Router Tp-link a problém s kvalitou připojení

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod m a x i m u s 19. 7. 2016 15:13

Zdravím, již nějákou dobu mám problém s routerem (TP-Link TL-WR1043ND v1) a pomalu je to již v nesnesitelných mezích a zajímalo by mě jestli by s ním šlo něco udělat aby šlapal jako dříve. K mému problému...Bydlím v RD a cca 3 měsíce zpět jsem router přesunul z 2.patra do 1. patra (já bydlím v přízemí, tj. 0.patro). Důvodem bylo "snížení kvality" připojení. Abych vysvětlil...Když byl router v 2.patře, já v 0. patře, tak ntb měl signál 2-3 čárky a internet fungoval bez problémů. Postupem času se začaly objevovat problémy...i když byl ntb připojen k internetu a měl pořád stabilně 2-3 čárky tak prostě fungoval jak se mu chtělo (internet)...jednou fungoval, jednou ne, jednou jel pomalu, jednou rychle a tím nastaly problémy, které dříve nebyly. Přesunul jsem router do 1. patra a problém se tím na chvíli vyřešil, ale po cca. měsíci to začalo dělat znova (tentokrát mám již signál stabilně 3 čárky). Tento problém nastává i s připojením u jiných ntb. Router jsem přeinstaloval, updatoval firmware, zkoušel měnit kanály ale nic nepomohlo...připadá mi jako by byl něják "zahlcen". Jak jsem již zmiňoval, jde o router TP-Link TL-WR1043ND v1. Děkuji za případné rady.
m a x i m u s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hunter21 19. 7. 2016 15:38

Podozrenie na zahltenie routra moze byt spravne, ale moze sa jednat aj o rusenie. Zahltenie sa zistuje tak, ze sa na router pripoji iba jeden pocitac s Live Linuxom a vsetko ostatne na sieti sa povypina. Pred meranim sa este resetne router. Ak je vsetko ok, postupne sa skusa po jednom pocitaci, ktory to moze zahlcovat.
So zistovanim rusenia to nieje take lahke. Moze sa jednat o cudzie rusenie, alebo aj vlastne (od stanic na tej istej sieti).
hunter21
Pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 20. 7. 2016 18:01

Tyto routery jsou bezproblémové.

Takže připojit PC kabelem - a pokud vše funguje OK bude problém v rušení na wifi s tím nic neuděláš (soused si pořídil wifi).

Pokud se to šprajcuje i když budeš připojen kabelem tak třeba připojit jenom PC s live linuxem (aby jsi vyloučil zavirované PC) a pokud to přestane blbnout hledat který PC to dělá.

Pokud to blbne pořád připojit PC přímo na internet přestane to je problém v routeru, nepřestane to je problém v tvém připojení k ISP.

Jinak pokud si myslíš že je to fakt routerem vyskoušej jiný zdroj - případně rozšroubuj krabičku a skoukni kondenzátory zda nejsou nafouknuté - pokud jsou oprava za pár korun - nutno je vyměnit.

Jak to rozebrat je popsáno zde: http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl- ... g_the_case
Jsou tam i fotky desky ty stojící válečky nesmí být nahoře vyboulené ani trochu.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Behemot2077 31. 7. 2016 23:47

S ohledem na kvalitu osazení tady těch věcí to klidně kondenzátory ať už uvnitř nebo ve zdroji být můžou. Velice dlouho taky tyhle čínský plasťáky trpěly na přehřívání. Já už skoro do všeho rovnou dávám na mikroprocesor pasiv, když už si to repasuju.
Behemot<at>jabber.cz

Špičkové elektrolytické kondenzátory a jiné součástky, akumulátory, baterie, repasované monitory, UPS, sestavy aj. Elektromontáže silnoproud, slaboproud.
Behemot2077
Junior

Odeslat příspěvekod Terminator3 1. 8. 2016 06:44

Může to být řešením od souseda - je vhodné zkusit jiný kanál.
Terminator3
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 1. 8. 2016 07:05

No me se toto stalo jednou s starsim FW, nevim jak ani proc, ale preflashovani pomohlo, a zase bezi 2roky uplne normalne. Podotykam ze jswem zam mel OpenWRT, a menil jsem za stejny OpenWRT.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý