Stream hudby z mobilu do pc

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Topes 29. 1. 2020 16:51

Hledám nějaký způsob, jak streamovat hudbu z mobilu přes bluetooth do počítače aby to hrálo normálně přes bedny. Sice jsem si stáhl do pc nějaký plugin a spároval mobil s notebookem a opravdu se při pouštění muziky na mobilu spustil přehrávač na pc ale nic nehrálo mobil se neustále od pc odpojoval. Na ntb win 8.1
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 29. 1. 2020 18:19

1/ Jaké aplikace jsi použil na mobilu a jaké na počítači?
2/ Lépe by to mělo fungovat přes domácí síť WiFi (LAN).
Do nedávna mi na Androidu fungovala aplikace AirPinCast, teď má trochu problém.
Z webu mi streamuje Tubio.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod calebcox 30. 1. 2020 10:18

Porid si Spotify... krom nepreberne knihovny hudby vyresis i tento problem... Pres Spotify Connect neni problem prehravat tam kde je pusteny klient... tzn. pustim si hudbu z mobilu, ale muzu presunout prehravani na pocitac, AV reciver apod. pricemz stale prehravani ovladam z jakehokoliv klienta kde jsem prihlasen...
calebcox
Junior

Odeslat příspěvekod Topes 30. 1. 2020 11:44

Stáhnul jsem si nějaké rozšíření Qualcomm atheros podle tohoto videa ( https://www.youtube.com/watch?v=fqOMl7mkEgs ) , protože "vynikající" windows 8.1 umí asi jen přes bt posílat soubory nebo jsem nepřišel na to, jak přes to pustit hudbu. No takže po restartu PC a novém spárování se mi zobrazil v PC můj telefon a možnosti, co vše můžu přes bt dělat (v základu vůbec toto nastavení zobrazeno není a při poklepu na ikonu připojeného telefonu se jen otevřou vlastnosti zařízení, ale ne to okno s těmi možnostmi).
Zvolil jsem tedy připojit audio nebo jak se to jmenuje a zobrazil se sice přehrávač dokonce i se skladbou puštěnou na mobilu, ale nic nehrálo a furt se to odpojovalo a přehrávač mizel. I na telefonu to ukazuje, že se mobil snaží připojit ale spojení nevydrží.

Teď jsem zkusil v práci, kde mám starej dobrej win 7 a tam stačí jen spárovat a rovnou mi po poklepu na ikonu telefonu v připojených bt zařízeních zobrazí to okno, kde si vyberu, co chci s tím mobilem vše dělat, bez potřeby instalace nějakých doplňků. Přikládám odkaz na screenshot, který okno mám na mysli.
Pak taky nechápu, proč když ve win 8.1 klepnu na ikonu bt vedle hodin a data, tak se mi nezobrazí jako na win 7 zařízení bluetooth, ale místo toho vzhled a motivy.... Fakt win 8.1 je za trest. Dementnější systém jsem nikdy na PC neměl.

http://imgWorld.cz/s3/GK71UGn1kB.jpg

ps. spotify nechci, nebudu platit a stačí mi hudba, co mám v mobilu.
Huawei ascend G620s
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 30. 1. 2020 12:09

Nejjednodušší, pokud chceš přehrávat z mobilu Redmi jako z úložiště - připoj USB kabelem a přehrávej jako z disku.
Pokud bezdrátově (opět říkám WiFi), do mobilu nainstaluj apku DLNA Server, nasdílej úložiště, zapiš do Nastavení>whitelist IP adresu notebooku a najdi si to jako zdroj třeba ve VNC playeru. Možná i v MS Player.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Topes 30. 1. 2020 12:20

chci prehravat hudbu z pohodli postele, kdybych chtel pripojit kabelem tak rovnou muzu u kompu sedet a poustet si to treba po pisnickach na youtube, proto se ptam na bt reseni. To wifi reseni muzu zkusit, ale proc nejde bluetooth ? V praci na prvni pripojeni bez problemu z jakehokoliv prehravace z mobilu - poweramp, youtube atd, ale doma na zasranym win 8.1 se proste nechce asi pripojit, ale prehravac na pc kterej se na chvilku zapne (bez zvuku) nez se zase hned vypne tu skladbu vidi a zobrazuje jeji nazev. Chci to bluetooth, protoze na moje potreby idealni a muzu do repra takto poustet jakejkoliv zvuk z mobilu bez nejakeho serveru a nechci si kupovat nejaky bt repracky za x tisic, kdyz mám doma klasickou vez s poradnyma bednama.
Huawei ascend G620s
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 30. 1. 2020 12:28

No vidíš, po třetím příspěvku jsi konečně napsal, že to chceš ovládat z mobilu.
Kup si BT repro.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Topes 30. 1. 2020 13:18

to jsem psal již v prvním, že to chci streamovat přes bt a tudíž ovládat z mobilu, takže osla ze mě nedělej když neumíš číst a v posledním příspěvku jsem psal, že si drahý bt chrastítka kupovat nebudu, když mám doma věž a pořádný bedny. Zde se ptám na radu ohledně toho bt proč nejde a ne co si mám koupit atd.
Huawei ascend G620s
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 30. 1. 2020 14:34

Tak tos mi to nandal :tleskani
V případě NB a věže možná něco do audio vstupu https://www.alza.cz/tp-link-ha100-d4395986.htm#recenze
...USB napájení nutné.
Otázka je, jestli to u tebe je věc špatného 8.1 systému nebo rušení na 2,4GHz
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Topes 30. 1. 2020 14:55

"No vidíš, po třetím příspěvku jsi konečně napsal, že to chceš ovládat z mobilu" Ty sis s tím začal, nevadí...

Po dlouhý hodině jsem z různých webů zjistil, že windows od verze 8 nativně zařízl podporu pro A2DP SINK, což je vlastně příjem audia z jiného BT zařízení. Od této verze umí audio jen vysílat, ne však přijímat takže bravo Microsofte... Ovšem pokud jsem svou angličtinou dobře porozuměl, tak by tuhle fičuru mohl výrobce daného notebooku dodat - proto v základu není okno s těmi možnostmi bt zařízení ale po doinstalování toho softu už ano (jak jsem dal screen co mám na mysli), ale mě to nejde.

No takže doma tomu věnuju ještě půl hodiny, jestli třeba nejnovější ovladač pro bt atd nepomůže a jinak mám asi smůlu a budu se muset zařídit jinak - downgrade na win 7 nebo ty předražený bt chrastítka nebo to co si mi poradil. 600 bych ještě zkousnul, ale teď jde o to, jestli si s tímhle budu moct jen přehrávat přes bt z mobilu, nebo to mít zároveň spojený i s kompem - věž mám spojenou s ntb protože filmy a tv vysílání + abych mohl používat i ten stream z mobilu bez nutnosti přehazování kabelů atd. No musím se na tu krabičku pořádně podívat k čemu to je. To jen aby bylo jasno, o co mi jde, že chci univerzální řešení na vše.
Huawei ascend G620s
Topes
Junior