Chci si jenom nechat poradit na jednu drobnost, i když není moc smrtelně důležitá, je dost otravná, a přestože je to už otázka stará, tak i celkem i aktuální. Pokud víte, co tím myslím.

V poslední době hraní na Gameboyi Color jsem si začal všímat škrábanců na plastové části displeje (nebo prostě mám škrábance na displeji.) Mám tam dvě škrábance s lehkou texturou a zbytek jsou opravdu buď vlascovité, nebo lehké náhodné škrábance. Z nějakého důvodu je jich nejvíc na spodní straně obrazovky.
Tady je fotka s nastaveným negativním filtrem na Pokémon Blue.

Gameboy uskladňuji v starém pouzdře na MiniDV kameru a často ho nosím s sebou, hry mají vlastní místo v pouzdře, ale vzhedem k tomu, že se mi tam rozbil zip, tak jednu hru skadňuji v jedné kapse a Pokémony skladňuji normálně v Gameboyi.
Kdyby se někdo náhodou ptal, tak Gameboy NEMÁ podsvícení, takže ho musíte šikovně držet na slunci, či na jiném zdroji světla. Takže škrábance jsou vidět brutálně na jakémkoliv světle. Není to nehratelné, ale je to iritující.
Takže se ptám: Jak odstraním (nebo aspoň zneviditelním) škrábance z plastového LCD displeje, v mém případě můj Gameboy? Nebo kde aspoň pořídím novou krytku na displej? (NE, nemyslím žádnou kolii na Sausage/iSlam nebo Orangután Skleničku.)
Vím, že existují triky jako napatlat na to zubní pastu, ocet s vodou, gumu z tužky, kořalku s 85%, krém na boty, važelínu apod. Ale já s upřímností nemám z těcho tipů a triků moc dobrý pocit, že bych ten Gameboy mohl poškodit ještě víc než nutno. Slyšel jsem o nějakých leštidlech na škrábance (Novus Plastic Polish, Diplex), ale ty stojí za boha přes pět štětek. Tak co je řešením?

Děkuji za jakékoliv tipy a rady, jak se těch bolševických škrábanců zbavit. Budu si jich velice vážit!

Přeji svobodný život a hodně zdaru!

--
Marek (Kioshi The Koala)