Známý eshop (+ kamenná prodejna) se zeleným reklamním pumprdlíkem už pár měsíců funguje nějak divně.
A to mne mrzí, dříve jsem si nemohl - až na ceny - stěžovat.
1/ Je potřeba dávat pozor, co k žádanému HW máte navíc předem zaškrtnuto, a umístí se v košíku.
https://ekonomika.idnes.cz/alza-cz-zboz ... nomika_div
2/ Občas se stane, třeba mně, že u platebního automatu zaplatíte kompletní poptávku a ještě vám vypadne lístek, že máte něco dořešit na přepážce. Dozvíte se, že jednu z věcí, co jste právě zaplatil, nemají na skladě a dají vám na výběr řešení. Pravda, peníze i vrátí na účet - za několik dnů - ale co je to za způsoby?
3/ Některé nabízené položky nejsou hned k pořízení, je uvedeno například do 4 dnů. Vložíte je s tím "rizikem" do košíku a čekáte. Pak několikrát zjistíte, že datum se posunulo opět o 4 dny, a opět o 4 dny, a opět o 4.....
4/ Pomocí formuláře na stránce obchodu zadáte dotaz a dostanete krátkou odpověď od "mimoně". Zadáte znovu a odmítnete první odpověď - dostanete lepší s omluvou.
5/ Čtete dotazy v diskuzi k položce v nabídce. Odpovídají odborníci, například od společnosti (ne, to nemohu jmenovat) a vida - některé odborné odpovědi si protiřečí. Proč si to eshop dopustí?
6/ Poslední vtip jsem před vánoci našel, když za stejnou cenu prodávali jednu konktétní elektrickou kořenku a v jiném eshopu za tutéž cenu pěkně zabalený pár stejných. Že by to v zelené rozbalovali?
To je tedy děs-běs. Jak řekla kdysi dávno v TV jedna právnička - Kdo nemá právního zástupce, zaslouží oškubat. Etika novodobého podnikání.