Hučení optické mechaniky

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mbing 13. 4. 2005 18:34

Stalo se Vám někdy, že třeba vypalovačka po vložení média strašně (opravdu strašně - jako vysavač) hučela? Připadá mi, že se strašně moc roztočila? Docela mi to vadí při poslouchání hudby :). Jsem samý problém, před několika dny mi zase cvrlikal externí disk.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KoKoT 13. 4. 2005 19:30

Použij Nero DriveSpeed na snížení otáček mechaniky.
10:CLEAR:CLS:WAIT 0
20:PRINT "Stiskni cokoliv pro ukonceni"
30:PRINT "Ano, jsem KoKoT..."
40:IF INKEY$<>"" THEN PRINT "Spatna klavesa":GOTO 20
50:GOTO 30
KoKoT
Junior

Odeslat příspěvekod mbing 13. 4. 2005 19:39

To jsi KoKoT ne? Tak to je dobrý.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KoKoT 16. 4. 2005 13:15

mbing píše:To jsi KoKoT ne? Tak to je dobrý../quote]

Ano, jsem KoKoT...

Pomohl ten soft?
KoKoT
Junior

Odeslat příspěvekod mbing 16. 4. 2005 13:37

Ne, nezkousel. Rychlost vypalovani preci reguluji ve vypalovacim programu. Restartoval jsem OS a ZATIM je to OK.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod X__ 16. 4. 2005 14:02

mbing píše:Ne, nezkousel. Rychlost vypalovani preci reguluji ve vypalovacim programu. Restartoval jsem OS a ZATIM je to OK.

On ale nemluvil o rychlosti vypalování, ale rychlosti přehrávání. Pokud jsou vysoké otáčky (48 ... 52 ... a více), tak se může stát, že se médium roztrhá na kusy a pokud máš mechaniku ve výšce očí, může dojít k úrazu ...
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod mbing 16. 4. 2005 14:19

On ale nemluvil o rychlosti vypalování, ale rychlosti přehrávání. Pokud jsou vysoké otáčky (48 ... 52 ... a více), tak se může stát, že se médium roztrhá na kusy a pokud máš mechaniku ve výšce očí, může dojít k úrazu ...m/quote]

Vypalovani neni prehravani. Neboj, u mechaniky mam krytku a ze bych sedel primo pred mechanikou a koukal se na diodu, to zas ne... sorry. Ale jinak se mas, ze mas ADSL bez limitu dat :-)
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod X__ 16. 4. 2005 15:05

Obávám se, že by ty žádná krytka ("dvířka" traye) nepomohla, když si uvědomíš ty otáčky a síly co tam působí ... viděl jsem na Netu obrázek po takovém rozlomení cd (stačí nějaká prasklinka na médiu + vysoký otáčky): mechanika byla dobrá jedině do šrotu a místnost byla zřízená ... pěkný maso. Já mám třeba Plextora, který umí 48/24/48, ale je snížený na 44/24/44 a vyšší otáčky lze zvolit jen na vlastní nebezpečí ručně nebo v prográmku PlexTools.

ADSL mám sice bez limitu - jsem jeden z prvních zákazníků Nextry ADSL, nikdy jsem nepřešel na limitované verze - ale platím za to nehorázný prachy a stejně na mě od jisté doby uplatňují FUP. Prakticky je na mě FUP stále, bez prvních 4-6 hodin prvního dne v měsíci, naštěstí jim ale FUP nějak moc nefunguje, poznám to většinou jen první týden v měsíci, pak jim limit FUP co mají na týden přešvihnu o tolik, že se jim to "zblázní" a jedu ostatní týdny v měsíci na plno (+- 107 KBytes/s). Když si ale představím, že za mě cáluje Nextra ČTc všechny ty data, který stáhnu :) Navíc se nechá FUP určitým způsobem ošálit, například optimalizací prográmkem Speed Optimizer, nebo stahováním ve více vláknech najednou, k tomu je výborný i program Download Accelerátor Pro (Platinum). Za prosinec mi download dělal 93 GB :)

Ve většině civilizovaných zemí se limity na broadband nedávají, kromě těch nejlevnějších tarifů. Nedochází k takovým ztrátám (režii) na ADSL. Při agregaci (která není tak obrovsky vysoká, jako u nás) se využívá i dražších nevytížených tarifů k přerozdělování kapacity, protože tam na rozdíl od ČTc na zákaznících záleží, aby byli spokojení. A na těch nejlevnějších tarifech, co jsou limitované daty, se používá inteligentní FUP, co nezahazuje pakety jako u ČTc, a tím nedochází ke špatnému načítání stránek a skoro k znemožnění některých služeb. Navíc nechápu zavádění u nás zastaralé technologie ADSL, když v zahraničí přechází na ADSL2 a ADSL2+ ...
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod KoKoT 16. 4. 2005 16:01

mbing píše:Stalo se Vám někdy, že třeba vypalovačka po vložení média strašně (opravdu strašně - jako vysavač) hučela? Připadá mi, že se strašně moc roztočila? Docela mi to vadí při poslouchání hudby :). Jsem samý problém, před několika dny mi zase cvrlikal externí disk. /quote]

Pokud umím číst, ptal jsi se na vysoké otáčky vypalovačky, které ti vadí při prehrávání hudby. O vypalování nebo vkládání prázdného média nebyla ani zmínka. Kazdopádně jsem rád, že se tvůj problém vyřešil.
KoKoT
Junior

Odeslat příspěvekod mbing 17. 4. 2005 18:53

Já jsem take rad KoKoTe, snad se to nekdy nebude opakovat. Myslim si, ze to bude cim dal casteji. Zaclo to nejdrive tak, ze jsem do mechaniky dal k precteni jedno CD, mechanika se na precteni tohoto CD pripravovala tak 30minut, neslo vysunout, az po restartu jo. Ted zase hrozne hucela. Jsem pripraven na dalsi zajimave chovani mechaniky :-).
mbing
VIP uživatel