kristyn.g: u herni mysi je imho nejdulezitejsi jak dobre sedi v ruce. Jak uz tu nekdo psal, technologicky muze byt vychytana jak chce, kdyz se ti ale spatne drzi tak jde vsechno tohle pri dlouhodobem hrani do haje. Aspon ja to tak mam, ergonomie a pohodlnost drzeni jsou pro mne absolutni priority. Ten Zalman co jsi linkovala mi podle fotek prijde celkem v pohode, sam jsem ho v ruce nedrzel, ale dle ohlasu na Heurece vypada ze je pohodlnej.
Jinak nevim jakej mas na to budget a kolik chces do te mysi investovat, nicmene jestli chces tipa na OPRAVDU kvalitni a extremne pohodlnou mys, tak mrkni na Razer DeathAdder (
http://mysi.heureka.cz/razer-deathadder ... e/#section ). Je to mezi hracema dlouhodobe nejoblibenejsi model, mam ji sam doma, ergonomicky je proste genialni. Na fotkach vypada jako celkem obycejna mys, jeji silu clovek ale pozna kdyz ji chyti do ruky a zacne pouzivat. Uznavam ze cena temer 2 litry je hodne, ale garantuju ti ze obdarovany bude happy jak male decko u prvniho Lega, neznam nikoho kdo by z te mysi nebyl nadseny. Akorat bacha je trochu vetsi, neni moc vhodna pro lidi s mensima rukama.
-- 13. 11. 2015 14:29 --Oba dva modely jsem mel v ruce, XL-750BK se mi jeste mam dojem dokonce vali nekde doma v supliku. Technicky nejsou spatne, dobrej senzor, kvalitni switche, kolecko tuhe tak akorat, cena prizniva. S cim mam u nich ale velky problem je tvar... pravej bok tim jak je jakoby negativne podseknutej smerem k ose mysi tak v tom miste nemaji prsty zadnou oporu a mys se diky tomu dost blbe drzi (podseknuti leveho boku je ok protoze tam dobre sedne palec). Guma na levem boku naprosto neplni ucel, po nejakem case se zahnaca a hrozne klouze namisto aby delala presny opak, taky ma po delsi dobe tendenci se odlepovat. Je lepsi ji uplne sundat dolu, mys se pak drzi o dost lip a hlavne neklouze. Mys je taky dost uzka a tim padem nevhodna pro lidi s vetsima rukama, kdyz jsem s ni delsi dobu delal tak me z ni kvuli toho chytaly krece do zapesti.