Vadny ukladani na rozdeleny disk

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod wec 16. 8. 2005 16:02

160GB Hitachi byl rozdeleny v instalaci Win2000Server SP4 (podpora disku nad 128GB) a naformatovany na NTFS, 4kb. Po pripojeni na Win2000ProfSP4 se zacaly zahadne premazavat data mezi soubory z obou logickych disku, jako by NTFS nedokazal udrzovat tabulku - prepisovani je mezi logickymi disky i na jednom disku zaroven. Zahadne mizly cele adresare nebo se lokovaly. Pri oprave CHKDSK (nutnost opravy detekovana i pri restartu) se opravovaly indexy a security ID souboru. Vysledkem oprav jsou zachovany adresare a soubory v puvodni velikosti, ale s pomotanymi daty (humorny na tom je, ze napr. MP3 soubor hraje chvili kus jineho songu). Preformatoval jsem bez noveho deleni a je to stejne.

Vite nekdo o co gou? nez udelam nove deleni a format, chtel bych znat pricinu. Celkem pruda , prisel jsem uz o par nenahraditelnych videodat z pasek. :-/
wec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jardik 16. 8. 2005 16:14

A mas opravdu zapnutou podporu >128GB v w2kprof?
Jardik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wec 16. 8. 2005 16:27

Jardik píše:A mas opravdu zapnutou podporu >128GB v w2kprof?

V predchozim stroji s instalaci Win2000S SP4 jsem musel updatovat BIOS pro podporu velkych disku. Podpora systemu byla myslim se servicepackem.

S novou deskou s instalaci Win2000P jsem nic special nedoinstalovaval, nezapinal a ani nemenil s BIOSEM. Radic na desce by mel byt OK (asus K8V Deluxe s VIA K8T800).

Veskere data vidim a ctu, jen se zahadne chova to zapisovani. Pismena logickych disku zustala stejna, deleni na 107GB a 46GB.
wec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Charl 16. 8. 2005 16:40

Myslím si, že je vadný disk.
Charl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jardik 16. 8. 2005 16:45

http://www.levi.cz/clanek.php?id=4250

Podle zdroje je nutno zapnout manualne.
Nic nepokazis, kdyz se jen podivas do vetve HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi\Parameters zda existuje polozka EnableBigLba s hodnotou 1.
Jardik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jardik 16. 8. 2005 17:01

Pro test hdd najdes program na http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm

, ale ja se nedomnivam ze by disk byl vadny. Pokud problem pretrvava pouze pri zapisovani na druhou partition, pak to s 128G problemem zrejme souvisi.
Jardik
Kolemjdoucí