Koupě nových 5.1

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod k-o-l-m-i 22. 8. 2005 14:44

Jak už jsem říkal:
kolmi píše:Já si právě dnes objednal REPRO Creative Labs Inspire 5.1 T5900 a k tomu SB Creative Labs Sound Blaster Audigy 2 Value. Tak povím, až mi to dojde :-))/quote]

Mám je týden a na tu cenu jsem velice spokojenej. Chtěl bych třeba vyzkoušet ty Geniusy 5.1 HT, jestli je to fakt rozdil. Protože netuším, jaký by to musel byt rozdil, když jsou o 1000kč dražší :-( Mám je připojený k PC a mp3 i filmy na DVD jsou moc dobré!
Život je plný nejasností...
k-o-l-m-i
Junior

Odeslat příspěvekod Mikes 23. 8. 2005 10:05

4 kromec: Jsem se sek, no :-)
4 real_goldie: Pokud myslíš už ukrytej v swf, tak to pak v pohodě, ale protože jsou Geniusy aktivní, nepotřebuješ k nim přídavný zesilovač.
4 kromec: Tak to pak budou i Geniusy 5.1 HT hodně fajn ;-)
Mikes
Junior

Odeslat příspěvekod lukas260 23. 8. 2005 10:31

Uz 2 měsíce používám reproduktory Genius SW-5.1 Home Theater a nemohu si je vynachválit.Pouzívám je k DVD a hraji suprově.Je je potřeba velkej pokouj.Do zadnyho kamrlíku se nehodi.
lukas260
Junior

Odeslat příspěvekod Mikes 23. 8. 2005 12:21

lukas260: O jakých rozměrech je tvůj pokoj?

BTW: Kdyby sestava 5.1 neobsahovali dekodér (AC3), co by to znamenalo a jaké by v tom bylo mínus? Musel by se dokoupit nebo se to dá vyřešit i nějak softwarově?
Mikes
Junior

Odeslat příspěvekod Lemur 23. 8. 2005 16:26

Mikes píše: Kdyby sestava 5.1 neobsahovali dekodér (AC3), co by to znamenalo a jaké by v tom bylo mínus? Musel by se dokoupit nebo se to dá vyřešit i nějak softwarově?w/quote]

Ano, u pocitace to neni problem - vetsina sw DVD prehravacu obsahuje AC3 dekoder (pokud umi 5.1, umi dekodovat AC3).

Problem je se samostatnymi DVD prehravaci, protoze levnejsi modely nemaji AC3 dekoder a maji jen stereo vystup plus S/Pdif. Dekoder se da dokoupit, ale je levnejsi koupit repraky i s dekoderem a pak tahat zvuk digitalne pres S/Pdif.
Lemur
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kromec 23. 8. 2005 16:32

Lemur píše:
Mikes píše: Kdyby sestava 5.1 neobsahovali dekodér (AC3), co by to znamenalo a jaké by v tom bylo mínus? Musel by se dokoupit nebo se to dá vyřešit i nějak softwarově?w/quote]

Ano, u pocitace to neni problem - vetsina sw DVD prehravacu obsahuje AC3 dekoder (pokud umi 5.1, umi dekodovat AC3).

Problem je se samostatnymi DVD prehravaci, protoze levnejsi modely nemaji AC3 dekoder a maji jen stereo vystup plus S/Pdif. Dekoder se da dokoupit, ale je levnejsi koupit repraky i s dekoderem a pak tahat zvuk digitalne pres S/Pdif.

Nebo koupit DVD prehravac primo s dekoder(videl jsem i za1700kc).
kromec
Pokročilý

Odeslat příspěvekod alibaba(smazano) 28. 9. 2005 11:36

dotaz--vlastním desku ASUS P5GDC-V -má HDAUDIO 7.1 chanel codec-8 JACK výstupů- výstupy coaxil a optical S/PDIF- podpora DOLBY DIGITAL LIVE- potřebuji koupit reproduktory .-asi 2.1 nebo 5.1-nevím ale jaké, aby byly v souladu a využily možnosti desky. Tedy HDAudio výstupy 7.1 a případně vystupy coaxial a optical S/PDIF o kterých nevim, jak se dají využit a na co použit- musí mit repro také výstupy koax a optical v mém připade? A využije se to? Místnost má velikost 18mčtver. POUŽITÍ HLAVNĚ HUDBA A FILMY.Díky- moc se v tom nevyznám.
alibaba(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 28. 9. 2005 12:07

ALIBABA:
Zalezi kolik do toho chces investovat. Idealni resenim by bylo koupit AV receiver s HIFI drevenymi reproduktory(staci 5.1, 7.1 je zbytecny ,pripadne se daj dokoupit). A zapojit ho jak opticky(kvalitnejsi zvuk na hudbu a filmy) tak 5.1prip. 7.1 analogove(kvuli hram, ktere namusi pres optiku fungovat).
Levnejsi reseni je koupit od LOGITECHU nebo creative 5. ci 7.1 bedny s dekoderem(digitalnim vstupem),ale myslim si ze se spis vyplati koupit to prvni reseni ,protoze klasicke drevene velke repro nenahradi male plastacky a reseni s AV receiverem je univerzalnejsi a muzes ho dokupovat a vylepsovat postupne(napr zatim koupit jen 2.0 pak 4.0 a ppozdeji dokoupit sub a centr) a je to i dlouhodobrjsi investice.

Poslednim resenim pokud nechces moc investovat je koupit genius 5.1 HT nebo jine s 5.1(7.1) analogovym vstupemPokud bys chtel kupovat 7.1 reseni tak se podivej po pokoji jestli mas misto a na umisteni 8 repro a nebudou vypadat rusive uz ri 5.1 reseni casto byva problem je v nekterych pokojich rozmisti pravidelne(napr mas stul s PC v rohu apod...)
kromec
Pokročilý

Odeslat příspěvekod macman_mac 30. 9. 2005 07:19

ja abych se do toho takiy vmichal....
jak si driv mluvil o tech creativech 5.1 tak to jsou urcite CREATIVE T5800 nebo T5900, ja sam mam T5800 a za tu cenu jsem s nema narame spokojen (cca 1800,-)creativy maji vedene ze subwoofreru 3 jacky ktere zapojis na zvukovku, anebo kdyby si chtel kvalitu tak potom ty geniusy, ktere maji ze sebe vedene cinche, u creativu jsou repro napojene na subwoofer pres cinch, a u geniusu jsou vedene jenom dratky na zacvaknuti...Taky zalezi na co to chces mit...A taky jakou mas k tomu zvukovku...
jsčem s creativama spokojen ale stve me na tom jedna vec...ma kratke kabely od repro - takze jsem musel koupit prodluzovacku cinch..kdezto u geniusu neni o delku nouze....Mam zkusenosti s obema sestavama....takze zalezi kolik chces investovat....
macman_mac
Junior

Odeslat příspěvekod hard_core (novy) 5. 11. 2005 15:09

tu je obrázek zadku subw Geniusů
Obrázek
repráky zapojíš dole do těch klipů(červené a černé) a ze zvukovky zapojíš 3 jacky 3,5mm na druhém konci je 9pin DIN konektor(nahoře vpravo-je u toho nápis alternativní vstup 5.1)..
Tady tato tredukce(9pin DIN -> 3x3.5mm jack je součást balení těch Geniusů!!!Netřeba nic dokupovat!!!A co se týče zesáku, tak není potřeba, výstup ze zvukovky stačí....Subw by měl mít v sobě zesilovač...
A co se týče dvd playeru...dnes už většina i obyčejných má vestavěný dekoder DD. DTS...ale je potřeba si na to při koupi dát bacha!!!

Mikes píše:Tak to je v pohodě.

Připojení konektorů se dá připojit dvěmi způsoby - první je cvakací červeno-černý a druhý klasický jack? Brr, teď v tom mám horko, může mě někdo s tím obeznámit? Existuje popřípadě nějaká redukce na ty druhé? Vím třeba, že ty u domácího kina nemůžu zapojit ke kompu.

A ještě: Kam zapojím satelity, rovnou do zvukovky nebo do subwooferu a ten následně zapojím? Dík.s/quote]
....nesnáším České Tele-komunisti!!!!!... zejména J.P. :-)
hard_core (novy)
Junior

Předchozí stránka