Problém s řadičem USB 2.0 do PCI slotu

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Jungleoid 15. 3. 2006 17:33

Prosím poraďte.Koupil jsem si řadič USB 2.0 do PCI slotu.Prodavač mě ujistil že je vhodný i pro starší desky což je můj případ.Řadič obsahuje 4 porty USB.Montáž proběhla bez problémů a instalace ovladačů taktéž(win XP si to nainstalovali samy.).Do prvního USB jsem si dal scaner jelikož ten podporuje USB2.0. Vše OK.Jakmile jsem do dalšího USB strčil další kábel tentokrát na foťák (nebyl připojen)Tak se znenadání vypl celý počítač.Nedal se ani restartovat.Pomohlo až vytažení ze zásuvky.Když jsem Usb káblík pro foťák vytáhnul tak systém nastartoval.Jakmile jsem ho ale opět zasunul ,počítač se opět vypnul.stejné to bylo i s ostatními porty.Chci se zeptat jestli mi nekoliduje USB 1.1 co je na desce s tímto řadičem, nebo co se vlastně děje.Děkuji všem za radu.
Jungleoid
Junior

Odeslat příspěvekod FMG.sk 15. 3. 2006 17:37

Aky chipset ma ta PCI karta ?
FMG.sk
Junior

Odeslat příspěvekod Jungleoid 15. 3. 2006 17:42

ALI
M5273 A1
0539 TS 05
CKB 42321000B
Jungleoid
Junior

Odeslat příspěvekod fatman 15. 3. 2006 17:53

Mrkněte jakou verzi PCI podporuje deska a jakou vyžaduje ta karta. Problém bývá v tom, že tyhle karty většinou vyžadují PCI 2.1 nebo 2.2.
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod Jungleoid 15. 3. 2006 17:58

Problém je i ten že z manuálu desky nikde nejsem schopen zjistit jaká je verze PCI slotu na desce.Prodavač mě ale ujisti že není třeba PCI 2.1 nebo 2.2.Jen tak pro zajímavost Zákl.deska se jmenuje Biostar M6TSU
Jungleoid
Junior

Odeslat příspěvekod JIV 15. 3. 2006 18:50

keby si mal napr PCi 2.1 a dal tam kartu 2.2 tak by sa ti pc ani nepustil...
mose to byt aj zdroj - supni sem zostavu
JIV
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jupik 15. 3. 2006 19:59

CPU:intel E2180 2,0@2,7(zatím není lepší chladič),DESKA:Gigabyte P35 DS3,RAM:2x1024 a-data EE800+,GK: ATI x1950 Pro,120+320GB hdd seagate+320 externí WD,case eurocase ml 3199 s Fortron 500W AX500-P Blue Storm ,winXP PRO SP2
jupik
Junior

Odeslat příspěvekod JendaLinda 15. 3. 2006 20:55

Jungleoid píše:Jakmile jsem do dalšího USB strčil další kábel tentokrát na foťák (nebyl připojen).
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jungleoid 15. 3. 2006 20:55

Karta normálně funguje.obsadil jsem akorát jeden USB a vše funguje.Jak do ní píchnu ještě jeden kabel USB na kterem není žádné zařizení, PC se jakoby vypne(zastavi se větrák procesoru,zčerná obrazovka.Je ale zajímavé že svíti ledka která signalizuje zapnuté PC.
Karta má 4+1 USB 2,0. Mám funkční to vnitřní USB co je skované ve skříni a jedno USB z těch čtyřech co čouhají ven.
Jungleoid
Junior

Odeslat příspěvekod JendaLinda 15. 3. 2006 20:59

To je divné, že by samotný kabel shazoval PC. Nestrkáš ho tam náhodou obráceně? To je potom tvrdý zkrat.
JendaLinda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JIV 15. 3. 2006 21:06

ak by to tam dal naopak tak by uz bola mosno cela karta nefunkcna...
JIV
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JendaLinda 15. 3. 2006 21:27

Mně se podařilo strčit USB kabel do konektrou integrovaném na desce obráceně a PC se vypnul. USB port to bez problémů přežil.
JendaLinda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jungleoid 15. 3. 2006 21:27

Naopak to snad strčit ani nejde vzhledem ke tvaru USB konektoru.
Jungleoid
Junior

Odeslat příspěvekod okikoo 12. 4. 2006 12:26

Jungleoid píše:Karta normálně funguje.obsadil jsem akorát jeden USB a vše funguje.Jak do ní píchnu ještě jeden kabel USB na kterem není žádné zařizení, PC se jakoby vypne(zastavi se větrák procesoru,zčerná obrazovka.Je ale zajímavé že svíti ledka která signalizuje zapnuté PC.
Karta má 4+1 USB 2,0. Mám funkční to vnitřní USB co je skované ve skříni a jedno USB z těch čtyřech co čouhají ven.S/quote]

Podľa toho čo pišeš, došlo k preťaženiu ZDROJA: a to buď
1/ máš ho veľmi slabý, zvlada len jednu vetvu 0,5A USB
2/ alebo najpravdepodobnejšie maš skrat v konektoroch-mechanická chyba. Trebe odskušať konektory po jednom, samostane-inač to nevylučiš.
okikoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lemur 12. 4. 2006 20:20

Zajimave - pokud by karta nebyla kompatibilni s deskou (kvuli verzi PCI), tak by nejspis nesla ani nainstalovat (vesinou v podobnych pripadech pocitac vubec nenabehne). Pokud je zapojeny scanner, ktery ma vlastni napajeni, funguje.

Problem tedy je az v okamziku, kdy se pripoji zarizeni, ktere si bere napajeni z USB - vypada to, ze v okamziku pripojeni se pretizi 5V vetev napajeni (USB karty vetsinou nepouzivaji 5VSB). Jak silny je zdroj? Jaky ma maximalni proud na 5V? Pokud se pripoji vice nez jedno zarizeni, ktere ma ale malou spotrebu (mys, Fflasdisk a pod), do USB, utahne to? A nema nahodou radic jeste jeden vystup dovnit do case?
Lemur
VIP uživatel