O2 TV na Mini PC

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Warle 3. 10. 2016 11:28

Zdravím,

chtěl bych si zakoupit Mini PC na kterém bych chtěl pouštět O2 TV do televize. Potřeboval bych tedy, aby to mělo výstup na HDMI, a nejlépe aby to bylo nápájené přímo z USB z televize. Hlavní problém ale je, že nevím, jak výkoné zařízení zvolit. O2 TV na počítači funguje přes prohlížeč a bohužel využívá flash, takže se obávám náročnosti. Co byste mi doporučili?
Warle
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mike.M 3. 10. 2016 12:31

No jediny MiniPC ktery by to zvladl je raspberry Pi 2, ale to napajeni z USB telebize na to zapomen. jednako to maji 0,5A pri 5V, ty lepsi uz maji 1A pri 5V to je porad 5W a to mi raspberry delalo neplechu. Az kdyz jsem dal 1,5A napajeni, jede to OK. jine PC to nedaji. Budto sui poridis krabicku na to delanou, nebo udelat nejakou sami,a le vez ze neni to jen spustit prohlizec ale chce to komfort. XBMC/Kodi ma O2 TV doplnek, tam by to slo.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Warle 4. 10. 2016 09:14

No, ještě mi došlo, že nejlepší by asi bylo, použít android a aplikaci O2 TV, protože ji mají poměrně pěkně zpracovanou, zvládlo by to raspberry Pi 3?
Warle
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mike.M 4. 10. 2016 09:19

Pokud na RPi dostanes android tak ano.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 4. 10. 2016 09:50

Pi3 + LibreELEC + O2 TV GO plugin provozuji a slape to super az na jednu "drobnou" vec - umi to jen live. nemas tam nahrane porady ani 50 hodin zpet. tohle by android resil. nemam vsak ani CEC ani nechci mit zadny periferie v obvyvaku takze kodi + kore mi staci.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod josefbuba 4. 10. 2016 10:18

Místo RPi zvol raději něco založené na AMLogic S905 jako třeba Odroid C2 nebo teď vyšel Xiaomi Mi Box s oficiální Google podporou za slušný peníz, kde bude Netflix, apod.
josefbuba
Junior

Odeslat příspěvekod Kylller 10. 10. 2016 03:50

Dobrý den,
Řeším stejný problém,akorát budu mít napájení pomocí sítového zdroje...
Co tedy vybrat? Vyřešil jste to nějak?
Kylller
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod borekz 10. 10. 2016 06:05

Xtream Mxv je určitě rychlejší než RPi a je na něm Android 5.
Jakou to má ale výhodu proti oficiálnímu settopboxu ? Např. Ican 3800TW
borekz
Junior

Odeslat příspěvekod Kylller 12. 10. 2016 08:28

Tak sem nakonec vybral ten Xtream mxv... Uvidíme jak se osvědčí... Díky za rychlou odpověd... ;-)
Kylller
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 12. 10. 2016 10:11

Taky díky.
polda
Junior

Odeslat příspěvekod Warle 14. 10. 2016 09:27

Ještě jsem koukal, že Google Chrome cast má aplikaci na O2 TV, což by bylo asi nejpohodlnější řešení, ale nevím, čím se pak v tom prostředí Chromecastu pohybujete a jak se to ovládá?
Warle
Kolemjdoucí