Mate HDD Maxtor?

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod MarkCZ 28. 1. 2006 20:26

Před pár měsíci jsem si koupil disk Maxtor DiamondMax10 6L160P0 160GB Ata133 7200ot. 8MB Cache..Zatím běží dobře ale hrabe jak pr*** a to na něm mám tak 70GB dat..Někdy v něm když se něco načítá lupne tak hlasitě jak kdyby se vněm něco zlomilo..Když disk držím za chodu vruce tak vibruje taky stršně.Co teprve když ho hodím do bedny tak to se pak nedá poslouchat.Vadné sektory nemá to už jsem zkoušel..Máte někdo tenhle disk?A jaké máte s ním zkušenosti..Popř doporučte co koupit za jiný..Díky

// adamek.jan - editoval jsem nazev threadu; nepouzivejte Caps Lock
MarkCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Standa 28. 1. 2006 20:32

nema nahodou diamondmax10 16MB, nebo to mela az 250GB verze - tu mam ja a nerachoti, mam ji uz celkem dlouho

to bude asi reklamace
Standa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MarkCZ 28. 1. 2006 20:41

Ne má fakt 8MB..Píše to everest a aida..Aji to značení..No buď rád že ti to nedělá to co mě..A to když jsem bral maxtora tak každej mi tvrdil jak je tichej a dobrej..
MarkCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lexx 28. 1. 2006 20:48

Mám Maxtor 200GB DiamondMax Plus 9 a taky je vcelku hlučná, ale už jsem si zvyknul.
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Junior

Odeslat příspěvekod Nefilim 28. 1. 2006 20:50

Mám presne ten istý HDD Maxtor, čo Ty a nerobí mi zatiaľ ani najmenší problém. Je tichý, šľape v poriadku.
Nefilim
Junior

Odeslat příspěvekod DigitalDooM 28. 1. 2006 20:50

no to bude jasně na reklamaci .... zkontroluj SMART ...

jinak Maxtor a tichej ?! to bude nějaká mýlka nikdy nepatřil v tomto ohledu k nejlepším ... jinak 8MB verze anim moc výkonný nejsou ...

a jak se tak dívam na ten tvůj tak je to navíc onen nešťastný typ kdy jich 10% odcházelo na reklamaci ... tak se přidej :)

zkontroluj ten smart ale i to hrabání není rozhodně normální :)
Šéfredaktor webmagazínu
//CPU:AMD X2 6000+ MB: GigaByte GF5900SLI - RAM:2x1024MB Geil 800Mhz CL4 - GK:ASUS GF8800GTX - HDD:2xWD250KS 1xWDRaptor74GB - ZDROJ: TT 750W - CRT Dell21"Trinitron
DigitalDooM
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JIV 28. 1. 2006 20:50

Mám Maxtor 60GB DiamondMax Plus 9 a taky je vcelku hlučny, ale už som si zvykol.

ale to "praskani" neni ok by som to videl na reklamacku
JIV
Pokročilý

Odeslat příspěvekod christian 28. 1. 2006 20:52

Ja mam Maxtor 80GB a ze zacatku byl opravdu docela tichy, ale ted je uz to hrabani docela slyset.. :-(
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior

Odeslat příspěvekod Revenant 28. 1. 2006 21:13

mam 80GB, prve 3 mesiace bol tichy, teraz je to o nervy. vrci ked nacitava data ale piska aj ked sa iba tocia platne ci co to tam v nutri je :)
Revenant
Junior

Odeslat příspěvekod metla23 28. 1. 2006 21:36

Asi ti dosluhuje .Mal som ešte nedavno 2 Maxtory Sata ,odišli spoločne
naraz .Tie zvuky boli presne tie iste ako popisuješ.
človek už naozaj nevie ktory Hdd ma kupiť ,od každeho
vyrobcu my nejaky odišiel.
metla23
Junior

Odeslat příspěvekod a 29. 1. 2006 00:04

30gb - uplne tichy
120gb - pri seekovani hodne hlucny
250gb - upocujeme coskoro :)
a
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lokuk 29. 1. 2006 00:28

no ja mam presne ten isty a asi aj presne tak isto hrabe, ked nan zapisujem tak cela bedna sa trasie:) cize maxtor no more, iba ak by ich zadarmo rozdavali
lokuk
Junior

Odeslat příspěvekod ttbocx 29. 1. 2006 00:52

ja mam Maxtor DiamondMax 9 60GB 2MB cache ATA 133, 80GB 8MB cache ATA 133 a taky DiamondMax 10 250GB 16MB cache ATA 133 a ani s jednym jsem jeste nemel problemy. 60-ku jiz mam pres 3 roky 80 pres dva a 250 tak pul.
Jinak co se tyce tichosti ja si myslim ze je tichy ale asi jenom kvuli tomu ze pouzivam maxtory od prvniho compu co jsem mel a po druhe ze spolubydla ma seagate a ten je o moc hlasitejsi.
ttbocx
Junior

Odeslat příspěvekod AraxoN 29. 1. 2006 02:03

Mal som Maxtor Diamax plus 20G. Zomrel znenazdajky, pár mesiacov po skončení záruky. Zo sebou zobral aj väčšinu dát. Našťastie veci, na ktorých mi záležalo boli zálohované.

Od vtedy Maxtor do môjho počítača nesmie. Viem, že veľa ľudí na neho nedá dopustiť, takže mám za to, že som mal proste smolu. Napriek tomu, Maxtor nikdy viac - mám v hlave blok voči tejto značke. Našťastie je z čoho vyberať. :wink:
Podporujte baktérie - pre veľa ľudí je to jediná kultúra, ktorú majú.
AraxoN
Junior

Odeslat příspěvekod JIV 29. 1. 2006 09:37

ja zas berem len WD
ale poznam ludi co uz fachsia na Maxtoroch stale a nestazuju si ..samozrejme ze sem tam nejaky odide ale to sa stavaaj u WD, seagate,..
ale zas som nikede cital ze maxtory maju najviac reklamacii
JIV
Pokročilý

Další stránka