Nelze nabootovat z IDE radice

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod uncie 29. 5. 2005 09:23

Ahoj, potreboval bych poradit s IDE raid radicem. Mam starsi zakladni desku, ktera nepodporuje ani ATA66 a proto jsem se rozhodl koupit pridavny Raid a ATA133 radic. Instalace se povedla a radic fungoval bez problemu. Musel jsem ale koupit novy disk a preinstalovat system. Pri prvni instalaci systemu na novy disk se opet radic bez problemu rozjel a slo z nej bootovat. Pak jsem ovsem nainstaloval Hot fix pro Windows 2000 a radic prestal fungovat, musel jsem preinstalovat drivery, ale uz se mi nepodarilo rozjet radic tak, aby z nej slo bootovat. Nezmenilo se to ani po odinstalovani hotfixu ani po preinstalovani w2k. Predtim se vzdy radic inicializoval jeste pred nabehnutim windows, ted se ale ani neinicializuje a vubec nevyhledava pripojene zarizeni. Ve windows radic funguje bez problemu. Jedna se o radic Silicon SiI 0680 ATA/133 Controller. Pokud mate nekdo zkusenosti s podobnym problemem, tak mi prosim poradte. Vsem diky za ochotu.
uncie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oldur 3. 6. 2005 13:53

ako môže fungovať radič vo windows keď z neho nejde nabootovať?
problém bude asi v nastavení poradia (resp. zariadenia z ktorého sa bootuje) v Biose Mb.
oldur
Junior

Odeslat příspěvekod mbing 3. 6. 2005 18:16

Je jasným pořekadlem, že se na Windowsy nevyplatí instalovat opravy. Já to nevymslel.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod JIV 5. 6. 2005 21:38

hej suhlasim tie odporucane widows driver updaty su uplne nanic...mne takto znicili drivery od zvukovky....
JIV
Pokročilý