Herní klávesnice Logitech G613 (920-008393*CZ)

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Lubro 13. 7. 2019 17:19

Tak jsem si objednal u mall herní bezdrátovou klávesnici Logitech G613 (920-008393*CZ), neboť nikde jinde s CZ popisky a rozložením kláves skladem neměli. Bohužel včera mi dorazila v provedení US, což jsem opravdu nechtěl...Moc to sice nechápu, ale stalo se. Ale on je to zřejmě asi takový "evergreen" - ať se dívám na herní drátové i bezdrátové klávesnice na různých eshopech, tak většinou je v popisu uvedena CZ lokalizace a na fotkách je lokalizace US...znovu moc nechápu, ale je to tak.
Poradil by mi někdo, kde bych mohl se 100% jistotou koupit výše uvedenou klávesnici nebo jinou HERNÍ - ať už bezdrátovou nebo drátovou klávesnici nejlépe značky Logitech a bez podsvícení, ale pouze s českými popisky a rozložením kláves? Díky moc předem
Lubro
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 14. 7. 2019 11:59

CZ verze nikde není vidět skladem. Pokud ti Mall dodal chybné zboží, prostě ho vrať. Tam není co řešit, protože jde o rozpor s kupní smlouvou.

100% jistotu ti nikdo referencí z fóra nezaručí. Nejlepší je prodejce obvolat a dotázat se, co ti vlastně dodají.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 14. 7. 2019 20:21

CZC a potažmo i MALL si nechává na některé Logitechácké klávesnice gravírovat CZ popisky externě. Ty potom dostaneš rozbalené zboží, protože se původně jednalo o zahraniční verzi která je dodatečně rozbalena a upravena. Kvalita je ovšem obstojná, sám tak mám už druhou klávesnici (Logitech Illuminated keyboard a teď G413).

Pokud jsi dostal omylem US verzi, vrať ji zpět prodejci nebo požaduj nápravu.

Ohledně jiné CZ lokalizované mechanické klávesnice těžko říct. Alza nabízela lokalizované Corsairy, ale jestli to byl originál, dodatečné gravírování a nebo jen přelepky, to bys musel zjišťovat u nich. Dál taky něco uměl Cooler Master, respektive HyperX. Tam se dala dokoupit sada lokalizovaných kláves, které sis doma jednoduše vyměnil. Šlo to ale jen na některé typy. Další možností je pak custom klávesnice, kde si můžeš dát na klávesy cokoli chceš. Samozřejmě za patřičnou cenu.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Lubro 15. 7. 2019 18:40

Vypadá to, že tu klávesnici Logitech G613 asi vrátím v rámci těch 14 dnů...Nicméně chlapi, doporučili by jste mi nějakou opravdu slušnou a již osvědčenou herní klávesnici - klidně může být i drátová a s podsvícením, ale s viditelnými CZ popisky a v takovém "střídmějším" designu jako ta G613? Klidně i dražší, ale žádnou extravagantní...Díky moc
Lubro
Junior

Odeslat příspěvekod Lubro 17. 7. 2019 06:16

A co třeba Logitech G213 Prodigy CZ? Není sice mechanická, ale měla by mít českou lokalizaci...Recenze zde nevycházela úplně špatně - https://www.youtube.com/watch?v=mbe2OhpFZa8
Lubro
Junior

Odeslat příspěvekod Kaulik 17. 7. 2019 08:20

Já asi nerozumím tomu lpění na CZ lokalizaci.. lepší odpověď než od Shitmana asi moc nedostaneš.. většinou jsou nějak ty české znaky dodělávané a stejně to nevypadá úplně nejlíp.

Mám doma taky mechanickou klávesnici jen US layout a nejlepší řešení je naučit se prstoklad. Na klávesnici koukám jen při hodně specifických znacích.
R7-5800x + NH-D14 | ASUS ROG STRIX B550-A GAMING | RAM 48GB@3200 | RX 6750 XT | RM550x | FD R4 | Transcend SSD370S 256GB | NVMe SSD EVO970 500GB
Kaulik
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod r34ktor 17. 7. 2019 10:05

Napiš, co od té "herní" klávesnice vlastně čekáš, protože ve dvou postech specifikuješ značně odlišné požadavky.

Par tipů:
Klasická membránovka - Bloody B120
Hybridní membránovka - Cougar 450K
Levné mechaniky - CZC Crusader GK800 (spínače Outemu Red), Crono CK3010 (spínače Outemu Blue)
Naposledy upravil r34ktor dne 17. 7. 2019 13:59, celkově upraveno 1
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 17. 7. 2019 13:35

Dvě věci nechápu, co dělá klávesnici herní? A není lepší si občas dát nějaké cvičení na psaní všemi deseti a naučit se tak ignorovat nějaké popisky?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod The Shitman 20. 7. 2019 10:28

Já bych to lpění na CZ znacích dokázal pochopit. Sám sice na popisky téměř nekoukám, ale počítač občas dávám k dispozici někomu jinému a US layout by byl překážkou...

Co se týká gravírování, ty Logitechy z CZC mají slušnou kvalitu provedení, i podsvícení těch dodělaných znaků je dobré, byť samozřejmě ne ideální. Znaky ale vypadají, jako kdyby tam byly z výroby, žádné stopy po dodatečné úpravě nejsou znát.
The Shitman
Ex-moderátor