Rychlonabiječka z ničeho nic přestala rychle nabijet.

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Petra2800 25. 10. 2024 16:16

Mám relativně drahou nabiječku s podporou rychlého nabíjení pro svůj S23 Samsung mobil.
Před týdnem z ničeho nic přestala dobijet rychle. Tak jsem si myslela, že odešel kabel. Koupila jsem nový a kvalitní kabel a nabiječka přesto nenabijí rychle. Zkusila jsem příteluv mobil a ten taky nenabijí rychle.

Jiná nabiječka funguje. Chci se zeptat jestli se to dá nějak opravit? Nebo budu muset koupit novou?

Ona mobil dobijí, ale pouze pomalu...což jsou 3 - 4 hodiny do úplného nabytí a když spěchám do práce tak jsem byla zvyklá dát mobil na 20 minut na nabiječku a super, ale teď to za dvacet minut dobije max. 7%
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 25. 10. 2024 17:45

Teoreticky lze opravit vše. U nabíječek je ovšem často problém nedestruktivní rozebrání. Pro pobavení můžeš mrknout na některá videa Danykových rozborek nabíječek.

Nejlepší řešení bude pořídit novou.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 25. 10. 2024 17:54

Tak mohl by to být problém na konektoru nabíječky, že by nefungovala detekce připojeného telefonu a na výstupu pak by bylo jen 5V.
Není třeba jen zanesený prachem?
Co je to za nabíječku, odkaz nebo typové označení?
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 25. 10. 2024 22:23

kabel nemusí být kompatibilní a konektor nabíječky může být špinavý.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod Sodrak 26. 10. 2024 08:51

V mojom prípade moja rýchlonabíjačka sa prepne do výstupného módu 5V, keď ňou nabíjam zariadenie, ktoré vyžaduje na výstupe iba 5V. Potom asi 2x nabíja môj telefón iba výstupom 5V asi 3 hodiny. Na tretie nabitie už funguje normálne - rýchlonabíjanie 30V. Už touto nabíjačkou nenabíjam zariadenia, ktoré vyžadujú na výstupe iba 5V a mám pokoj.
Sodrak
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 26. 10. 2024 10:24

Sodrak píše:V mojom prípade moja rýchlonabíjačka sa prepne do výstupného módu 5V, keď ňou nabíjam zariadenie, ktoré vyžaduje na výstupe iba 5V. Potom asi 2x nabíja môj telefón iba výstupom 5V asi 3 hodiny. Na tretie nabitie už funguje normálne - rýchlonabíjanie 30V.

Rychlonabíječka si po každém připojení domlouvá po kabelu parametry dobíjení. Pokud to nefunguje, tak je něco špatně a rozhodně bych to řešil, protože to může skončit nehodou.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petra2800 26. 10. 2024 11:16

Stalčeným vzduchem jsem vyfoukala USB od nabiječky a pak připojila k mobilu a hned se zobrazilo RYCHLE NABÍJENÍ. Děkuji všem. Na tohle bych opravdu nepřišla, že prach v USB má takovej vliv na dobijení.

Děkuji.
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 26. 10. 2024 11:42

V prvním postu píšeš, že nabíječka nenabíjí ani druhý telefon, který ovšem jiná nabíjí. Samozřejmě neznáme typy nabíječek a mobilů, takže za tím může být nekompatibilita nabíjecích protokolů.

Pokud se ti zanáší nabíjecí konektor nečistotami, požit si na něj záslepku.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý