Poradte najlepsiu napalovacku DVD

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dcplushu 24. 1. 2006 11:47

Dakujem za konstruktivne rady!
Pouzivam media r/rw+ aj r/rw- a zriedka aj DL, znacky tdk a verbatim, palim pre PS2, aj pc, +video.
ake su? napr.:DVDRWDRPLEX-755A, TEACDV-W516GC

ps:
Na cdr.cz som prezeral testy, ale su moc rozsiahle-je narocne si zapametat 10 stran testov ku kazdej mechanike zvlast. Nenasiel som nikde suhrnnu tabulku TOP "n". Na zive.sk mi tiez chyba moznost kde by sa dalo postupnym upresnovanim vybrat zoznam/porovnanie produktov danej kategorie, v tomto pripade trebars DVD-napalovacky.
Viem, ze zivot nie je ciernobiely a jedna je lepsia v inej cinnosti ako druha, ale snad na zostavenie rebricka raz za mesiac(2-3mesiace) by sa mohli najst kriteria.
Naposledy upravil dcplushu dne 24. 1. 2006 16:13, celkově upraveno 2
dcplushu
Junior

Odeslat příspěvekod PetrBedrich 24. 1. 2006 11:53

čau mam LG asi 10 měsíců zatím žádnej problém.Pálím na Verbatim a když si někdo přinese jinou značku tak zatim zmákla všechno.
PetrBedrich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M3pI-IIsT0 24. 1. 2006 12:01

Kup si najnovsieho NECa, a mas vystarane, ale niekde na cdr.cz bol aj top rebricek, aspon myslim, niekde som to videl, ked na to pridem hodim ti to. :wink:
YOUR GOD NOT WILL SAVE YOU !
M3pI-IIsT0
Junior

Odeslat příspěvekod mbiba 24. 1. 2006 12:21

no podle cdr.cz vypadaji nejlepe BENQ-DQ60 a Teac 516E sou to ty same mechaniky, dela je BENQ a umi byt velmi kvalitni ctecka CD i DVD a to i poskrabanych, velmi kvalitni vypalovacka na single layer, doble layer je slabsi (to mi ale nejak nebere a od recenze ma ten TEAC dalsich 5 firmware co to snad reseji) a slabsi kvalitu palenych CD, to neresim, mam cd palirnu samostatne od Teaca... Vsecky ostatni majiv testech vetsinou perfektni vypalovacka (LG, Nec...) a na ***** čtečka (LG Nec) vzhledem k tomu, že mi odešla do věčných lovišť moje toshiba 5372 po roce a potrebuju nejake novew univerzalni zarizeni, vyhraje to asi ten Teac anebo BENQ...
Hloupé telefony SE>>HTC Touch Diamond>>Nokia 5230>>A zpět k hloupému Sony Ericssonu j108i Cedar (aka poslední mohykán A200)
mbiba
Junior

Odeslat příspěvekod Ejcej 24. 1. 2006 12:47

Doporučuji již zmíněného NECa. Co jsem dal zákazníkům všem dosud jedou. LG jsem namontoval asi 5 ks a už jsem vyřizoval 7× reklamace :-/. Možná potom ještě toho TEACa. Ale NEC je NEC
Ejcej
Junior

Odeslat příspěvekod mbiba 24. 1. 2006 13:14

NEC i LG sou kvalitni vypalovacky i podle vsech jejich recenzi, jen me proste zarazi to, ze si neporadi se ctenim poskozenych medii. Ne ze bych byl teda uplny prase,ale nektera moje media potrebuji 100% uspesnost korekce chyb :-D
Hloupé telefony SE>>HTC Touch Diamond>>Nokia 5230>>A zpět k hloupému Sony Ericssonu j108i Cedar (aka poslední mohykán A200)
mbiba
Junior

Odeslat příspěvekod dcplushu 24. 1. 2006 13:19

V duchu som ocakaval, ze to bude jednoduche (skoda,ze su davno prec casy, ked stacilo povedat TEAC) Teraz je rozdiel model od modelu. Realne vsak som pocital s roznymi skusenostami.
Som vsak trosku zmateny, nakolko som necakal, ze predrazene plextory v teste tazsie citaju poskodene media, a v reale sa na dvd skrabanec raz-dva objavi. S LG, Samsung a Nec som vobec neratal-vplyv starych zvykov. K Benq som sa staval nerozhodne. Asus a Teac boli moji favoriti, ale uz nie su. Asus ma probl. s DL, poskodene media. Teac s DL.
Takze zatial neviem...
dcplushu
Junior

Odeslat příspěvekod mbiba 24. 1. 2006 13:38

neexistuje vypalovacka co je dobra na vsecko, je si jen treba vybrat nejmensi zlo pro konkretni situaci, ja treba potrebuji jen kvalitni ctecku a vypalovacku SL a DL a vypalovani na CD neresim, tak je pro me nejlepsi volba ten TEAC 516E a BENQ DQ-60... Ale někdo kdo potřebuje DL paleni a mega kvalitni zapis na CD urcite zvoli neco jineho, ja jen napsal vysledek meho 3 denniho procitani recenzi na CDR.cz
mbiba
Junior

Odeslat příspěvekod Erchamion 24. 1. 2006 13:39

Pred par dny me na cdr.cz zaujala recenze na uvedenou mechaniku. Vypada moc pekne, jen je slaba v kopirovani chranenych medii (her). Je otazka, nakolik je to pro tebe dulezite...
Erchamion
Junior

Odeslat příspěvekod mbiba 24. 1. 2006 13:42

me vyslovene zklamali třeba mechaniky toshiba, za poslední rok se jich prodalo asi deset, vcetne te co jsem si nechal ja. Ridil sem se predchozi skvelou povesti minulych modelu :-( ale skutecnost je takova, ze ani od zacatku to poradne necetlo, vypaluje to jen na 75% medii neumi to po sobe cist, no byla to hruza a ted uz vypaluje jen kdyz ma dobrej den, tak musi na reklamaci a prodat... A ja vybiram novou mechaniku :-(
mbiba
Junior

Odeslat příspěvekod mbiba 24. 1. 2006 13:43

chranenou hru sem kopiroval naposled v roce 2003 :-D
mbiba
Junior

Odeslat příspěvekod Digitt 24. 1. 2006 14:06

Par vypalovacek mi uz proslo rukama a jesli ti muzu poradit ber posledni model NEC.
Digitt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ze3gg 24. 1. 2006 14:10

Moje rec, mam LG 4040 a LG 4166 a jedou bez problemu - na DVD Verbatim a Memorex popr. CD Platinum. Bacha na DVD GigaMaster - nevim proc ale kazde se mi nepovede vypalit. Mozna to neni problem medii ale LG. :wink:
Z.
Ze3gg
Junior

Odeslat příspěvekod dcplushu 24. 1. 2006 16:03

Pouzival som doteraz teac-dv516ga, a robi mi problem citanie na PS2 na nom vypalenych dvd+rw aj -rw.(Emtec) Najviac pouzivam asi +/-RW media.(tdk a verbatim)
dcplushu
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Man 24. 1. 2006 16:32

NEC
PC-Man
Junior

Další stránka