Výškově nastavitelný stůl, elektrický ano x ne?

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Jury7 6. 9. 2022 19:17

Ahoj prosím o rady, nemůžu se rozhodnout zda si pořídit výškově nastavitelný stůl.
BUDGET: 10 500kč s dph
Měl jsem obavy, že bude v horní pozici nestabilní, ale snad by až tak neměl, budu ho mít u zdi tak to když tak podrží.
Zkušenosti?
Rady kde koupit?
https://www.b2bpartner.cz/vyskove-nasta ... la-podnoz/

https://delso.cz/produkt/elektricky-vys ... 0-70-80cm/
https://www.liftor.cz/konfigurator/kanc ... toly/nohy/
https://www.tectake.cz/ram-stolu-elektr ... 1cm-800665

Díky moc za případné rady

PS: Do teď jsem u PC jen seděl a nevím jaké to bude stát :-D, ale mám měsíc novou práci kde 6h sedím u PC.
Jury7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 6. 9. 2022 20:13

Minuly tyden vysla recenze, muzes mrknout
https://pctuning.cz/article/kdyz-se-zad ... -liftor-up
ilja2001
Junior

Odeslat příspěvekod Hlava 6. 9. 2022 21:08

Mám, a je to pecka.
Jde u toho dělat v sedě, v kleče, ve stoje, jak je libo.

Na co si dávat pozor:
- výškový rozsah nadtavení vs. výška osoby (ne všechny jezdí stejně vysoko)
- nosnost stolu (čím vyšší, tím lépe)
- způsob ovládání pohonu (mám dotykový ovladač, což vnímám asi jako jediné mínus - musí se vždy chvilku počkat, než se zaktivuje)

Doporučuji si koupit hromadu samolepících příchytek na kabely, protože ze spodní strany desky jich dokáže být brutálně hodně. Bez příchtek tam pak visí chumel drátů.
Hlava
Junior

Odeslat příspěvekod RossiD 6. 9. 2022 23:34

Mám stůl od Liftoru a mohu jej jen doporučit (psal jsem to i v příspěvku na výše zmiňovaném odkaze na pctuningu). Po jednoleté každodenní zkušenosti si obyčejný nepohyblivý stůl nedovedu ani představit, mnohahodinové sezení v jednom záběru bych prostě nedal. Trpím dost se zády a lopatkami, střídavý sed a stání mi umožňuje veškerou práci zvládat bez větších problémů.
V mém příspěvku k recenzi stolu jsem zmiňoval i to, že žádná sebelepší židle polohový stůl nenahradí, na druhou stranu je dobré zkombinovat obojí, byť to nevychází právě na malý finanční výdaj. Osobně jsem ke stolu přidal i židli na "pružině" od SpinaliSu, i ta odvádí svou zdravotní pomoc při sezení na výbornou a mé tělo s tím na sto procent souhlasí.

Stran stolu jsem zvolil vše v černé (sladění s pracovnou), dvoumotorový pohon s nosností 125kg a ovladačem se třemi pamětmi včetně antikolizního systému.
Ovládací panel s pamětmi je velice dobrá věc (má i podsvícení), můžeš si nastavit jak vysoko chceš mít desku při stání a jak nízko sjede při sedu plus nějakou mezipozici, nemusíš tak jen držet směrové šipky a pokaždé pracně "štelovat" potřebnou výšku, jen přijdeš zmáčkneš 1-3 a stůl zastaví tam kde má a kde to potřebuješ zcela sám, je to i docela efektní ;-) Další vychytávka je časovač, navolíš si kdy je třeba prohodit sedo-stoj na který člověk v rámci práce lehko zapomene a stůl se v daném čase přihlásí sám. Stejně tak antikolizní systém je více než žádoucí což člověk pozná hned při zasunutí šuplíkového kontejneru, nebo když se při sjíždění stolu nachází v pozici pod ním nebo "nevyhmátne" vzdálenost od předmětů na zdi, systém je docela citlivý :-D

Jako další věc je dobré si pořídit i segmentový organizér na kabely vedoucí z periférií na stole či pod stolem, není nic pěkného než aby byl vidět všechen kabelový binec za stolem, polohový stůl toho odhalí více než dost.
Desku mám klasickou o rozměrech 160x80x25 jak jsem psal výše v černé barvě. Stůl je dostatečně dimenzován a vejde/unese i mou 49" monitorovou nudli plus spoustu pracovních pomůcek okolo.
Zespodu desky jsem přimontoval po celé zadní části dvě dlouhé kovové přihrádky na zásuvky, smart-brány, huby atd., veškeré kabely od těchto zařízení se opět svažují do segmentového organizéru, nic nikde "nevlaje" a prakticky není nic vidět. Dole na zemi je to už na vynalézavosti každého jak si to upraví, já jsem na zeď přidělal bílý "tubus" do kterého je všechno kabelové svedeno a kde jsou i master/slave zásuvky plus switche. Na bílé zdi pod stolem nijak "neřve" a mohl jsem jej i lehce podsvítit. ;-)

Do stolu jsem si dovolil ještě vyřezat 12cm otvor na teleskopicky vysouvanou čtyř-zásuvku, je nízká, zásuvky jdou dokola ne do výšky a opět to docela hezky a hlavně účelně stůl doplnilo, dokonce se vysouvá stejně efektně jako ten stůl. :-D

Na závěr, vše mám po ruce, vše plně funkční a hlavně vše pomáhající zvládnout někdy i 15+ hodinovou práci. No docela jsem se "rozkecal", přeskoč co Tě nezajímá ;-)

Obrázek
-= Jestli neumíš udělat chybu, neumíš nic =-
RossiD
Junior

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 7. 9. 2022 19:29

Jak psal RossiD, zvedaci stul je vyborny. Mam ho uz nekolik let, pouzivam ho nepravidelne. Nekdy po po nem par dni ani nevzdechnu, jindy stojim skoro cele dny.

Muj stul by se nevesel do pozadovane cenove relace. Ale rozhodne dopocucim pameti pro polohy, je to velmi pohodlne. A taky to s organizovanim kabelu, ja mam vzadu zespoda jen jednoduche kovove kosiky, kde lezi kabely, zdroje k notebookum atd. atp. Zadne dalsi organizovani jsem neresil, je mi jedno ze vzadu visi par kabelu k zasuvkam apod.

Na stole mam stojan co drzi 38" monitor a 24" monitor, dva noteboky a kupu neporadku. Pro stul to neni problem.
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý