Zapojení patch panelu

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod sachlj 23. 10. 2022 10:35

Zdravím.
Jsou věci co člověk dělá dnes a denně z pozice zaměstnání a pak je člověk co tuto věc dělá jedinkrát za život a potřebuje se tedy poradit.
Rozhodl jsem se doma předělat síť a beru to z gruntu. Zakoupil jsem větší rack 19" 4U než mám doteď a rád bych sestavit LAN lépe. Pořídil jsem tedy patch panel, mám i narážeč, vše potřebné k zapojení. Ale jak to zapojit? Kabeláž mám všude patch kabely CAT6, plánuji koncovku současného vedení (mám to podhledech u stropu) ucvaknout a zapojit do patch panelu. Ale jak? Poradí mi někdo bez zbytečných invektiv a emocí jak zapojit dvojice kabelů oranžová, hnědá, modrá a zelená?
Děkuji moc za pomoc.
Fotky:

IMG_3537.jpg

IMG_3535.jpg

IMG_3536.jpg

-- 23. 10. 2022 11:06 --

je to zapojení takto?
https://www.youtube.com/watch?v=Pmrljf1okg8
sachlj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Magusus 24. 10. 2022 08:05

Konektory i keystony vždy podle B normy, takže se řídit barvama, které jsou vyobrazené vedle písmena B (ve tvém případě modré a zelené nahoru, oranžové a hnědé dolů).
Magusus
Junior

Odeslat příspěvekod Pytlík 24. 10. 2022 10:59

Kolega Magusus dí pravdu, výjimkou je však případ, kdy máš kabel na druhé straně již nějak zapojen a nechceš to přepojovat. Potom se musíš podívat, jak to máš na druhé straně zapojeno. Ale osobně bych usiloval o zapojení B, které je v našich zemích více zavedeno (výjimky se najdou, ale není jich zase tak moc).
Dodatečně mě ale došlo, že už máš na straně panelu konektory, které budeš likvidovat. Tak se můžeš podívat na ně. A pokud zjistíš nějakou míchanici zapojení (nebo, nedej bože, nějaké nějaké zapojení ne B, či A), tak bez milosti všechno přepojit na B, ať v tom nemáš zmatek - po létech to oceníš.
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vladimir 24. 10. 2022 13:35

Doplním Pytlíka: cituji: "tak bez milosti všechno přepojit na B" : pokud budeš něco podle této rady měnit, tak pochopitelně obě strany kabelu.
vladimir
Expert