jakou herní myš na hraní RPG do 600(max1000)kč

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kristyn.g 10. 11. 2015 23:35

Dobrý den, hledám jako dárek vhodnou herní myš pro hráče RPG her, jako je zaklínač apod. Nevím co od takové myši hráč těchto her očekává, nemůžu se pochopitelně zeptat je to překvapení. Tak prosím o radu tady.
Zaujala mě podle recenzí docela levná myš http://mysi.heureka.cz/zalman-zm-m401r/ ale možná je moc jednoduchá, chci se vyhnout zklamání. Nerozumím tomu vůbec, jestli rozhoduje počet tlačítek, nebo něco jiného a tak budu vděčná za každou radu a tip na myš. Děkuji
kristyn.g
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 11. 11. 2015 00:52

myš je příliš individuální zařízení na to, aby to mohl být vděčnej dárek...

ikdyž tady nakrásno vybereme tu technicky nejdokonalejší myš za danou cenu, může to celý skončit větou "ježišikriste, dyť mě ten krám vůbec nesedí v ruce"...

přinejmenším musíš alespoň vědět, jakej má dotyčná osoba úchop (palm, claw, tip)...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Behemot2077 12. 11. 2015 17:35

Já to držím jak prase kost a tak jsem schopnej pracovat v podstatě s čímkoli, ale to tak opravdu nemá každej :D No a kvalitativně v té ceně to bude těžký…dneska se honí parametry a když to má být levný, šetří se na materiálu.
Behemot<at>jabber.cz

Špičkové elektrolytické kondenzátory a jiné součástky, akumulátory, baterie, repasované monitory, UPS, sestavy aj. Elektromontáže silnoproud, slaboproud.
Behemot2077
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 12. 11. 2015 17:53

Nejlepší bude zeptat se dotyčného na jeho představu. Překvapení jsou v těchto případech mnohdy kontraproduktivní.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 12. 11. 2015 23:55

Doporučuji tuhle:
http://www.czc.cz/a4tech-xl-750bk_2/55606/produkt
v naší rodině v několika kusech léty prověřená a stále funkční myš (starší model) s přesným laserovým snímačem.
Nebo vyšší model s lepším opleteným kabelem a čtyřsměrným kolečkem:
http://www.czc.cz/a4tech-f5/106498/produkt
tombas
Junior

Odeslat příspěvekod Behemot2077 13. 11. 2015 00:05

A4tech si týpek koupil jednou, sem mu řikal ať si veme kvalitní repas, neé chtěl todle. Za tejden to vracel.
Behemot<at>jabber.cz

Špičkové elektrolytické kondenzátory a jiné součástky, akumulátory, baterie, repasované monitory, UPS, sestavy aj. Elektromontáže silnoproud, slaboproud.
Behemot2077
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 13. 11. 2015 08:40

Stát se může.
tombas
Junior

Odeslat příspěvekod Slw 13. 11. 2015 09:31

mám obě výše zmíněné a spokojenost
Slw
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Behemot2077 13. 11. 2015 13:18

Jako fyzicky mu nejspíš fungovaly, ale ovladače/SW ani omylem. To je další věc, kde se hodně šetří…
Behemot<at>jabber.cz

Behemot2077
Junior

Odeslat příspěvekod hamik 13. 11. 2015 13:20

kristyn.g: u herni mysi je imho nejdulezitejsi jak dobre sedi v ruce. Jak uz tu nekdo psal, technologicky muze byt vychytana jak chce, kdyz se ti ale spatne drzi tak jde vsechno tohle pri dlouhodobem hrani do haje. Aspon ja to tak mam, ergonomie a pohodlnost drzeni jsou pro mne absolutni priority. Ten Zalman co jsi linkovala mi podle fotek prijde celkem v pohode, sam jsem ho v ruce nedrzel, ale dle ohlasu na Heurece vypada ze je pohodlnej.

Jinak nevim jakej mas na to budget a kolik chces do te mysi investovat, nicmene jestli chces tipa na OPRAVDU kvalitni a extremne pohodlnou mys, tak mrkni na Razer DeathAdder ( http://mysi.heureka.cz/razer-deathadder ... e/#section ). Je to mezi hracema dlouhodobe nejoblibenejsi model, mam ji sam doma, ergonomicky je proste genialni. Na fotkach vypada jako celkem obycejna mys, jeji silu clovek ale pozna kdyz ji chyti do ruky a zacne pouzivat. Uznavam ze cena temer 2 litry je hodne, ale garantuju ti ze obdarovany bude happy jak male decko u prvniho Lega, neznam nikoho kdo by z te mysi nebyl nadseny. Akorat bacha je trochu vetsi, neni moc vhodna pro lidi s mensima rukama.

-- 13. 11. 2015 14:29 --

tombas píše:Doporučuji tuhle:
http://www.czc.cz/a4tech-xl-750bk_2/55606/produkt
v naší rodině v několika kusech léty prověřená a stále funkční myš (starší model) s přesným laserovým snímačem.
Nebo vyšší model s lepším opleteným kabelem a čtyřsměrným kolečkem:
http://www.czc.cz/a4tech-f5/106498/produkt

Oba dva modely jsem mel v ruce, XL-750BK se mi jeste mam dojem dokonce vali nekde doma v supliku. Technicky nejsou spatne, dobrej senzor, kvalitni switche, kolecko tuhe tak akorat, cena prizniva. S cim mam u nich ale velky problem je tvar... pravej bok tim jak je jakoby negativne podseknutej smerem k ose mysi tak v tom miste nemaji prsty zadnou oporu a mys se diky tomu dost blbe drzi (podseknuti leveho boku je ok protoze tam dobre sedne palec). Guma na levem boku naprosto neplni ucel, po nejakem case se zahnaca a hrozne klouze namisto aby delala presny opak, taky ma po delsi dobe tendenci se odlepovat. Je lepsi ji uplne sundat dolu, mys se pak drzi o dost lip a hlavne neklouze. Mys je taky dost uzka a tim padem nevhodna pro lidi s vetsima rukama, kdyz jsem s ni delsi dobu delal tak me z ni kvuli toho chytaly krece do zapesti.
hamik
Junior

Odeslat příspěvekod Behemot2077 13. 11. 2015 13:34

Co tam je za mikrospínače že tvrdíš
kvalitni switche
? Mám o tom dost silný pochybnosti…
Behemot<at>jabber.cz

Behemot2077
Junior

Odeslat příspěvekod hamik 13. 11. 2015 14:00

od Behemot2077 13. 11. 2015 14:34
Co tam je za mikrospínače že tvrdíš

kvalitni switche

? Mám o tom dost silný pochybnosti…

Omrony.
hamik
Junior

Odeslat příspěvekod Behemot2077 13. 11. 2015 14:10

A který?
Behemot<at>jabber.cz

Behemot2077
Junior

Odeslat příspěvekod hamik 13. 11. 2015 14:27

od Behemot2077 13. 11. 2015 15:10
A který?

To opravdu netusim... mel jsem ji v ruce naposledy tak pred 3 rokama :) Akorat si pamatuju ze jsem ji jednou rozebiral abych dal pryc prisroubovane zavazicko ktere bylo uvnitr a celkem me zarazilo, ze i do takoveho low-endu nekdo dava Omron switche. Ono je to ale popravde receno celkem jedno... mam doma sbirku asi 15-ti mysi (jo, jsem na tohle trochu uchyl) a dle mych zkusenosti je vpodstate jedno jestli je v mysi original japonsky Omron, nebo jeho cinska napodobenina (switche s form factorem Omronu se dneska davaji temer do vsech mysi). Ty cinske kolikrat paradoxne vydrzi mnohem dyl nez origo Omron. Jedine co se pocita je jakou ma switch pocitovou charakteristiku pri stisknuti, pokud clovekovi v tomhle sedi mys s cinskejma switchema, tak proc ne.

Kvalita Omronu se imho dost precenuje, v hafo hernich mysich s origo japonskyma Omronama hafo lidi uz po 2-3 letech hlasi ze jim LMB dela doubleclicky nebo jinak kravne, a to jsou treba mysi za 2,5 litru o kterych jejich marketaci hlasaji jak ty switche vydrzi 20 mega kliknuti. V DeathAdderovi uz jsem ho btw musel po 6 letech taky menit. Jsou to vsechno akorat marketingove nalestene prdy, nic vic.

Jinak i kdyz jsem pres mysi dost magor tak treba v praci jedu od roku 2004(!!) porad na stejne mysi - Genius Netscroll+ Eye :) Jediny duvod je ze se mi hrozne dobre drzi a je lehounka, takze ani po 8 hodinach clickfestu v Adobe programech nemam problem se zapestim. Microswitche netusim ani jake tam jsou, ale celych tech 11 let za kterych maji naklikano urcite nekolik mega jedou porad jak nove, ani naznak nejakeho problem. A to je mys ktera se svojeho casu prodavala za kolik... 2 kila(?) ;-)
hamik
Junior

Odeslat příspěvekod Behemot2077 13. 11. 2015 14:39

Naprostá většina mikrospínačů, ostatně jako všeho, se dělá v čínskejch fabrikách, Omron nevyjímaje. Netuším, vo jakejch napodobeninách je řeč, jsou to zpravidla všechno originály. Problém spíš je jaksi v tom, že existuje několik životnostních verzí, což si nikdo neuvědomuje a pak se strašně diví, že nejlevnější 5milionový nevydržej. Oh, překvápko.
Behemot<at>jabber.cz

Behemot2077
Junior

Další stránka