Dvoupásmový WIFI router 802.11ac

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod soban 25. 1. 2016 19:30

Já mam odpor k Zyxelům podle mě nic moc.

Myslím si že Archer C2 je lepší.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mike.M 26. 1. 2016 06:34

Jataky uyxel nemusim. Radej tplinky. Hold zkusenost.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FlanK3r 2. 2. 2016 08:18

Za mě tenhle, levnej, jendoduchý nastavení, čeština, s firmwarem skvěle fungující a dvoupásmo.

http://www.czc.cz/asus-rt-ac51u_2/168751/produkt
sestavy:
1)Ryzen 7 5700X, Asus C7H, TUF RX6800, 2x 16GB 3600 GSKill TridentZ RGB
2)Core i9-13900KF, Maximus Z790 Apex, R5-240x, 2x16GB TridentZ5 7200M DDR5
FlanK3r
Sponsored by ASUS

Odeslat příspěvekod hekrhy 2. 2. 2016 09:05

Vždyť ten Aušus krám má jenom 100Mbit porty. Navíc kvalitou a hlavně bezpečností firmware je tahle firma proslulá :-))

Ale podle popisu u tvého nicku "Sponsored by ASUS" chápu, že doporučuješ zrovna tohle.
hekrhy
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 2. 2. 2016 10:35

hekrhy:
Pleteš si pojmy.
Thread pojednává o routeru, ne o switchi.
Switch principiálně nemá v routeru co dělat => jediná "vada" uvedeného modelu.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hekrhy 2. 2. 2016 11:14

Milanr1: ???
Málo/moc kafe po ránu?

Kdo tady mluví o switchi? Má to 100Mbit porty, takže při připojení k internetu více jak 100Mbit rychlostí je to k ničemu. Nebo pokud by náhodou k tomu v budoucnu připojil počítač kabelem, tak mu rychlá wifi opět bude k ničemu, protože to bude brzdit 100Mbit LAN port.

Nebo snad pro domácí použití doporučuješ koupit zvlášť router a zvlášť Gb switch? A nejlépe ještě zvlášť AP (protože při běžném použití se 2.4G+5G+LAN na domácím routeru taky chová jako switch)? :-D
hekrhy
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 2. 2. 2016 11:51

Běžný ISP pro SoHo aktuálně nenabízí připojení pevnou linkou > 100 Mbps => bohatě to stačí. Gigabit router je podstatně dražší.
Správný postřeh:
hekrhy píše: zvlášť router a zvlášť Gb switch

Multifunkční krabičky jsou k ničemu.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FlanK3r 2. 2. 2016 11:59

je jedno, co dělám a nebo nedělám, ale pročti si pár recenzí tohoto produktu (na netu jich jsou mraky) a pak teprve vyplivni hodnocení či nesmysl. Je to v této cenové relaci jeden z nejoblíbenějších a nejpovedenějších routerů. Aféra s dírou je dávno pasé (to je více než rok snad... a týkalo se to továrních nastavení s prvním firmwarem)
sestavy:
1)Ryzen 7 5700X, Asus C7H, TUF RX6800, 2x 16GB 3600 GSKill TridentZ RGB
2)Core i9-13900KF, Maximus Z790 Apex, R5-240x, 2x16GB TridentZ5 7200M DDR5
FlanK3r
Sponsored by ASUS

Odeslat příspěvekod hekrhy 2. 2. 2016 12:47

Milanr1: tak třeba UPC má nejnižší (veřejně) nabízený tarif 100Mbit, což už je na hraně možností toho Asus routeru, nebo spíše těsně za ní. Dále třeba Netbox nabízí přes 100Mbit...a spousta jiných ISP.
Domácí gigabit router (nebo něco, co se gigabitu hodně blíží, dejme tomu +800Mbit WAN-LAN) rozhodně není podstatně dražší - třeba už zmiňovaný Archer C2 nebo TL-1043ND stoji jen o cca 3 stovky víc než ten Asus.

FlanK3r: mít na routeru s rychlou wifi jen 100Mb porty je prostě hloupost. A po aférách se zabezpečením jsem ztratit jakoukoliv důvěru v routery Asusu. Prostě to co tam měli, je důkaz absolutního amatérismu. A nešlo jen o žádný "první firmware" viz třeba tady: https://blog.nic.cz/2015/06/25/jak-jsme ... it-router/
hekrhy
Junior

Odeslat příspěvekod soban 2. 2. 2016 14:29

Jak už jsem napsal dnes brát něco co má pouze 100M porty a má to fungovat jako router NEBRAT!

Něco jiného je nějaký spoj v b,g wifi kde tě 100M port neomezí, ale jak to má už n a víš tak i tam 100M porty nebrat a nedej bože když budeš přenášet data mezi PC, tak pak překopírovat HDD trvá u 100M portů snad dny (jsem prskal jak jsem měl notebook pouze s 100M síťovkou a to jsem kopíroval pouze pár G.

Takže ještě jednou co má 100M porty nebrat ať je to jakákoliv značka!
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod x_based 2. 2. 2016 14:46

http://www.kasa.cz/router-asus-rt-ac120 ... 200g-plus/
Gbit porty dualni wifi 5Ghz + 2.4Ghz, se slevami za 1799,-
Novinka nad broadcom soc, zatim tedy nebudou wrt-firmwary
Dnes jsem si ho objednal, za tu cenu bezkonkurencni ;-)
x_based
Junior

Odeslat příspěvekod Bespi_ 2. 2. 2016 14:52

Ve firmware routeru Asus je tolik chyb a to dokonce i viditelnych pro BFU, ze nechci videt co je pod tim. Ano nejak to funguje, verim ze hodne lidem to vyhovuje, ale plno lidi neresi ani to ze jeho PC je soucasti botnetu.

Jinak dnes kupovat router se 100M porty je opravdu nesmysl. Pomalu cekam kdy se zacne rozjizdet 10G, protoze 1G uz i pro domaci pouziti mnohdy na hrane.

Po zklamani s mnoha lepsimi routery za posledni roky ted pujdu do Turrisu, je to slusne univerzalni upravovatelne delo a i pres vysokou cenu to vychazi ve vysledku levne.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod x_based 2. 2. 2016 15:04

To je dost odvazne tvrzeni, pouzivam ASUS uz od WL-500g pres RT-N16 po RT-N18 a povazuji je hardwarove za nejlepsi soho wifi routery. Pro BFU je web rozhrani vporadku, pro ostatni je tu dd-wrt, pro fanjsmekry OpenWrt.
100mbit porty samozrejme dnes nebrat.
x_based
Junior

Odeslat příspěvekod Charl 2. 2. 2016 16:08

Ja mam tento ASUS RT-AC66U a som výsostne spokojný
Charl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bespi_ 3. 2. 2016 00:33

Odvazne tvrzeni to neni. Jen pro priklad u me ukazuje Asus router stolni PC pripojeny pres WiFi 2,4Ghz (skutecnost RJ45), telefon a notebook pripojeny pres RJ45 (skutecnost Wifi 2,4Ghz), a tiskarnu WiFi 5Ghz (skutecnost RJ45). Takovych vtipku je tam vice.

O kvalite doplnkovych funkci jako je Download Manager a dalsi nepouzitelne funkce pro zadny sebemene narocny ucel ani nemluve. IPv6 podpora - hur nez tragedie. Ale jo, vlastni routovani funguje na prvni pohled OK. Start trva asi 2 minuty. Po kazde zmene (cehokoliv) nasleduje restart ... . Nevim, ale od zarizeni za 4K bych cekal vice.
Bespi_
Junior

Předchozí stránka