dražší bedny a já budu mít bedny tak do 5tis.
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 27. 10. 2014 13:23

Já bych vzal bazarovou ESI Juli@ XTe. Na přehrávání stereo hudby bude výborná a proti tomu co sis vybral naprosto bezkonkurenční. Akorát se jich lidi moc nezbavují, tak to chce pátrat na různých hifi bazarech a podobně.

-- 27. 10. 2014 13:49 --

PC-Hráč: Pokud to chceš na hudbu, zapomeň na SoundBlaster a dívej se po značkách M-audio, Audiotrak, ESI, m2tech a podobně.
Jinak že to hraje líp než Soundblaster poznáš už na sluchátkác za 2 tisíce, pokud budeš vybírat z renomovaných značek.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 10. 2014 13:51

Zasadni problem je v tom, ze levne zvukove karty bohuzel nemaji takovou kvalitu, jakou jim spousta lidi prisuzuje. Placebo je sice mozna super, ale realne je to posledni dobou ve zvukovych kartach bida s nouzi. A bohuzel cim v levnejsi kategorii lovime, tim hur.

Samozrejme jsem neslysel vsechno, co je na trhu dostupne. To nikdo. Slysel jsem Creative SB Recon (stejny chip, jako Z?), dokonce jsem jej mel cca rok doma. Slo to prezit, ale kdyz to clovek srovna s recieverem od Onkyo...? Jasne, reciever stoji nasobne vic penez a repro k nemu tez nejsou zadarmo.

Z levnych karticek nehraje spatne DX/XD (slysel jsem a subj. se mi zdala lepsi, nez Recon), do dvojky se vejdes. Ale je to 7.1 za 2k, takze jako k takove k ni i pristupuj. Kvalitni stereo umet nebude - ani nemuze.

BTW, tou Vazkou (Dragonfly) zase tak neopovrhujme. Neni to zadny superzazrak, vsak ty take stoji klidne 10x tolik. Ovsem v pomeru ceny a kvality reprodukce je ta mala cerna vec dost dobra a nejake FIIO atp se zvukove nechytaji. Bavim se o verzi 1.2, ktera se od 1.0 zvukove dost lisi.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 27. 10. 2014 13:52

Chci to na hry.
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 27. 10. 2014 14:02

KineCZek píše:Jednim slovem ... rikej si co chces, kup si co chces. Xonar se nehrabe ani hooodne z dalky. Srovnani mam.

Měl jsem "vážku" na vyzkoušení a subjektivně s tebou nemohu souhlasit. Nevím jak nižší řady Xonarů, ale Essence ST(X) ve vlastní konfiguraci op. zesilovačů je jiná liga. Na druhou stranu, rozhodně lepší než běžně dostupná integrovaná řešení, obzvlášť u notebooků, na něž tento produkt míří. Bohužel, klasickou Essence ST lze dnes koupit už snad jen z druhé ruky a z STX analog 5.1 nedostaneš, ani kdyby se člověk rozkrájel...

NICMÉNĚ na rovinu přiznám, že jsem neměl KVALITNÍ sluchátka s odpovídající impedancí - moje A-T ATH-A900x potřebují o fous víc, než je "vážka" schopná ze sebe vymáčknout.

Jinak na bedny do 5k bych zvukovou kartu nekupoval. Pokud by jsi to myslel vážně (popř. pokud máš lepší analogový repro, než co se dnes v této cenové kategorii prodává od Geniusu / Logitechu), tak ano, možná bych ještě na rozpočtu přitlačil. Takhle ne..

Nejlevnější dostupné 5.1 konfigurace, které mají i nějakou kvalitu, bych považoval tyto: http://www.teufelaudio.com/pc/concept-e-450-5.1-set-p14932.html
Naposledy upravil milsimr dne 27. 10. 2014 14:11, celkově upraveno 2
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod martas38 27. 10. 2014 14:03

Pokud to chceš na hry, tak je SB dobrá volba a nemá cenu řešit nic lepšího.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 27. 10. 2014 14:09

Tak zase opakuji, 5.1 mě nezajímá :)

Bedny typu tohle - http://www.muzikant.cz/m-audio-bx-5-d2-d112822.html , nějaký logitechy, creativy a podobný srajdy by mě teda nenapadlo koupit :)
PC-Hráč
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 10. 2014 14:11

Dragonfly je limitovana USB napajenim, vim o tom. Kdyz ji ovsem dodas napajeni separatne, zlepsi se kvalita zvuku i s beznymi sluchatky, s highendovymi tim vice. Nicmene zde se jedna o vyber pro poslech s aktivnimi 2.0 studiovymi monitory. A podle toho take vybiram a pisu. O highend sluchatkach, ale ani o vymene operacnich zesilovacu, coz stoji dalsi penize a nakup karty to prodrazi, zde nepadlo pismenko. (do ted)

BTW: Zkus srovnani s "obycejnejsimi" sluchatky okolo 5k a uvidis/uslysis sam. A nebo mozna budes i tak v opozici, ono posuzovani audia je hodne o subjektivnim vjemu a co jednomu vyhovuje vice, muze druhemu vyhovovat mene. Nekdo je "basofil", coz ja moc nejsem ... nekdo rad zabarveni/priohnuti zvuku tak, nekdo onak.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod milsimr 27. 10. 2014 14:53

Tak víš jak Kine.. ono to srovnatelné dle mého názoru moc není. Vážka je "jen USB klíček" - i kdybych tomu dal šťávu ze 2 a více USB portů / jinak zbastlil (otázka, jak moc toho vydrží bez toho, aniž bych to odpálil), výsledný efekt může být lepší, ale pořád to nemůžeš srovnávat s monstrem, které má napájení z PCI slotu + přídavné napájení z molexu.

Ad btw: Zpětné srovnání už bohužel nemohu provést - jednak nemám obyčejnější sluchátka (alespoň ne v takové cenové kategorii) a druhak, vážku jsem měl opravdu jen na chvíli zapůjčenou. Jinak bych měl asi zmínit, A900x jsem nová kupoval pod 5k na eBay :D Subjektivně poslouchám "zlatý střed" - viz. screen (nastavení ekvalizéru).
scr.jpg

K tématu: Na stereo bych asi nic od Creativu nechtěl. Ale to je můj čistě subjektivní názor. Spíš bych se podíval na Essence ST(X) z druhé ruky (osobně jsem zakoupil za 2,5k) - dají se sehnat a na stereo se spíš vyplatí. Ať už na hry, či čistě na poslech. Pokud ovšem neseženeš.. no - nevím :) Creative ti pro klid duše prostě nedoporučím.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 10. 2014 15:05

Ja mel zase pouze na chvilku tu novou Essenci, Vazku mam na stalo. Casto pouzivam notebook ... ono je to asi pro kazdeho neco + subj vjem a mozna i zvyk, tezko rict.

BTW: WinAMP? To dnes jeste nekdo pouziva? Dychla na mne nostalgie.
BTW2: Mel jsi puvodni DF, nebo DF 1.2? Resp kdy to cca bylo?

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Další stránka