DVI vs D-sub u LCD

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod fur10us 25. 2. 2006 14:22

Poradte
fur10us
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LUC.key 25. 2. 2006 14:26

DVI mas digitalni propojeni, D-Sub je standartni analogovy jak ho znas u normanich monitoru. K LCD ber jedine DVI - ma lepsi obraz pac u nej nedochazi k ruseni, neni treba nastavovani monitoru atd.... LCD bez DVI je jako pracka bez bubnu :D Samozrejme najdes LCDcka s DVI i D-sub, pak to muzes pripojit kam chces -z hlediska kompatibility dobra vec ale DVI je rozhodne lepsi :)
Kdyby nekdo doma mel stare elektronky kterych se chce zbavit, tak se mi prosim ozvete, za ty lepsi zaplatim! ...sbiram, bastlim

„Když neodskočíš z cyklu programu, nikdy nebudeš v podprogramu.“ == „Odvážnému štěstí přeje.“
LUC.key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fur10us 25. 2. 2006 15:01

Nekde jsem cetl ze jsou dva druhy DVI.Vite o tom neco?
AMD Sempron64 2800+
Gigabyte K8NE
Msi GeForce 6600GT
Kingston 512 MB CL2,5
Seagate Barracuda 160GB SATA II
LCD Hyundai IQ L72D+ 17`
fur10us
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LUC.key 25. 2. 2006 15:05

DVD-I a DVI-D ...pokud vim tak DVI-I ma v sobe (takove 4 piny na kraji...myslim) i analogovy signal, proto muzes pouzit redukci DVI=>D-Sub , DVI-D ma pouze digitalni vystup. JInak zadny prakticky rozdil tam neni. DVI-I i D sou plne digitalni :)
Kdyby nekdo doma mel stare elektronky kterych se chce zbavit, tak se mi prosim ozvete, za ty lepsi zaplatim! ...sbiram, bastlim

„Když neodskočíš z cyklu programu, nikdy nebudeš v podprogramu.“ == „Odvážnému štěstí přeje.“
LUC.key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 25. 2. 2006 16:11

mám možnost posodit používání ... mame na koleji LCD samsung to běhá na DVI ... doma mam LCD fujitsu to běhá na D-sub (ne že by ho monitor neměl, ale grafika ho nemá)... a já jsem zatím nepostřehl rozdíl
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod LUC.key 25. 2. 2006 16:14

no rozdil nepostrehnes pokud mas dobre stinene vodice nebo nemas nekde pobliz zdroj nejakeho ruseni a tak. To ti s DVI odpada a zadne takove (pripadne) problemy pak neresis :) ale ja sem videl LCD co bezely na D-Sub a tohle vychytane nemely-hnus! Navic niz nemusis synchronizovat, nastavovat...DVI to udela za tebe :)

LUC.key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 25. 2. 2006 16:21

já bych to s tím nastavováním zase moc nepřeháněl :) ... je sice pravda, že pokud ten obraz chceš nastavit tam musíš přes menu monitoru... ale to není žádná krize... na to sáhneš jednou a je pokoj
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod okikoo 28. 2. 2006 15:50

fur10us píše:Poradte

Ja to vidím takto:
1/signal v PC sa spracuváva DIGITALNE
2/vystup z VGA karty do monitoru ide DIGITALNE pri DVI a ANALOGOVO pri klasickom VGA konektore t.j
3/ VGA karta DIGITALNY signal premení na ANALOGOVY a pri každej transformacií dochadza k strate kvality
4/ LCD je zariadenie DIGITALNE a CTR je ANALOGOVE
5/ ked použivaš LCD je rozumne na jeho vstup priviesť pôvodný signal DIGITALNY a nie ho 2x transformovať/degradovať vo VGA karte na analog, ktorý sa vo vstupných prevodníkoch LCD znovu premení na DIGITAL.

Analogia: To je akoby si pozeral film na DVD (digitalne) a potom si ho nahral na VHS (analog). A potom z tej kazety napališ CD. 2x premena signalu. Určite original na DVD bude najkvalitnejší.
okikoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 10. 4. 2006 01:03

ano, je to analogia, i ked trosku prehnana ;)

V kazdom pripade, ak je moznost prepojenia cez DVI, tak to treba prepojit cez DVI. A myslim, ze sa neoplati na DVI setrit (teda myslim tym, ze radsej si tu trosku priplatit a mat LCD s DVI).

Tym, ze mate prepojene PC s LCD cez DVI, je vysledny obraz na monitore presne taky, aky ho gr. karta generuje - a teda kazdy pixel svieti tak, ako mu bolo urcene. (ziadna viacmenej nepresna konverzia signalu analog vs. digital...)

Odporucam DVI.
zive: HP Envy x360 Conv. 13" (Ryzen5 4500U, RAM 8GB, GF AMD Radeon)
digiarena: Nikon D5000 + 18-105mm DX VR + 55-300 DX VRII + SB-700
avmania: Samsung QE55Q80T + Nvidia Shield TV 2017 + ONKYO TX-NR414 + Jamo S426 HCS3
mobilmania: Samsung Galaxy S22U
THeBaNDiT
Junior

Odeslat příspěvekod kromec 10. 4. 2006 02:44

Lucky-x píše:mám možnost posodit používání ... mame na koleji LCD samsung to běhá na DVI ... doma mam LCD fujitsu to běhá na D-sub (ne že by ho monitor neměl, ale grafika ho nemá)... a já jsem zatím nepostřehl rozdílp/quote]

Kdybys sis je postavil vedle sebe tak rozdil poznas.

U VGA tez hodne za lezi kvalite DA prevodniku v GK, pokud mas kvalitni grafiku tak rozdil mensi nez s nakou neznackovou.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tonda-B 10. 4. 2006 07:22

Zda má LCD DVI vstup sleduj i jako první měřítko kvality.

Monitor bez něj tě asi svým zobrazením nepotěší i z jiných důvodů.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Chupacabras 10. 4. 2006 08:11

Fakt je ten, že ak máš na výber DVI a D-Sub, tak radšej použi DVI.

Každopádne, ja osobne som ešte nepostrehol rozdiel v obraze medzi DVI a D-Sub. Takže nejako by som túto problematiku nedramatizoval...
Chupacabras
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr S. 11. 4. 2006 11:36

LUC.key píše:DVD-I a DVI-D ...pokud vim tak DVI-I ma v sobe (takove 4 piny na kraji...myslim) i analogovy signal, proto muzes pouzit redukci DVI=>D-Sub , DVI-D ma pouze digitalni vystup. JInak zadny prakticky rozdil tam neni. DVI-I i D sou plne digitalni :)

Je to přesně tak jak píšeš. Navíc pak ještě existuje konektor DVI-A, jež se používá především, když je třeba do CRT přivést signál v ještě v digitální podobě...

Víc informací najdeš třeba tady http://www.grafika.cz/art/hw/DVI-konektory.html nebo tady http://forum.grafika.cz/read.php?f=91&i=274&t=274
Alea iacta est! Kostky jsou vrženy!
Petr S.
Junior

Odeslat příspěvekod maartinek 11. 4. 2006 15:16

LUC.key píše:DVD-I a DVI-D ...pokud vim tak DVI-I ma v sobe (takove 4 piny na kraji...myslim) i analogovy signal, proto muzes pouzit redukci DVI=>D-Sub , DVI-D ma pouze digitalni vystup. JInak zadny prakticky rozdil tam neni. DVI-I i D sou plne digitalni :)

pokud vím, tak to DVI-I se 4 piny na kraji se vyskytuje u MAC. jinak bych také doporučil DVI. Zrovna teď o víkendu jsem přepojoval LCD z integrované grafické karty s D-SUB na AGP grafiku s DVI a ten rozdíl je fakt znát.
Naposledy upravil maartinek dne 11. 4. 2006 15:31, celkově upraveno 1
maartinek
Junior

Odeslat příspěvekod Polo21 11. 4. 2006 15:28

u LCD by som odporucil DVI, D-Sub nema vyznam
Polo21
Junior

Další stránka