Mám stůl od Liftoru a mohu jej jen doporučit (psal jsem to i v příspěvku na výše zmiňovaném odkaze na pctuningu). Po jednoleté každodenní zkušenosti si obyčejný nepohyblivý stůl nedovedu ani představit, mnohahodinové sezení v jednom záběru bych prostě nedal. Trpím dost se zády a lopatkami, střídavý sed a stání mi umožňuje veškerou práci zvládat bez větších problémů.
V mém příspěvku k recenzi stolu jsem zmiňoval i to, že žádná sebelepší židle polohový stůl nenahradí, na druhou stranu je dobré zkombinovat obojí, byť to nevychází právě na malý finanční výdaj. Osobně jsem ke stolu přidal i židli na "pružině" od SpinaliSu, i ta odvádí svou zdravotní pomoc při sezení na výbornou a mé tělo s tím na sto procent souhlasí.
Stran stolu jsem zvolil vše v černé (sladění s pracovnou), dvoumotorový pohon s nosností 125kg a ovladačem se třemi pamětmi včetně antikolizního systému.
Ovládací panel s pamětmi je velice dobrá věc (má i podsvícení), můžeš si nastavit jak vysoko chceš mít desku při stání a jak nízko sjede při sedu plus nějakou mezipozici, nemusíš tak jen držet směrové šipky a pokaždé pracně "štelovat" potřebnou výšku, jen přijdeš zmáčkneš 1-3 a stůl zastaví tam kde má a kde to potřebuješ zcela sám, je to i docela efektní

Další vychytávka je časovač, navolíš si kdy je třeba prohodit sedo-stoj na který člověk v rámci práce lehko zapomene a stůl se v daném čase přihlásí sám. Stejně tak antikolizní systém je více než žádoucí což člověk pozná hned při zasunutí šuplíkového kontejneru, nebo když se při sjíždění stolu nachází v pozici pod ním nebo "nevyhmátne" vzdálenost od předmětů na zdi, systém je docela citlivý

Jako další věc je dobré si pořídit i segmentový organizér na kabely vedoucí z periférií na stole či pod stolem, není nic pěkného než aby byl vidět všechen kabelový binec za stolem, polohový stůl toho odhalí více než dost.
Desku mám klasickou o rozměrech 160x80x25 jak jsem psal výše v černé barvě. Stůl je dostatečně dimenzován a vejde/unese i mou 49" monitorovou nudli plus spoustu pracovních pomůcek okolo.
Zespodu desky jsem přimontoval po celé zadní části dvě dlouhé kovové přihrádky na zásuvky, smart-brány, huby atd., veškeré kabely od těchto zařízení se opět svažují do segmentového organizéru, nic nikde "nevlaje" a prakticky není nic vidět. Dole na zemi je to už na vynalézavosti každého jak si to upraví, já jsem na zeď přidělal bílý "tubus" do kterého je všechno kabelové svedeno a kde jsou i master/slave zásuvky plus switche. Na bílé zdi pod stolem nijak "neřve" a mohl jsem jej i lehce podsvítit.
Do stolu jsem si dovolil ještě vyřezat 12cm otvor na teleskopicky vysouvanou čtyř-zásuvku, je nízká, zásuvky jdou dokola ne do výšky a opět to docela hezky a hlavně účelně stůl doplnilo, dokonce se vysouvá stejně efektně jako ten stůl.
Na závěr, vše mám po ruce, vše plně funkční a hlavně vše pomáhající zvládnout někdy i 15+ hodinovou práci. No docela jsem se "rozkecal", přeskoč co Tě nezajímá