Obávám se, že by ty žádná krytka ("dvířka" traye) nepomohla, když si uvědomíš ty otáčky a síly co tam působí ... viděl jsem na Netu obrázek po takovém rozlomení cd (stačí nějaká prasklinka na médiu + vysoký otáčky): mechanika byla dobrá jedině do šrotu a místnost byla zřízená ... pěkný maso. Já mám třeba Plextora, který umí 48/24/48, ale je snížený na 44/24/44 a vyšší otáčky lze zvolit jen na vlastní nebezpečí ručně nebo v prográmku PlexTools.
ADSL mám sice bez limitu - jsem jeden z prvních zákazníků Nextry ADSL, nikdy jsem nepřešel na limitované verze - ale platím za to nehorázný prachy a stejně na mě od jisté doby uplatňují FUP. Prakticky je na mě FUP stále, bez prvních 4-6 hodin prvního dne v měsíci, naštěstí jim ale FUP nějak moc nefunguje, poznám to většinou jen první týden v měsíci, pak jim limit FUP co mají na týden přešvihnu o tolik, že se jim to "zblázní" a jedu ostatní týdny v měsíci na plno (+- 107 KBytes/s). Když si ale představím, že za mě cáluje Nextra ČTc všechny ty data, který stáhnu

Navíc se nechá FUP určitým způsobem ošálit, například optimalizací prográmkem Speed Optimizer, nebo stahováním ve více vláknech najednou, k tomu je výborný i program Download Accelerátor Pro (Platinum). Za prosinec mi download dělal 93 GB
Ve většině civilizovaných zemí se limity na broadband nedávají, kromě těch nejlevnějších tarifů. Nedochází k takovým ztrátám (režii) na ADSL. Při agregaci (která není tak obrovsky vysoká, jako u nás) se využívá i dražších nevytížených tarifů k přerozdělování kapacity, protože tam na rozdíl od ČTc na zákaznících záleží, aby byli spokojení. A na těch nejlevnějších tarifech, co jsou limitované daty, se používá inteligentní FUP, co nezahazuje pakety jako u ČTc, a tím nedochází ke špatnému načítání stránek a skoro k znemožnění některých služeb. Navíc nechápu zavádění u nás zastaralé technologie ADSL, když v zahraničí přechází na ADSL2 a ADSL2+ ...