Utiahne toto všetko 300W zdroj?

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Peter_cz 2. 5. 2005 20:27

Ta 300ka by to utahnout mohla, pokud je kvalitni, nicmene to jmeno mi nic nerika, tak nevim. S tim Noisetakerem neslapnete vedle. Jsou to hodne dobre zdroje a velmi tiche! Nicmene take hodne drahe... Taktez jsem vybiral zdroj a nakonec jsem vybral ten co mam pod prispevkem. Kvalitni, tichy a ne zase tak drahy (+-2500).
Jan 3:16
Peter_cz
Junior

Odeslat příspěvekod ICEBOSS 2. 5. 2005 20:29

ta "znacka" mi rika... a je to uplny low end...
Intel rulez everywhere and everytime!
Nepiste mi na ICQ a mejl, reste sve problemy tady, na foru!
ICEBOSS
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mistake 2. 5. 2005 21:06

jestli tam mas seagata, tak fortrona nekupuj...je 50% sance, ze ti pak bude disk piskat....jako me :( .... neni to chyba zdroje, ale disku
No rush, be cool!
Mistake
Junior

Odeslat příspěvekod Mistake 2. 5. 2005 21:08

jo...jinak kvalitni 300W zdroj ti urcite stacit bude...nekdo tady zbytecne prehani :D ... je pravda, ze ucinnost zdroje neni 300W, ale o neco mene ... to ti vsak bohate bude stacit...jako alternativu fortrona urcite doporucuji enermax
No rush, be cool!
Mistake
Junior

Odeslat příspěvekod frn 3. 5. 2005 07:15

Mistake píše:... je pravda, ze ucinnost zdroje neni 300W, ale o neco mene ...

Pane bože už zas !

Člověče ty jsi snad v hodinách fyziky osahával spolužačky a nedával jsi pozor !
Účinnost je POMĚR mezi tím co musím dát a tím co dostanu a vždycky se udává v PROCENTECH a ne ve watech. U moderních spínaných zdrojů bude nad 80% (zbytek jsou ztráty). Ale ono je to celkem jedno - pokud má zdroj s výkonem 300W ztráty 20%, pak má příkon cca 360W (prostě si o něco víc vezme ze sítě). Ale uživateli to může být šumafuck, protože pro něj je důležitý výkon (tj. kolik šťávy předává spotřebičům v PC).
frn
Junior

Odeslat příspěvekod vikuk 3. 5. 2005 07:54

Keby ze povies tim magorom,ze chces tam toto vsetko dat urcite by ti tam dali kvalitnejsi zdroj.Nabuduce si to zloz sama ked si taky odbornik. :o)
vikuk
Junior

Odeslat příspěvekod hideioshi 3. 5. 2005 08:12

Je sice napisane, ze skrina je Antec ale ci je aj zdroj Antec sa z napisaneho neda dozvediet, keby ano jedna sa o slusny zdroj. Ovsem do takejto zostavy to xce jednoznacne nejaky slusny znackovy zdroj niekde v oblasti cez 450W. Kedze sa jedna o moderny stroj treba pohliadnut aj na detaily ako je konektor pre dosku (20/24 pin), oddelenie vetiev, min. 12V vetiev ale najlepsie by bolo aby vsetky vetvy boli samostatne. Dalej je treba zvazit hlucnost a ochranne faktory zdroja. Znackove zdroje su zvyknu byt vybavene roznymi ochranami proti prepatiu, skratu a pod. Zo znaciek mozem odporucit: Enermax, Akasa, Thermaltake, Antec, Zalman a Tagan.

PS:
Prikon a Vykon - uzivatelovi to nemusi byt sumafuk, efektivnost zdroja a teda prikon pri podavanom vykone sa priamo odrazaju na elektromeri a teda penazenke majitela PC.
I used to care, but now I take a pill for that.
hideioshi
Junior

Odeslat příspěvekod Mistake 3. 5. 2005 09:10

a nechces me teda doucovat, kdyz jsi takovy odbornik na pulsni zdroje? ... proste jsem se preklepnul, ale ono je to vice mene stejne jedno, pze to podstatne tam vyznelo...radeji se drz tematu a porad dotazovanemu, namisto takoveho nesmyslneho rypani - od toho poradna neni...
No rush, be cool!
Mistake
Junior

Odeslat příspěvekod Peter_cz 4. 5. 2005 08:29

frn píše:
U moderních spínaných zdrojů bude nad 80% (zbytek jsou ztráty). t/quote]

Je to pravda tehdy, pokud modernimi zdroji myslite kvalitni zdroje:). Tyto s Active PFC mivaji pri ruznych zatezich opravdu ucinnost mezi 75-85%, vyjimecne i vice. S Pasive Power Factor Correction mivaji vetsinou trochu mene, jestli si to pamatuju dobre. Jinak s tim fortronem a seagateme jsem to taky slysel, takze opravdu bych toho fortrona dobre zvazil...
Jan 3:16
Peter_cz
Junior

Předchozí stránka