USB-C (m) USB-C (m) OTG kabel 1m a více

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod tirreus 25. 10. 2024 07:52

Prosím o radu, kde sehnat alespoň 1m dlouhý USB-C (m) USB-C (m) OTG kabel. Prohledal jsem snad celý internet, a nic. Chce to zřejmě nějakou speciálku, o které nevím... Díky.

Pozn.: OTG redukce z USB-A neřeší situaci. OTG redukce z UDB-C na USB-C by pomohla, ale takovou jsem nenašel... Stejně ale před redukcí upřednostňuji kabel v potřebné délce. Díky.
tirreus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 25. 10. 2024 11:11

1m: https://www.amazon.de/-/en/Smrter-USB-C ... B0CSWBQPKH
2m: https://www.amazon.de/-/en/Smrter-USB-C ... B0CW1DGDKD

Neuvádíš zamýšlené použití. Tyhle kabely jsou výrobcem určeny pro OTG Power-Sharing (nabíjení jednoho zařízení druhým). Zda budou fungovat i pro jiné účely, např. připojení Audio DACu, je otázkou.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tirreus 25. 10. 2024 11:46

Ano, to je přesně ten účel - připojit DAC k mobilu/tabletu...
Když nic jiného není, nezbyde mi, než to koupit a vyzkoušet.

Jde pouze o přenos digitálních dat, nikoliv o audio analogový kabel, takže speciální hifi kvalita není potřeba. Pokud takový kabel zvládne bezchybně poslat jedničky a nuly, pak to je všechno, co se od něj chce ;-)

Díky!
tirreus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 25. 10. 2024 14:44

Pak nechápu, proč odmítáš kabel s redukcí. Já to totiž také před časem řešil, hledal, a nakonec se rozhodl, že použiju kabel + redukci. USB-C (M) - USB-A (M) kabel + USB-A (F) - USB-C (M) OTG adaptér totiž seženeš prakticky všude v rozličných délkách a provedeních. Funguje to bez problémů.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tirreus 25. 10. 2024 16:34

Z jediného důvodu - nechci řešit nějaké nástavce, když není důvod, proč by neměl existovat kabel v potřebné délce, abych měl jenom jednu věc (kabel), ne dvě věci (kabel + redukci). Samozřejmě by to mohlo fungovat, a jak říkáš, určitě to funguje. Ale proč jít tímhle směrem a nechtít lepší řešení?
Napsal jsem i výrobci DACu a ten mi normálně doporučil "obyčejnej", tedy ne OTG (alespoň ne podle popisu), kabel "USB-C to USB-C 3.1 Gen2 Cable 10Gbps Data Transfer, 100W PD Fast Charging Cable 4K Video Output Compatible with Thunderbolt 3". Tak jsem mu napsal, jestli myslí vážně, že kabel nemusí mít OTG, ale na to mi ještě neodpověděl. Tak jsem zvědavej...
tirreus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 25. 10. 2024 17:32

Klasický oboustranný nabíjecí USB-C kabel funguje, problém je, že ne vždy. Záleží na připojovaném zařízení. Určitě máš nějaký doma, tak ho zkus a uvidíš. Musí umět přenášet data. Čistě nabíjecí kabel bez propojených datových vodičů pochopitelně fungovat nebude.

Jako příklad uvedu xDuoo X3-II. To je přenosný Hi-Res přehrávač, který ale lze použít i jako externí DAC. Pokud použiju složený OTG kabel, vždy se k telefonu připojí jako externí Audio DAC. Když použiju obyčejný USB-C kabel, ve vypnutém stavu se přípojí jako DAC, v zapnutém jako powerbanka.

Další důvod použití skládaných kabelů je heterogennost zařízení, které používám - dva stolní DACy mají výstup USB-B, dva přenosné USB-C a jeden přenosný micro USB. Shánět na vše jednoúčelové kabely v požadované délce mi přišlo neefektivní.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tirreus 25. 10. 2024 18:28

Rozumím. Já mám DACy dva, a oba dva mají datový vstup USB-C. Další DAC pořizovat nebudu, takže dedikovaný kabel pro mě dává větší smysl. Ale jak říkáš, zkusím i ten obyčejný datový USB-C/USB-C kabel, který doma mám a uvidíme...
tirreus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tirreus 8. 11. 2024 21:32

Koupil jsem kabel USB 4 (pro jistotu jsem chtěl nejnovější standard) a funguje i bez OTG.
tirreus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Da Gony 10. 11. 2024 12:11

Slovo OTG je nadbytečné pro USB-C. Jelikož obě koncovky jsou stejné. Sháníš (skoro libovolný) USB-C kabel s podporou dat. Nepíšeš jestli stačí 2.0.
A nebo jsem něco přehlídl?
Da Gony
Junior